perjantai 2. syyskuuta 2011

problems & solutions?

Heipä hei Suomen kansa!
(onpas mahtipontinen alloitus)

Viime päivät oon hengannu uuen parhaan kaverini, Xavérin, kanssa. Se on näyttänny minulle parhaat veggaanimestat ja koska oon ollu tosi epäonnekas pyöräjuttujen kanssa, se on myös toiminu kyytinäni. Ja sinermät peppua koristaa.

Tosiaan lainasin pyörän, josta tippui viidennen ajokilometrin kohalla ketjut pois eikä kukkaan kadullakkaa osannu minnuu auttaa. Postimies osotti minulle pyöräkorjaamon eli fietswinkelin, jossa rasvanen miekkonen tarkasteli pyörää kulmat kurtussa ja sano että korjaamisessa suattaa pyörähtää tovi jos toinenkin. Jouvuin jättämään pyörän sinne ja taittamaan matkat kävellen. Juuri kun ehdin luulla, ettei tarvitsis ennää kävellä. Jalat rakoilla käväsin kahtomassa entis-jugoslavialaisen elokuva-artistin vuokraamaa huonetta ja vaikutti tilanteeni vähä epätoivoselta ja huonolta siksi koska oon täällä enää kolme pahaista kuukautta.

Koulussa oli hints-peli (tuttu Frendeistä), joka ei auennu minulle ja portugalilaisille tytöille. Pelissä oli paljon hollantilaista matskua, joista tiesin vaan yhen, nääs Kruimeltje-nimisen leffan. Sen katoin Amsterdamissa ollessani.
Illalla katoimme viittomakielisiä videoita ja opettelimme kuukaudet, viikonpäivät sekä osan kysymyssanoista. Tässä teille herkullinen pätkä:Koulun jäläkeen käväsin vielä yhessä asuntonäytössä, jonne Xavér taas kyytsäs meikät tarakallaan. Bussissa kotimatkalla ollessani sain jo soiton: "Hello, sorry, I didn't pick you!"
Rupes rappukäytävässä itku kiristää silmiä ja host-Ivorille en saannu paljoo mittää sanottua. Menin huoneeseeni parkumaan Skypessa Katrille sitä miten huonosti minulla mennee. Ivor the Irishman huomas huonon mieleni ja antoi lääkkeeksi teetä. Hän kertoi, että saan olla täällä kuinka pitkään vaan lystään. Se helpotti panniikkiani hieman.

Eilen kävin pallauttamassa korjauttamani pyörän ja kunnostimme toisen, jonka sain itselleni ostettua. Harmi vain pyörän lainaaja ei ollut halukas maksamaan senttiäkään siitä 16 eurosta, joka meni hänen pyöränsä laittoon. Olisi kuulemma osannut tehdä itsekin saman homman.
Hieman epäilen. Pyörä oli todella wobbly ja minun piti rystyset valkosina pittää sarvista kiinni, että sillä pystyis ajjaa ees puoliks suoraa linjaa.

Xavér oli ihana ja lupas auttaa minnuu elokuvakortin kanssa. Jes! Oltiin menty edellispäivänä leffateatterille ja ne sano, että asia hoituu hänen pankkitilinsa kautta. Xavér mainihti että seuraavana päivänä kortin hankkiminen ois 60senttiä halvempi (!!! what is the difference, man?!), joten voitas tulla sillon takas. Minä ilahuin tajutessani, että sillonhan se taas hengais minun kanssa ja sannoin että: "NO JO VAN!"
No mutta fuck you Pathé cinemas. Tyhminä pistettiin minun Suomi-osoite hakemukseen, ja ahaa, koska minulla ole virallista osoitetta Hollannissa, en saisi korttia hankittua. Minulla täytyisi olla dokumentit siitä, että olen virallisesti täällä. Dokumentteja varten minun kuuluisi mennä maahanmuuttovirastoon ja esittää heille tuloni ja mitä kaikkee. Vaivasen elokuvakortin takia!
Olinkii kuullu huhua siitä, että täällä ollaan joittenki papereitten kanssa tosi tarkkoja. Haloo, epäloogisuus! Xavér lupas lähtee kanssani Amsterdamiin, jossa käytäs hoitaa homma. Jos laitan suoraan sinne esim. hänen osotteensa, ni tuskinpa ruppeevat sitä tarkistelemaan.

Koulussa opittiin elläinviittomia. Ammattiviittomatunnilta jouvuin livistää, koska David Lloydissa minnuu odotti pariskunnan vetämä combat. Huya!!!
Ja sainpas tietää, että meillä on koulua iltaisin. Monena päivänä meillä on vielä silleen tunteja, että koulut alkaa yheksältä aamulla, päivällä välissä on pari tuntia vapaata ja sit on taas iltatunnit. Käytännössä ne päivät tulen viettämään kampuksella. En arvosta.
Ja maanantait sekä torstait, ainoat combat-päivät, aion olla visusti Davidissa. Joutunen luultavasti lähtee koulusta jottain 30minnuuttia aikasemmin joinain päivinä, mutta kunhan muuten oon paikalla ni ei pittäis senkään ongelma olla. Harmi ku ei oo kolomena päivänä combattia tarjolla, vois vähä fiksailla millon sinne menis ja millo ei.

Tännään oli koulussa esitelmäpäivä. Tein portugalilaisten kanssa yhteisen esityksen omista maistamme.
Suomen neljä vuodenaikaa:
- kesä, jolloin on lämmintä ja kaunista, kukat kukkii ja puut on vihreinä
- syksy, jolloin lehet tippuu maahan ja sattaa, joutuu pukemaan päälle enemmän
- talvi (hauskin osa viittoa), kylmä ku mikä, jopa -20c tai -30c, laitan päälle kolme takkia, neulon äkkiä pipon, hanskat ja kaulaliinan, tarvon lumessa, silmäripseni ja viikseni sekä hymy jäätyy päähän kiinni
- kevät kun viikset sulaa päästä ja alkaa kasvit alkaa nousta lumesta pikkuhiljaa
Kerroin myös siitä miten menen kairan kanssa jäälle, teen reiän siihen, heitän vaatteet veke ja uin täristen mutta onnellisena. Muistin myös mainita Suomen olevan tuhansien järvien maa. Toki täytyi myös mussiikkia mainostaa.. HEVIMETALLI! Käänsin vajjaan minnuutin pätkän Stam1nan "Viisi laukausta päähän" -piisiästä ja taisin tehhä sillä vaikutuksen ihmisiin.

Koulun jäläkeen menin viereiselle paikkakunnalle, Zeistiin. Se on kauempana keskustasta ku koulumme, mutta koulumatkan taittaa 10-15 minnuutissa pyörällä. Salille on kylläkin pitempi matka, nääs yli 11 kilometriä.. Hitto, että täällä tullee pyöräiltyä. Eilenkin vahingossa perusmatkustin pyörällä 40km. Vuokranantaja on mukava poika / mies, joka kettuili minulle ensinetitkeskusteluissa niin paljon että meinasin kerralla hylätä koko ajatuksen. Hän on puoliksi bulgarialainen, puoliksi kreikkalainen ja on asunut mm. Kuopiossa seitsemän vuotta. Vau. Kämppä oli hirmu hieno ja kotosa, tosi lämminhenkinen. Vaikka se onkin kohtalaisen kaukana kaikesta, taian silti olla tosi kiinnostunut siitä. Luultavasti siis kämppäasianikin ovat nyt järjestyneet. Luultavasti! En halua juhlia liian aikaisin.
Sunnuntaina olisi asuntonäyttö paikassa, joka ei myöskään ole Utrechtin kartalla, ja joka olisi 200e halvempi, mutta se on 8m2 ja sen sijainti ei vakkuuta minua. Mitä mieltä itse olette?

Ivor suunnittellee jottain dj-juttua ja mää rötkötän sohvalla ku mikäkii kingi. Halluisin ottaa vaan chillisti, vaikka en oo käyny tällä viikolla salilla ku vaan kolmesti (!). Oon kuitenkin tainnu pyöräillä senkin edestä..

3 kommenttia:

 1. peukkuja kämppäasian kanssa hirveesti ja hallauksia täältä !
  ja siisti uus ulkoasu blogilla!

  VastaaPoista
 2. kerro lisää uudesta parhaasta kaverista. kiva että oot saanu semmosen.

  muista käyttää kypärää.

  VastaaPoista
 3. Teltta! Ja termarimakkari! Toivottavasti kuitenkin kämppäasia alkaa skulaa. Bjo!

  VastaaPoista