sunnuntai 4. syyskuuta 2011

vinkeä viikonloppu


Lauantaina pyöräilin spinningiin, mikä kuulostaa ajatuksena vähän oudolta. Spinning-pyörä oli uusinta huutoa oleva Keiser M3 -malli, jossa ei ole edes eturengasta tai pullotelinettä. "Juoksussa" satula haukkaili peppua. En aio käyä ainakaan tuon salin spinning-tunneilla sen enempää ku pari kertaa viikossa.

 Kuvassa perjantai-illan Libresse-leivän turd-curry
Päivällä menin tappaamaan CouchSurfing-tuttua Veraa, joka yllätyksekseni tunsi Ivor-hostini jo entuudestaan. Ivor sekä Veran amerikkalaispoikaystävä Will olivat seurassamme. Utrecht huokui sellaista kuumuutta, ettei ole moista luultavasti tänä kesänä edes nähty. Harmittelin kehnoa asuvalintaani (tiukat housut ja t-paita) hien muodostaessa puroja, ei, kun jokia, paitani alle. Kuka olisikaan uskonut että tuollainen päivä saataisiin tähän tuulen ja sateen kyllästämmään maahan?
Auringonpaiste (tai oikeestaan D-vitamiinin saaminen, valaisi Will) väsytti minua ja teki mieli jäähä puistoon pötkälleen koko loppuillaksi. Olin kuitenkin sopinut toisen CouchSurfing-ihimisen kanssa illaksi puuhaa. "Call it off", minnuu neuvottiin, mutta onneks en teheny niin. On ollu toella virkistävvää nähhä ihimisiä ku Suomessa oon vappaa-aikani vuan salilla tai salilla käyvien ystävien kanssa joita on tasan kolome. Getting back being übersocial! ..joskin illat edelleen vietän painojen parissa.
 
Pieneen huoneeseen liikaa tavaraa.

CS-Peterin luona minnuu odotti pasta ja uppee tommaatti-porkkanakastike sekä sitäkin uppeempi seura. En oo aikaan jutellu niin syvällisiä kenenkään kanssa. Puhuttiin muunmuassa anarkismista ja siitä miten pitäisi toimia kun mielenosoituksissa virkavalta oikeen kerjää sitä, että ihimiset käyttäytyis huonosti. Tuottaako kynttilöiden kanssa tasasena jonona kulkeminen vai vihanen ja raivokas mielipitteen esittäminen parempaa tulosta? Mielenkiintosia näkökantoja.
Viittomakieli oli myös yhtenä puhheenaiheena. Oon suunnattoman kyllästyny siihen, mitä ihimiset sannoo aina kun tullee viittomakieli puhheeksi.
"Ai, opiskelet viittomakieltä. Suomalaista? Siis mitä? Oon luullu että se on kansainvälinen kieli."
"Niin ne kaikki luulee."
"Mutta eikö olisi paljon kätevämpi että se olisi niin?"
Sitten alan puhua eri maitten kielistä, kulttuureista, historiasta, yhteisöllisyydestä, globalisoitumisesta ja lopulta sivuan jopa luonnon biodiversiteettiin.

Evväät, jotka ei mahtunu jääkaappiin

 Sain Peter&co:lta leipäkakun.
Kun tuli pimmee, keräsimme laukut ja kassit kasaan ja lähimme pyöräilemmään lähikaupunkiin Nieuwegeiniin. Siellä kävimme kolmilla eri roskiksilla dyykkailemassa. Petert&co. saivat paljon lihhaa ja juustoja, minulle pakattiin ikioma (iso) kassillinen kasviksia ja hedelmiä. Bannaaneita tuli ihan hirveesti.. On ollu ikävä dyykkaamista. Viiminen kerta tais olla syys-talvella 2008 ku oon sitä teheny. Kätsää meininkiä! Peter sano että voin tulla niitten kanssa aina ku halluun, ku ne käy säännöllisesti joka toinen päivä tarkistamassa mestat. Lisäks ne neuvo nykysen olinpaikkani lähheisyyessä olevat parhaat paikat ja sanovat, että jos Zeistiin muutan ni sielläkii saattaa olla jokunen aarreaitta.

30min siivouksen tulos.
Minulle kerrottii, että tää kaupunginosa (Oog in Al) on todella muslimivoittoinen ja olin kyllä iteki huomannu huivimäärän. Eilen meinasin nielasta kieleni ku alko soimaan rukkouskutsu. Vauuu! Juoksin ikkunaan silmät ymmyrkäisinä: "Whaaaat is it ezan?!"
(ja nyt ku tätä kirjotan niin kirkonkellot soi, aika kornia)

Nukkuessani päikkäreitä oli vähä absurdi olo ku ikkunasta hohkas lämmin, kuulu lasten huutoa (luultavasti turkinkielistä, mutta oli aika epämäärästä) ja taustalla loilotteli rukkouskutsu. Olin melekee varma, että oon siirtyny jotenki ouvosti Turkkiin.

Tännään salilta tullessa muistin että minun pittää kohta kääriä hihat ja rueta tekemään kouluraportteja ja opinnäytetyöjuttuja. Parista harjoittelusta uupuu nimittäin vielä rapsat..

 My darling since 1999.

Ei piä unohtaa Suomen koulujuttuja, vaikka tekiski mieli uppoutua Alankomaitten viittomakieliseen maailimaan ja sulukee silmät Suomelta (paitsi Katrilta!)
Mistä tulikii mieleen, että Katri tullee tänne syyslomaksi ja suunnittelin Köln-matkaa meille. Siellä olis nääs Britneyn keikka tuolloin ja Kölniin ei oo ku kolomen tunnin junamatka. Tarkistaessani lipputilanteita huomasin, että se on 19. päivä tulossa Rotterdamiin, joka on viidenkymmenen kilometrin päässä!
I CAN CYCLE TO SEE BRITNEY! Woooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooow. Ostin liput jättäen tililleni vaivaset kaksi euroa. Anything for love.

3 kommenttia:

 1. Helou!
  1. Joko kämppäasia järjestynyt?
  2. Ruokadyykkausta, oikeestiko?
  3. Halitsui

  VastaaPoista
 2. minäpä tiesin jo ennen ku ees tutustuin suhun että joka maalla on oma viittomakielesä! eipä ois uskonu:D hauska tommone leipäkakku! oliko namia? ei kai sekin ollu roskiksesta? voihan dyykkailut, vähä iteki teki aina mieli töissä ku vein roskia ja siellä makas mielinmäärin s-marketin leipiä sun muuta kivvaa. en kuitenkaa koskaan uskaltanu ottaa. siistiä ku pääsette kattoo britniä! kerrankin onni suosi sen suhteen jejeii:)

  VastaaPoista
 3. Hanna,
  1. Joo, muutan Zeist-nimiseen kaupunkiin ylihuomenna. Tää surffaaminenkii on iha kivvaa, mutta varjopuolena tässä kämppäämisessä on se, ettei meikällä oo avvainta.
  2. Ruokadyykkausta, mitäs muutakaan? Etkö oo ikinä ite?
  3. Halihali!

  Liisa,
  leipäkakku kakkuleipä oli valmistettu roskista löydetyistä aineista. Nami.

  VastaaPoista