maanantai 26. syyskuuta 2011

eet smakelijk

Strösseli. Käytättekö sitä? Täällä strösseli eli hagelslag on ahkerasti holskujen voileipäkäytössä. Ei ihimekkään että ovat niin innokkaana sitä leivilleen pistelemässä, kun on alkujaan hollantilainen keksintö (vuodelta 1936). En ihan vielä voi kahtoo nauramatta kavereitten evväitä; valkosta leipää voilla ja strösselillä. Wikipedia kertoo, että nimi hagelslag (joka viittaa rakeisiin) saa olla käytössä vain jos siinä on ainakin 35% kaakaota. Muussa tapauksessa sitä täytyy kutsua "cacao fantasy hagelslag" -nimellä.
Muutenkin ruokakulttuuri täällä on outo. Aiemmassa entryssä ihmettelin jo italialaisen kakkuaamiaista, mutta nyt kerron teille rakkaat lukijat että täällä syödään lounaaksi LEIPÄÄ.
En ole kellään nähnyt koulussa mukana muta kuin lounasleivät tai kruidkoekia (hollantilaista, mausteista kakkua). Ainiin eipäs nyt unohdeta stroopwafeleita! Tullee vähä hoopo olo ku kääräsen essiin kunnon tanakan proteiinipitosen lounaan. 

Huima Snelle jelle -kruidkoek-tarjous..


Nyt viikonloppuna olin siis Rotterdamissa (viitotaan: laiva), joka on Alankomaiden toiseksi suurin kaupunki. Itse kaupunkia en niin päässyt näkemään, kun matkani käsitti vain kaverin kodon, WDD:n (Werelddovendag) ja Sencityn. Ainiin, käytiin myöskin syömässä raflassa luokkalaisten kanssa.  "Se maksaa jotain 10 euroa per tyyppi", arvelivat. Mr. Wok -ravintola oli kumminkin buffet-tyylinen, joten rapsakat 25 euroo lähti mukavasti kortiltani pois. Mitä turhuutta! En oo tainnu ennen omasta ruuastani noin paljoo maksaa. Noo, ainakin oli kavereitten kanssa vähän bonding timee ja sain masun pinkeeks.. Hauskaa päivää kaikille!

1 kommentti:

  1. Barcelonassa syödään kuulemma kaksi aamiaista: aamulla ennen töihin lähtöä ja sitten uudelleen klo 11. Lounas klo 14. Kätsyy! Vohveleeeeeita mullekin jah! 25 juroo, oliko ruoan seassa kultahippui? Bjos

    VastaaPoista