keskiviikko 31. elokuuta 2011

kaveri, viimein

Tännää (tarkemmin sanottuna eilen, mutta eipäs nyt viilailla) käväsin salimatkalla turkkilaisessa kaupassa. En tajunnu yhtä sannaa leivän kylestä ni kyssyin englanniks mitä se tarkottaa. Myyjä käänty toisen puoleen sanoen turkiks: "Mitäs hittoa tää onkaan englanniks?"
Päätin heti vaihtaa kielen turkiks ja niin höpistiin mukavasti. Koska oli bayram, myyjä anto viis senttiä tuotteistani alennusta. Hahah. Oon aika paljon puhunu turkkia täällä, ku Amsterdamissakiin kaupan työntekijöille palpatin. Unissakii ussein käy näin. Ikävä Turkkiin, kuulkaas, täytyy mennä sinne pian ja pitkäksi ajaksi kiitos.

KYLLÄSTYIN KÄVELEMISEEN. Päätin ostaa pyörän ja sovin asiasta errään miekkosen kanssa. Noh, pyörän takarengas oli löysähkö, jonka takia lainasimme päästä varpaisiin pyöräilyvaatteisiin pukkeutunneelta tyypiltä pumppua. Tyyppi rupes pumputtaa rengasta niin vinhalla tahilla, että hetkessä koko rengas tyhjeni. Se siitä! Se vetäs venttiilin irti ja sano, että se on rikki ja se pittäis käyvä korjaamassa. Voih. Sitte tuli paikalle random ukkeli, joka anto yhen pyöristään lainaksi minulle täksi ajaksi kun en heti tuota pyörää saanut. Hänen lainaamansa kispa oli ihan ok, mutta sen eturengas vinksuttaa niin, että suoraan ajjaakseen sarvista pittää puristaa aika kovasti. Parempi sekkii ku ei mittää.

Koulussa oli viittomabingoa (opin vain yhden uuden sanan hollanniksi (puhekielellä); neef = nephew), tutustumista videonauhoitustekniikkaan (vau) sekä viiminen tunti oli laulun viittomista. Tästä piisistä ossaan viittoo yli puolet, miettikeepäs sitä.Kahtoin tauolla koulun kanttiinissa olevan hedelmien lisäksi vain yhtä mammia, joka soveltuis minulle. Sanoin siitä nelosluokkalaiselle Xaverille.
"Arvaa mitä! Tuolla on tuommosta Alpro Soyan vanukasta, jota voin syyä. Jes!"
"Miksi vain sitä?"
"Koska olen vegaani."
Hän katto minnuu kiinteesti silmiin ja ojensi kätensä. What? Joo, uskokaa tai älkää, myös hän on veggaani. Voi miten maailmani kirkastui. Tutustuin viittomakielipiirissä johonkuhun, jolla on sama elämäntapa ja ideologia. Koulun päätteeks satuin mainihtee miten on ikävä lämmintä ruokaa niin se sanoi voivansa kokata minulle. OH WOW, MOST DEFINITELY!
Kaiken muun hyvän lisäksi se asu kotimatkani varrella. Ja ei tämä hyvä tähän vielä lopu.. Hän ei antannu minun osallistua kokkaukseen vaan halus, että vaan istun ja juttelen. Miten mukavaa olikaan antaa täyet valtuuet jollekulle muulle ja vaan chilliä ite. Xaver teki loistokasta tempeh-currya riisillä. Kuola alkaa erittyä ku sitä annosta mietin naminami.
Hän opetti minulle viittomia ja minä hänelle, samoin opimme toistemme puhuttuja kieliä. Halluisin että se hengais minun kanssa aina ni tulisin hyväks näissä kielissä.
Katoimme Eddie Izzardin pätkän ja molemmat muistettiin kaikki sanat siitä. Hyvä jos kukkaan kavereistani (paitsi Mörri) ees tietää Eddietä.
"The Dutch speak four languages and they smoke marijuana."
"Yes. But that's cheating!"

Kottiin tulin vasta äsken ja pyörä teki matkalla tepposet tiputtaen ketjut alas. En saannu niitä laitettua takas, mut öljyset käet kyllä tuli.
Huomenna on jälleen pari asuntonäyttöä. Nyt taas liput liehumaan ja katseet kohti taivasta.

ps. tää kieli on niin ihanaa, että hymmyilyttää aika paljon. Niin söpön kuulosta!

3 kommenttia:

 1. Ja minua hymmyilyttää kun luin tän! Kaverit on kivoin asia ja pyörät toisiks kivoin! (ainakin sillon ku ne toimii, kheh)

  VastaaPoista
 2. mitä löysit vegaanikaverin sieltä vau mieti! how cool is that.

  aika hyvä renkaan pumppaaja jos vaan tyhjensi sen:D voi voisinpa taikoo sulle limenvihreen jopon sinne!

  VastaaPoista
 3. Sinne meni sekii kaveri! Voivoi.

  VastaaPoista