maanantai 19. syyskuuta 2011

megamix-entry!

Ohhoh, onpas ehtiny vierähtää aikaa sitten viime kirjoittamisen. Kamera jäi rinkkaan, joka matkusti minun eeltä Zeistiin keskiviikkona, niin en oo kuviakkaan liiemmin nappaillu.

Maanantai
Kävin ensi kerran Healthcityssa sopivasti bodypump 79:n lanseerauksessa. Oivina trackeina pidän muunmuassa hyvin combat-sävytteistä Grenade-biisiä sekä Scooterin J'adore Hardcorea.


Koulussa piti parin kanssa kuunnella toisen englanninkieliset biografiat läpi ja antaa sitten ääntämyksestä, kieliopista ja lauserakenteista pallautetta. Meikän teki tiukkaa antaa pallautetta hyvin hollantilaisittain englantia puhuvalle tytölle. Ihan joka virhettä en raaskinu nostaa etes esille.
Illalla oli vielä deaf culture -luento, josta meni suunnilleen puolet ohi ihan siks vaan että satuin istumaan sellasen ihmisen viereen, joka ei kääntäny minulle yhtään mittään. Välillä ymmärsin melekeen koko lauseen, mutta sitten pimentoon jäi jokin sana, joka olisi ollut kontekstissa hyvinkin tärkeä. Jos kukkaan ei kerro mitä se sana meinaa, en koskaan tajua asiaa loppuun asti.
Koulun jälkeen riensin katsomaan Crazy, Stupid, Love -leffan. Emma Stone on ihana.

Tiistai
Tällä kertaa englannin tunnilla tarkastettiin parittain toistemme childhood storyt. Parinani oli hyvin tönkköä englantia vääntävä afgaani. Nautin suunnattomasti hänen aineensa korjaamisesta. Hänelläkin näytti pitävän kiirettä minun aineeni korjaamisen kanssa, mikä yllätti minut täysin. Hän oli alleviivannut muunmuassa lauseen "what on earth had happened?"
En tohtinut kertoa pojalle, ettei aineessani ole virheitä, kun hän oli kuitenkin niin ahkerana niitä löytänyt. Itsevarmuuteni kumpusi myös Irlanti-Ivorin avusta, sillä hän katsoi aineeni läpi ennen kuin pallautin sen.
Illalla oli bodycombat 49:n lanseeraus. Uusin combat keskittyy tällä kertaa käsivarsiin ja varsinkin hartioihin. Käet tuntu hyytelöltä tunnin jäläkeen..


Keskiviikko
Menin netistä löytämäni portugalilaisen poikkelin kanssa pyöräretkelle. Ajeltiin yliopistoalueen tienoilla ja mielestäni oli jotenkin jännää miten isojen rakennuksien laitamilla on niin paljon elläimiä. Nähtiin muunmuassa hanhia, hevonen, ponia, lehmiä ja lampaita.
Kokkeilin ekkaa kertaa tuoretta minttuteetä. Siinä kuumaan vetteen pistettään mintun versoja.
Illalla raahauvuin vielä koululle kuurousluennolle ja olin ilonen ku ymmärsin luennoitsijaa paremmin ku edellispäivänä. En tiiä johtuko tämä hyvin vahvaeleisestä viittomakielisestä opettajasta, hänen tulkistaan, heidän yhteistyöstään vai kaikista näistä tekijöistä yhteensä. Jokatapauksessa en lähteny tunnilta tyhjin käsin pois.
Minulla on kova tarve olla omien vähemmistöryhmien seurassa joten hymmyilytti, ku huomasin istuvani kahen meiän luokkalaisen välissä, joista toinen on bisse ja toinen ehtaa tavaraa.
Luennon jäläkeen riensin vielä combattiin, jonka jälkeen ihan fiiliksissä kispailin napit korvissa jumputtaen alakoukkuja tehden takas Oog in Aliin.

