maanantai 26. syyskuuta 2011

Albert Heijn & stuff

Jo ensimmäisenä päivänä kysyin mikä olisi hyvä ja edullinen ruokakauppa.  Saksalainen kämppikseni vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: "Albert Heijn!"
Kotomailla käytän innokkaana K-kauppoja, sillä plussaseteleitä kertyy mukava määrä kahen hengen K-ryhmiin keskittyneessä tallouessa ja seteleillä pääsee keskiviikkosin leffaan..


Tämä paratiisi on Amsterdamissa joka kulmalla. Jos kokonaista suurta markettia ei kulmaan mahdu niin siinä on tilalla pienempi versio Albert Heijn To Go. Muutenkin nyrpeä hollannin opettajamme Joop nyrpistyi entisestään kun huomasi oppilaillaan kiiltävät AH-bonuskortit.
"Albert Heijn on huijausta! Siellä kaikki maksaa vähän enemmän ja asiakkaat pysyvät tyytyväisinä kun saavat kortillaan tuotteet 'halvemmalla' eli normaalilla hinnalla."
Kortti on tosi heleppo saaha, tarvii vaan mennä info-pisteeseen ja sannoo: "Tänne se kortti."
Suomalaisena kaikki on kuitenkin halvempaa ja Kuitusena meen muutenkin alennuksien perässä. AH:ssa on aina jotakin alennuksessa; viime torstaina oli omenat ja paprikat, tännään ruusukaalit, parsakaalit, päärynät ja viinirypäleet. Alpro Soyan isoa jugurttipakettiakin olen monneen otteeseen saanut kaksi yhden hinnalla (1,50e!) Tällaista ei voisi Suomen mailla kuvitella kaikkein märimmissä unissakaan.

Zeist on siinä mielessä ihana paikka, että kaikki "minun kaupat" tuntuu olevan keskittynneet yhteen joukkoon. Amsterdamissa tarvi mennä erikseen jokaseen. Kuopiosta nyt ei puhutakaan kun itämaista kauppaa ei ole (hyi sitä Puijonkadun huonon asiakaspalvelun arabimestaa ei lasketa.. vai onko sitä ennää siellä?) ja Elämänlanka on minun kaltaiselle säästelijälle turhan kallis. Nyt  huomasin Toko Centraalin (itämainen kauppa) vieressä olevan ekohippipuljun ja melekeen vastapäätä on mikäs muukaan ku Albert Heijn.

Ekokaupan antia.
Kiitos veljen tyttöystävän oon tutustunu tuohon vihreeseen kasviin. Tofu on 40s halavempaa ku Vii Voanissa ja soya chunksitkin maksaa vaan päälle euron.
Albert Heijn -saaliini. Heräteostoksia tasan yksi; turkkilainen pide-leipä. Mitenhän sen syön kun vaaleudellaan minut kammottaa täysin. Keittoon laitan ehkä uimaan.

6 kommenttia:

 1. kivat ruokakuvat. hei esme - harrastatko dyykkaamista? mietin vaan, että onko niitä mahdollisuuksia amsterdamissa ja voisi olla ok vaihtoehto tarkalle. mut kaikki ei tykkää dyykata. mä harrastin sitä yhteen aikaa aika paljon pasilan lidlin takapihalla. pitäisi mennä taas joku päivä iltalenkin yhteydessä.

  sammy

  VastaaPoista
 2. Joo, Sampsa, kerran oon taalla dyykanny ja oli aika hyva saalis. Justiin laitoin mailia kaverille, jonka kanssa oltiin dyykkausreissulla. Kiinnostas tuas kayva vahan roskiksia kaivelemassa..

  VastaaPoista
 3. välillä sieltä löytää tosi hyviä vihanneksia, leipää ja kaikkee sellasta.

  VastaaPoista
 4. OIskoon sugaring tuotteet halvempia ;) tulijaisia....

  VastaaPoista
 5. Harmi vaan ku eivat tajua miten ehdoton oon taysjyvasyyden kanssa ;D Leivat jaa taalla ottamatta ku ovat niin vaaleita ja makaronitkii on semmosta valkojauhopaskaa.
  Mut vihanneksia ja hedelmia loyty, bannaaneita monia kymmenia ihan.

  VastaaPoista
 6. Ihana blogin uusi nimi! Rakastan kanelia, rakastan sinnuuu! <3

  Lähetä mulle halpoja tofuja ja soijaherkkuja jookoskookos. Mä lähetän sulle kookosmehun lirut!

  Ihanaa ku siellä on niin halpaa. Harmi kun täällä on kaikki niin kallista, onneks mun ei tartte ruokia kustantaa, oisin muuten persaukinen... T.ahmatti

  VastaaPoista