maanantai 25. heinäkuuta 2011

ensikosketusGoedemorgen!Tulppaani-Taneli
alias Kuitusen Esme aloitti matkansa kohti Hollannin Amsterdamia noin kello 5.37 tänä aamuna. MP3-soitin teki inhan katoamistempun viime hetkillä, joten nyt yritän sitten olla kuuntelematta minkään sortin musiikkia. Hiljaisuus onkin hyvin vieras juttu itselleni. Mukaan lähti (ehkä liian) täysi rinkka, koulukirja/eväskassi, tietokone sekä armeijalaukkuni, jossa on tärkeitä asioita kynsileikkurista ja hammaslangasta passin kautta kalenteriin ja viittomakielen tulkkiopikelija -kylttiini. Rinkka täyttyi yllättävän nopeasti, kun tunkaisin sinne urheiluvaatteeni; juoksukengät, fitness-kengät, housuja, toppeja, hanskat, juomapullo, takki.. Jätin kaiken lisäksi spinning-vermeeni hyllyille odottelemaan.

Niistin itkua takaisin nenän ja silmien sisään kun hyvästelin kihara-Kahrilon aka pikku Katriseni ja lähdin kirmaamaan kohti juna-asemaa. Kuninkaankadun päässä paniikki alkoi kutitella perää, kun kuulin kuulutuksen, jossa: "Hyvää matkaa!"
Onneksi olin vahingossa ostanut lipun kymmenen minuuttia myöhemmin lähtevään junaan, joka kiertää Jämsät ja Tampereet, mutta on silti sopivassa ajassa Tikkurilan mailla. Tässä ehdin naputella viime hetken koulutehtäviä ja stressata lisää.

Valaiskaamme hieman sitä mistä on kyse. Aloitan (viimein!) neljännen vuoden tulkkiopiskeluni ja koska olen raisu, niin raisu aloitus vuodelleni olkohon. Tännään yritän ryömiä jonkin hostellin mukavaan, toivottavasti ei-ötökkäiseen petiin ja huomenna alkaa suunnistus kohti huonetta, jonka olen seuraavaksi kolmeksi viikoksi vuokrannut. Unohdin stresseissäni mukavasti googletella taustatietoa ja jopa ostaa sanakirjankin, joten tänään Tikkurila vapisee kun tömistän etsimään Lonely Planeteja ja sanakirjoja. Ylihuomenna minulla alkaa EILC-kielikurssi, joka on tarkoitettu Erasmus-opiskelijoille. Intensiivistä Dutchin opiskelua tiedossa minulle, joka osaa kysyä hollanniksi vain: "Onko sinulla sisaruksia?"
EILC:n jälkeen tiedossa muutaman kuukauden opiskelu Hogeschool Utrechtissa. Siitä enemmän myöhemmin, kunhan olen saanut paperihommat tehtyä.

Kälyni oli se, joka ehdotti blogin kirjoittamista. Mikäs sen kivempaa! Perustin ihan uuden blogisen, sillä Brasilia2009-blogini oli vähän, sanoisinko suoraan, FAIL. Jotta löytäisin energiaa kirjoittaa tänne ja jopa lisätä kuvia, suosittelen että kommentoitte minua välillä. Pitäkää myös sormet sekä varpaat ristissä. Tietokoneeni ei ole tätä nykyä kovin yhteistyöhaluinen. Bitch.

Suunnilleen tältä näytän tällä hetkellä:
(..paitsi että istun junassa rönkkövaatteissa)

6 kommenttia:

 1. Oho, enpäs tiennykään että lähet. Hauskaa ja turvallista reissua, jospa se koti-ikävä helpottaa, kun pääset perille! <3 Niina

  VastaaPoista
 2. Hieno homma ja ajokorttiko jo taskussa, siis ei se väliaikainen? Ei sit nähdä ennen kuin ens vuonna kun minä lähden sinne Rasiliaan syyskuussa ja tuun joskus ens vuonna takas. Koeta pitää ajotaitoa yllä aina jos vaan mahdollista, ettei taidot ruostu! isi

  VastaaPoista
 3. Ei oo ku ei ehtiny tulla, mutta Kuopion A-katastusasemalle se tilattiin. Käyn Suomessa sittenki elokuussa 1,5vkon ajan niin pystyn sen tuolloin hakemaan. Oon haaveillu ratin taakse pääsemisestä.. Toivottavasti pian pääsiski, en halluu tosiaankaan mittää hurjaa autopelkoo ennää takas!

  Minne päi Rasiliaa meet?

  VastaaPoista
 4. Hello! No onpas kiva blogi Tulppu-Tanelilla. Meita sitten infoat tata kautta tuulimyllayksistasi. Minahan olen tahan asti ollut meidan perheen hollannin taituri. Luin sita Helsingin yliopistossa puoli vuotta tai vuoden, mutten koskaan hikoillut tarpeeksi sanaston oppimiseksi (on sen verran lahella saksaa etta ymmarsin suurimman osan), niin muistoksi jai vain "Dank u wel" ja Lekker Meisje, eli nice girl. Kato, isa tulossa tanne. Joko liput taskussa?

  VastaaPoista
 5. Kiva oli lukea kuulumisiasi! Olin yllättynyt, kun nyt jo häippäsit sinne. Ei varmaan olla juteltu aikoihin... Oispa ihana päästä kokemaan Hollanti!! Isot halit, t. Martsi

  VastaaPoista