Torstai
Päätin olla hyvin tehokas ja käväsin pumpissa, josta äkkiä pyöräilin juna-asemalle. Koska missasin Espoo Cinén ja paraikaa olevan R&A:n päätin pittää "omat" leffafestarit Amsterdamissa.
Hyppäsin väärään junnaan, mutta onneks se kuitenkin meni Amsterdamin yhelle toiselle asemalle, josta osasin, kiitos elokuun, mennä metrolla Waterloopleinin kautta Rembrandtpleinin paikkeille.
Kävin katsomassa Woody Allenin uusimman leffan Midnight in Paris. Se oli harvinaisen hyväntuulinen leffa kera ihanan Owen Wilsonin. Sinuna menisin katsomaan sen! Päivään kuului vielä Horrible Bosses, joka menetteli, mutta oli odotettua huonompi. Kääräsin illan pakettiin katsomalla Flypaper-leffan. Se oli itseasiassa ihan hyvä.
Yöksi menin Turkin basaareilla vuonna 2005 randomisti tapaamani Mian luokse Haarlemiin. Haarlemiin pääsee junalla 15-20 minnuutissa eikä lippukaan maksa kuin 3,70e.

Perjantai
Oi miten hyvältä tuntu nukkua oikeessa sängyssä! Oog in Alissa sänkynäni toimi patja ja peittona makkuupussi. Kyllä simahin alta aikayksikön kun oikeen peiton alle pääsin.
Amsterdamissa heinäkuussa yhden yön toiminut hostini pisti negatiivista referenssiä CouchSurfingissä positiivisen kommenttinsa perrään. Olin unohtanu pistää hälle viestiä, josta veti sitten herneet nennään. Jotain mättää siinä tyypissä on, sillä kehuskelee FB-sivuillaan miten on 55 päivässä hostannut jo 55 ihmistä. En tiiä mitä se tuolla hyperaktiivisuuellaan hakkee.

Leffat, jotka katsoin:
- Apollo 18
- Final Destination 5 (3D) (enpä ois uskonnu meneväni moista leffateatteriin asti kahtommaan..)
- Glee (3D) (enkä ole sarjan ainoatakaan jaksoa kahtonut)
Neljännen leffan jätin välistä kun tajusin Camon olevan kaupungissa. Menimme istumaan lesbokahvila Vivelaviehen. Lähimme veggaanireissulle, joka käsitti tasan kolome rastia; Biomarktin, squatin ja veggaani-keittiön. Camo hyppäs tarakalle ja oli hyvinkin kummissaan siitä, että on Amsterdamissa kuopiolaisen ystävänsä pyöräkyyissä.
Biomarktissa puhhuin kovvaan ääneen pieruista, ja toki kassatyttö sitten ostokset haalittuamme nojas etteenpäin ja sano: "Terve, mäkin oon Suomesta."
Squatissa oli hiljasta niin käytiin sisällä vaan kääntymässä ja jatkettiin matkaa keittiölle. Emme olleet varanneet päivällistä etukätteen, joten meille jäi "vain" left-overit eli kupit kuumaa garam masalaista sipulikeittoa, lautasellinen sallaattia (jonka ohessa lettu) sekä suklaakakkupalaset. Hyvä vaan, ettei meille ollut jäänyt pääruokaa, sillä olin posahtamisvalmiuksissa jo "tähteidenkin" jäläkeen.
Sielläkin muuten ruokapöydässä kääntyi eräs nainen puoleemme ja sannoi olevansa suomalainen. Ihmeellistä.

Lauantai
Menin katsomaan elokuvan, josta en ollu kuullu aiemmin mittään. Elokuva kertoo Udai Husseinista (Saddamin poika) ja hänen kopiostaan. Ihme etten tiennyt leffaa etukätteen.
UDAI HUSSEIN <- linkki Wikipediaan.
Lisäksi Dominic Cooper, joka jäi parhaiten mieleen elokuvasta Mamma Mia!, veti roolinsa erittäin hyvin.
Päätin jättää lauantaimaratonin vaan yhteen leffaan, sillä piti vielä suorittaa muutto Zeistiin. Kyllä, minulla on nyt varmuudella koto seuraavan kahden kuukauden ajaksi. Asun bulgarialais-kreikkalaisen (joka ossaa kyllä suomeakin) sekä italialaisen miekkosen kanssa. Asuinpaikkani on viien kilsan päästä yliopistoalueelta just "väärään suuntaan" Utrechtin keskustasta, mutta ainakin nyt minulla on paikka mihin mennä sillon ku on kolomen tunnin hypäri (kuten tännään).

Illan tullen lähin PANN-homojuhliin Tivoli-nimiselle klubille lelleluokkakaverini kanssa. Paikka oli tupaten täynnä. Hyvä jos siellä pystyi etteenpäin liikkumaan saatika taaksepäin. Juhulat pietään kerran kuukauessa ja oon aika ilonen siitä, että seuraavissa juhlissa minulla on pikku Katri mukana. Mielissään.

Sunnuntai
Eilen peruspyöräilin kottoo salille, sieltä toiselle salille, Oog in Aliin Irlanti-Ivorin luokse ja kaupan kautta kottiin.. Arvatkaa vaan montako kilsaa tuli pyöräiltyä yhteensä? 36! 
Tuo määrä ei olis mittään, jos ois kunnon pyörävehkeet. Meikä se polkee menemään junior-pyörällä, joka aiheuttaa alaselkäkipuja mataluudensa vuoksi. Täytys varmaan jokkiin tyynyratkasukin satulaan kehitellä, sillä pari tuntia päivässä kovan satulan päällä ei oo pepulle mittään herkkua.
Kävin öky-salillani balancessa, jossa kävi seuraava:
Pistin joogamattoni paikalleen ja jäin oottelee tunnin alkua. Yllättäen n. 55-60-vuotias nainen lättäs mattonsa minun maton päälle. Olin niin kummistunut, etten sanonut mittään. Silimät levällään vaan kahtelin naisen outoja touhuja. Pian hän kääntyi puoleeni sanoen jottain hollanniksi. Mind you, kyseinen nainen tietää että en oo täältä, sillä pari viikkoo sitten yritin jottain siltä kysyä eikä meinannu millään vastata ku olin kerta englanniks häntä puhutellu.
Meikän vaatekaappi.. ei liikaa tavaroita..
"Sorry, I don't understand what you're saying", sannoin.
"Could you move? This is my place."
Hitto mitkä väännöt lähti. Toinen pokilla lämäs "paikkansa" meikän paikan päälle eikä suostunu senttiäkään siirtymään. Teki mieli ottaa sen hollantikikkuroista kiinni ja vetästä ojennukseen, mut sen sijjaan hienoisesti kirroillen siirryin ihan eri puolelle salia. Eiköhän ruennu vieressä olijoille jottain sipittämmään minusta, jonka jälkeen eräs ulkopuolinen tokas: "There's enough space for everyone.."
Kiukun kyyneleet oli silimissä ja tasapainopiisin aikana keskityin puu-asennossani mannaamaan epätasapainoa sille naiselle. Ei pysyny vakkaana, ei. Mahtaa olla voodoo-ainesta meikässä.
David Lloydista ajoin Healthcityyn combattiin. Ohjaaja (minulle vielä ihan tuntematon) kertoi kuulleensa minusta toisilta ohjaajilta ja kovasti jäi utsittammaan mitä minusta on (jälleen) puhuttu.
Koska ehin kottiutua Ivorin luokse, menin sen tykö päivälliselle. Hengailtiin jälleen teknoo kuunnellen pari tuntia.

Viikon kohokohta:
Amsterdamin kaduilla vyöryi vastaan lauma kiljuvia murrosikäsiä tyttöjä, joilla oli mukanaan kylttejä:
"HOLLAND LOVES JUSTIN BIEBER!"
"I <3 JUSTIN!"
Sitä ihkutusta ja huutelua katsoessa ei voinnu muuta ku hymmyillä huiviinsa. Olisinpa ehtinyt ottaa kuvan heistä..

Täältä teille kuulumiseni päivittelin.
Älkää unohtako Suomen kuuminta blogia. Olen aivan koukussa, apua.

3 kommenttia:

 1. hei en tiiä ootko jo bongannu mut tiistai-iltasin on aina Pathen teattereissa "Sneak Preview"-näytös, eli joku leffa joka ei oo vielä ollu ensi-illassa (ei siis kerrota etukäteen mikä)
  Myö käytiin aina ku oli noi kortit, ja tykkäsinpä tästä yllätys-aspektista :)

  VastaaPoista
 2. Mäkin oon ihan koukussa Saanan bloggiin huhhei..

  Mäkkii haluun koklaan uusia combatteja. Voi reikä kun noi portugalin tunnit on ihan kiusallaan just samoina viikonpäivinä ja samaan aikaan. Kohtalon ivaa?!

  Emma Stone IS hot!

  Homo = ehtaa tavara, kiva :-D
  Norjan embassyllä on muuten lespiaanipari. Tännää juttelin yhelle naiselle kuka oli lapsensa kanssa ja se sano, että "my partner is working.." heti olin että dingding ja kohta kun se jatko, että "and she's" ni jackpot. Hehe. Mennää sen kaa varmaa samalle portugalin intenssiivikurssille.

  Kuka ihmeen Mia?

  Ja hyi, Woody Allen!!!

  Millanen oli Gleen leffa? Mä oon kattonu sitä pari tuotantokautta..

  Bjos öptüm puspus
  <3mel

  VastaaPoista
 3. Elisa:
  toi yllätyshomma innostaa minua ihan hirveesti. Rakastan elokuvayllätyksiä! Jee <3

  Melissa-murunen:
  Toivottavasti Saana jaksaa päivitellä blogiaan yhtä usseesti ku on tähän mennessä.
  "Rakkaan miehensä" Jussin blogia on ärdempi seurata, kun se jäsentelee lauseensa niin huonosti ja tekee parin lauseen mittasia paragrafeja.. PLÄÄH!!

  Kiva kuulla että oot siellä lepakkoihin törmänny PUM. Onko ees selkee lesbo vai semmone että "aija en ois uskonu"? Toi meiän luokan "ehta tavara" on kirjanörtti, joten sen tönkköyden pistin nörtteyden piikkiin (vaik vähän mietin että on kyllä piirastönkköyskin hyvä vaihtoehto). En siis hirveesti yllättyny ku kuulin että se on meiän kansakuntaa..

  Kuule, kannattaa joitain Allenin leffoja kahtoo. Sillä on 45-vuotinen ura ja suunnilleen saman verran leffoja JA sattumoisin katottiin sun kanssa se kehnoin.. Sillä on tosi hyviä teoksia kuten just toi Midnight in Paris ja Annie Hall. Mieti nyt, Owen Wilson ja Rachel McAdams <3 Anna Allenille tsäänssi.. Se ei oo vuoden 2006 jäläkeen näytelly kertaakaan leffoissaan, mut nyt siltä on kuulemma tulossa uus, jossa se on päähenkilönä. Slurps hah. http://en.wikipedia.org/wiki/Woody_Allen LUE VARSINKIN TOI PERSONAL LIFE! Mielenkiintosta shittii.

  Glee oli aika hyvä. Brittany Britney Spearsina hothothothot!!!

  Mian tapasin 2005 kesällä ku yks turkkilainen ukko esitteli meiät. Se on mulatti ni en ollu sitä suomalaiseks etes tajunnu. Hengattii siellä pari päivää ja sit ollaan Suomessa nähty ehkä kahesti. :)

  BJOOOS kiitti kommentista <3

  VastaaPoista