sunnuntai 28. elokuuta 2011

matkustan ympäri maailmaa, taas

Uuen konneen kuvausohojelman testausta eilisiltana, taustalla Holoman Liisa. Näytän kuulemma Potterin Matohännältä.. thx.

Pääni hatara kuin sirkushattara. Tällä viikolla olen inhonnut omaa lyhytaikaismuistia. Hävitin kotiavaimet kuudeksi päiväksi, ja löysin ne lopulta eilen illalla TopSportin kenkäpussista. Minun tapani pakata on kirjoittaa lista, etsiä suurinpiirtein kaikki tavarat, asetella ne pienin kasoihin ja sitten aamulla juuri ennen lähtöä vielä tunkea ne järjestelmällisesti reppuuni. Tällä kertaa jätin listan kirjoittamatta ja pakotin pikku vaimoni Setan bileisiin kanssani. Yöllä valmistin vielä (herkullisia) täytettyjä paprikoita ja suunnittelin rauhallisesti matkakamojani. Tuntia ennen lähtöä kavahdin tajutessani, etten ollut etsinyt passiani valmiiksi. Muistin nähneeni sen viimeksi Schipholin lentokentällä kun näytin sitä lentovirkailijalle. Terve. Panniikkitärinät, kauhujen huudot, Katrin mäkätys ("mikset sie vaan voinu ettiä sitä valmiiks?") ja kassien ravisteleminen ylösalas ja alasylös. Jumalalle kirahdin parkuisan avunpyynnön ja kuin magneetin vetämänä astelin kaapille ja avasin vanhan tietokonelaukkuni etutaskun. Tadaa, siellä se oli! Huh, ensimmäinen (!) haaste otettu vastaan ja siitä selvitty.
Missä salihanskat? Missä ne on? Rinkan purkamista ja penkomista. Tällaista oli tunnin verran. Mihin nyt sekin hävis? Missä vesipullo? ..sängyn alle vierineenä. Kaiken huippu oli rautatieasemalla.
"Katri, missä sinun laukku? Siellä on minun lompakko!"
Oi, onneksi harrastan juoksua. Tuulispäänä pyrähdin kottoo lompakkoni hakemaan ja salaman tavoin singahdin pyörällä takasin. Eikä tullu ees kuolemankiire.

Juna lähti vartin myöhässä. Olis ollu kiva tajuta se ja pussailla vielä laiturilla kumpaistakin puppea. Sen sijaan harjoittelimme viittomakielen alkeita junan ikkunan molemmin puolin. Vielä seitsemän viikkoa, että saan nenäni Katrin kaulakuoppaa vasten painaa..


Tikkurilassa lähin ostamaan näytönpuhistusliinaa, kun tietenkin unohin että on sunnuntai. Suomalainen kirjakauppa oli kiinni, joten lohutukseks menin syömään battaattiranskalaisia ja tofu-soijaburgeria Chico'siin.
Ravintolassa yksin syöminen. Check.

Olen vielä alkutaipaleella, sillä naputan Helsinki-Vantaan check-in-puolelta. Amsterdam Schipholilta suunnistan Utrecht Centraalin junalla. Asuntonäytön kautta meen sohvasurffaus-hostin luokse. Sain Parsalta kivan Pirkka-niksin ja aion kohta nappailla kuvia kamerallani google mapsista. Ehkä minimoin tän illan eksymisetkin..

ps. tosi jännää! Kottiuvuin Amsterdamiin ihan hetkessä ja nyt tuntuu ku en ois koskaan ollukaan siellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti