sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Antwerpen

 

Maanantaina 17. päivä palasimme illalla Gentiin ja jatkoimme miltei heti Antwerpeniin. Meitä tuli erittäin hienolta ja vastaremontoidulta Antwerpenin rautatieasemalta hakemaan isokokoinen ja erikoisen oloinen CS-hostimme. Katsoimme vielä yötä myöten Transporter 3 -leffan, kun olin sen hyllystä löytäny ja heilutellu Katrin ja hostin nenän edessä. Viime vuonna joulun alla kun jäätiin Ryanairin lentokonesotkujen takia Tampereelle kolmeks päiväks jummiin niin katottiin juurikin ykkönen ja kakkonen Transporter-sarjasta. Leffa oli kuraa.

Tiistaina puolenpäivän aikaan mentiin hostin kanssa Antwerpen-kierrokselle mikä käsitti muutamia kirkkoja, paljon tarinoita ja paikallista Punaisten lyhtyjen aluetta. Katria ujostutti ensi kertaa moisessa paikassa niin tais pitää katseensa aika tiiviisti maassa. Haimme happycow:sta löyetystä Café Lombardiasta kahvihammas-Katrille kaffet ja minä sain kaakaon, joka oli niin kermasta että teki jälkeenpäin huonoa.. 

Kun hostimme jatkoi matkaansa teille tietymättömille niin menimme Lombardiaan syömään. Listalla oli paljon vegaanisia vaihtoehtoja ja minua innosti varsinkin se, että kyseinen paikka on yksi Mobyn lemppareista. Lisäksi Jónsi (Sigur Rósista) on ilmeisesti käynyt siellä useasti. Seinältä löyty sekä Mobyn että Jónsin raapustuksia.
Ruoka oli hyvvää, mutta tämmösille tyhjätaskuille ihan liian tyyristä. Lisäksi harmitti se fakta, että tiesin että ossaisin tehhä yhtä hyvvää ruokaa ellen paremman makusta. Se onkin varmaan yksi syy siihen miksi suosin kiinalaisia ravintoloita; en ole vielä oppinut kaikkia kiinalaisen keittiön saloja!Harmi vaan Antwerpenin päivälle osui kehno sää. Host oli sanonut kaupungin olevan Brysselin (moderni) ja Gentin (ikiaikainen) sopiva sekotus, jonka takia Antwerpen on parhain kaupunki ikinä. No jaa..

Mutta tää patsas oli kyllä hieno ja niin nuo rakennuksetkin.
'Nuff said!
Pikku pala graffitia..
Raapustus hostin seinälle.
Antwerpen Centraal, nelikerroksinen rautatieasema.
Ilosena soijalatten ääressä puuhailemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti