torstai 28. heinäkuuta 2011

i love the architecture!


Eilisaamuna kävin Sportcityn balancessa. Oli vähän kökköö sitä ennen crossarissa heilua t-paiassa, kun tuli niin järettömän kuuma. Olin aamulla kattellu, että hetkinen, miten aikataulussa lukkee, että tunti kestää 50 minnuuttia ku Les Millsin tuntien kuulus kestää 55? No, siitähän oli puotettu piisi pois. How lame is that! Juttelin ohjaajan kanssa lopuksi ja hän kertoi, että jollain salleilla puotettaan montakin piisiä, kun pittää saaha tunti piettyä 45 minnuuttiin. Voi että meikä rakastaa Les Millsiä ja sen kansainvälisyyttä. En halluu yhtäkään piisiä heitettävän sivvuun, I need them all! Oli myös aika söppöö kuunnella ohjaus hollanniks. Ehkä en opikaan perus-mitäkuuluu-fraaseja eka, vaan: "Nyt oikea käsi vasemman olkapään päälle ja.." Quite nice.

Sinya tuli hakkee minnuu tunnilta tai ainakin kovasti yritti. Meillä on semmoset kansainväliset puhelinliittymät, joilla saahaan toisillemme (ja muihin moisiin) soittaa ilimasiks. Onneks! Ostin Tikkurilasta Amsterdamin pikkusen karttakirjan, joka on ollu erittäin hyödyllinen, joskin huoneemme on kartan ulukopuolella. Löyettyämme Sinyan kanssa toisemme lähimme ostamaan lautasia, kattilaa ja paistinpannua. Ostin uuen mp3-soittimen. Oli jo aikakin! Omani on ollut käytössä vuodesta 2007 ja toimii pattereilla. Nyt ostin 4GB:n vehkeen, jossa on klipsi juuri minunlaista juoksijaa varten. Tykkään kovasti, vaikka rahatilanteeni ei tykänny. Jäi nääs 25euroa jälelle, uups. Tulispa apurahhaa ja vähä äkkiä..

Kolomelta alko eka koulupäivä. Meillä on 27 ihimisen ryhmä, joka jaettiin kahteen joukkoon. Ainakin 8 heistä on saksalaista, mikä on maailman tylsintä. En ollenkaan ilahu kyllä jos tyyppi kertoo olevansa Saksasta. Innokkain olin skotista (jolle kerroin kuinka huumassa äidin kanssa ollaan aksenttiin ja jonka puhetta uhkasin nauhoittaa puhelimmeen) ja englantilaisesta. Ryhmässä on myös muutama slovakialainen, puolalainen, tsekkiläinen, itävaltalainen ja toinenkin suomalainen. Hyvin perus, nimeltänsäkin Mikko.
Tehtiin äkkisukellus hollannin kieleen, kun opettaja käskytti meitä tekemään asioita, kuten: "Esme, kävele ovelle, älä avaa ovea, pyörähdä ympäri, kävele Hannahin luo, kävele takaisin paikallesi ja istu". Thank God I know some German! Slovakit oli ihan ihmeissään ja hiki hatussa pähkäilemässä mitä kummaa opettaja oikein sanoi.
Saatiin kolome koulukirjaa, jolla vois kolkata isommankin ihmisen.

Illalla oltiin kannaaliajelulla, jolla näkkiin mm. Anne Frankin talon. En tiiä kannattaako sinne ikinä jonottaa sissään ku lienee aika suosittu turistikohe. Olen ihan innoissani Amsterdamin arkkitehtuurista. OMG mitä rakennuksia, wow!
Ajelun jäläkeen käytiin hytisemässä kaljalla, josta lähettyä piti mennä liian monella ratikalla että päästiin kottiin uinummaan.

Note:
On uskomatonta miten paljon täällä käytetäänkään pyöriä. Melekeen jokasessa on jonkinlainen kori edessä, takana tai molemmissa. Eilen näin naisen, jonka pyörän etukärrissä istu kolme ipanaa. Whoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti