maanantai 5. syyskuuta 2011

ik spreek engels

Saatte nauraa jos halluutte, mutta taian hankkia toisen salijäsenyyen tähän rinnalle. Ihan vaan siks että ois enemmän tuntivaihtoehtoja eikä tarviais koulupäiviä mitenkään pätkiä.
Aamusella kävin uimassa parisen kilometriä altaassa, joka oli tottumiini altaisiin verrattuna paljon lämpimämpi. Mikä on Suomessa perusaltaan lämpötila? Vai onko olemassa käsitettä "perusallas"?
Rahat riitti uikkariin ja uimalakkiin, mutta ei -laseihin. Täyttyy mitä pikimmiten saaha ne, ettei silimät ihan ala päähän kuivua.

Aloitin juuri englannin puhumis- ja kirjoittamiskurssin. Olin opettajan rinnalla selkeästi paras puhumaan englantia ja vähän yllätyinkin siitä kuinka perusvirheitä muut puhheessaan tekivät. Ihan arkiset ääntämisetkin meni monella mehtään. Ryhmä on hollantilainen lukuunottamatta minua ja kahta espanjalaista, joiden englanti oli niin älyttömän espanjalaista että tirskuin henkisesti.
Minnuu harmittaa ku en ossaa pysyä vaan yhessä englannissa, vaan äännän brittiä ja amerikkaa sekas ja välillä sanon asioita irlantilaisittain ja skotlantilaisittainkin. Halluisin pyssyy vaikka vaan britissä ni oisin tyytyväinen. Mitä voisin tehhä asian hyväks?


Kiinnostuin sammaisen opettajan pitämästä kirjakerhosta. Oon moisia kirjakerhoja nähny vaan elokuvissa, vaikkakin yritin pistää sellaista pystyyn kevättalvella 2009. Oikeastaan Suomeen palattua voisi ottaa härkää sarvista ja pistää kunnon klubit tulille.
Ketkä ois kiinnostuneita?


Yritin laittaa kuvia puhelimestani, mutta eipä tuo ilman tarvittavia kaapeleita onnistunukaan. Olimme lopputunnista peliä, jossa piti valita tietyt jutut autiosaarelle.
Vaimolle tiedoksi, ohjeissa luki muunmuassa että henkilön on oltava kuuluisa. Mitä itse valitsisitte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti