tiistai 4. lokakuuta 2011

britney britney britney

"What?! Do you really like Britney? Oh my god, I wouldn't have guessed.. Your hair is like that. You definitely don't look like you could be a Britney fan."
"What do Britney fans look like exactly..?"
"I don't know but you look much more tougher.."
TÄSSÄ TEILLE.

1999 - ..Baby One More Time
Kun Britneyltä julukastiin ensimmäinen sinkku olin kutosluokalla ja vielä 11-vuotias. Kuulin sinkun radiosta ja mietin: "THIS IS IT!" Britney vei kokonaan jalat altani ja sain suostuteltua isosiskoni jopa soittamaan 12-vuotissynttäreitteni kunniaksi Radio Novaan ja toivomaan kysseistä piisiä. Vaikkei meillä koskaan oikkeen ollut cd-levyjä (paitsi ilimasia Mr. Music Hitsejä), sain keploteltua tämän ittelleni. Oltiin Kuopiossa jossakiin isossa marketissa ja inisin 129 markkaa maksava levy käsissä äitille: "Äiti, osta tää mulle, lupaan kuunnella sitä joka päivä!" Äiti ei heltynyt vaikka kuinka keksin vaikka mitä syitä miksi juuri MINUN täytyi saada juuri TÄMÄ levy. Piilotin sen ostoskärriin ja kassalla äiti yllättäen antokin levysen mennä liukuhihnalla ja olin onneni kukkuloilla. Ei tiennyt äiti, tuskin minäkään, että ihan oikeasti tulisin kuuntelemaan Britneytä päivittäin. Levyssä oli yllärinä vielä CD-ROM-tiedosto, joka käsitti ensi sinkun mussiikkivideon. Opettelin tanssikoreografian ulukoo. Alusta lähtien levyn lempibiisi on ollu minulla Born to Make You Happy. E-Mail My Heart on kanssa aika herkkä ja sen sanoma on söpö. Vähä niinku "text message my soul.."

2000 - Oops!... I Did It Again
Tämä ei ole mikä tahansa lätty ja siksi se onkin lempparini Britneyltä. Vuosina 2000-2001 olin mukana hyvin karismaattisessa hengellisessä yhteisössä. "Maallista" eli suomeksi sanottuna ei-hengellistä mussiikkia ei saannu kuunnella, sillä se vei lähemmäksi paholaista. Olin hyvin tarkka tästä enkä hyväksynyt edes radion kuuntelemista. Jouluna 2000 isosisko ja -veli kävivät Thaimaassa ja toivat minulle tämän piraattiversion. Olin ahdistunut, sillä minun teki todella mieli päästä kuuntelemaan Britneyn uusia kappaleita. Lopulta annoin itselleni erioikeuden; en kuuntelisi muita ei-hengellisiä levyjä, mutta tätä saisin kuunnella. DLMBTLTK (Don't Let Me Be the Last to Know) on ihanin piisi laulaa, mutta ehottomat lempparit since the day one on ollu What U See (Is What U Get) sekä Can't Make You Love Me. Muistan kuunnelleeni Strongeria samalla ku nostelin kotona painoja. Alotin painohommat aika aikasessa vaiheessa elämääni, heh.

2001 - Britney
Olin justiin alottanu ysiluokan ja tykkäsin viettää aikaani omassa yläkerran huoneessani kitaran kanssa. Muistan kuunnelleeni tätä ja syöneeni suklaatäytteisiä kauratyynymuroja, jotka oli olleet alennuksessa kai siksi, kun toisesta moisesta paketista oli löytyny toukkia.. hmm.. Näihin aikoihin aloin ostaa Britneyn sinkkuja järestelmällisesti ja täyttää niillä levyhyllyäni. Olin "järkyttynyt" I'm a Slave 4 U -videon seksikkyydestä. No oikeesti varmaan järkytti enemmän se miten paljon siitä videosta tykkäsinkään. Britney = HOT!!! Overprotected oli lempipiisini, mutta se kulu kovin herkästi. I'm Not a Girl, Not Yet a Woman  on kivvoin laulaa, mutta voisin silti sannoo, että Let Me Be on lempparini. Outoo. Oltiin saatu justiin telkkari, josta nauhottelin kaikkee Britneyyn liittyvää kuten esimerkiksi Las Vegas -keikkansa. Hyviä, hyviä aikoja. Sitäpaitsi levyn kansi on ihana!

2003 - In the Zone
Kun tämä levy ilimesty olin alottanu pari kuukautta aiemmin lukion kakkosen. Kuuntelin tätä ennen lähtöä junnaan, en kylläkään muista minne olin junalla matkustamassa. Otin päiväkirjan essiin ja kuuntelin piisit järestelmällisesti läpi rustailemalla samalla arvostelut ylös. Ja voi että, pääs itku! Britneyn "jumpsjumps-babyonemortimet" oli näköjään eletty jo ja tilalle oli tullut huokaileva "I was shaking my ass in the streets this morning" -misu. Olin järkyttynyt! Mitä ihmettä? Olin aivan varma, etten pystyisi enää pitämään Britneystä. Kuuntelin levyä kuitenkin uuestaan ja uuestaan, sillä sehän kuului fanina velvollisuuksiini. Ja ka, totuin uuteen saundiin! Touch of My Hand on rohkeutensa vuoksi top1, mutta täytyy myöntää että silti In the Zone -levy jäi kaikista vieraammaksi. Toxic kului radiosoitossa.. Nyt jos pitäisi jokkiin piisi nostaa vähiten kuluneeksi ja silti kiinnostavaksi, sannoisin Breathe on Me. Se tuo vahvasti mieleen myös nuo 2003 vuoden loppukuukauen ajat.

2007 - Blackout
Neljä vuotta kului Britneyn ultimate sekoiluissa, joten levyä saatiin todella odottaa. Ei haittoo! Gimme More on mahtavan jymäkkä piisi, sammoin Piece of Me. Olin vuonna 2007 kovin baarikärpänen, joten kävin näitä kappaleita yhtenään DJ:ltä toivomassa. Joka kerta ku oli kotonani juhulat (usein), niin Blackout lähti pyörimään. Varsinkin alkuvuodesta 2008 levy oli supersoitannassa. Toy Soldier on i-h-a-n-a ja tuo aina mieleen Ellen Degeneresin. Menkää pistämmään YouTubeen ihmeessä "Ellen Degeneres toy soldier" ni näätte miks. Koko levynen on täynnä toinen toistaan mahtavampia biisejä ja hyvä mieli tuli, varsinkin ku In the Zone oli alkujaan ollu niin pettymys. Heaven on Earth on kaunis kappale, sitä ei käy kieltäminen..

2008 - Circus
Tämäkin oli alussa pilelevy, mutta sitten tulikin vuosi 2009, joka mullisti elämäni täysin. Kääns sen ihan ylösalasin! Tämä lienee syy siihen miksi assosioin levyn kessään 2009, enkä jouluun 2008. Oisko myös yhtenä syynä se, että käytiin Melissa-siskon kanssa Irlannissa kesäkuussa Circus-touria kahtomassa. Voi hyvät hyssykät! Tällöin sain päähäni ottaa tatuoinnin Britneystä. ..ja niinhän sitten alkuvuodesta 2011 otettu Britney onkin sirkustirehtöörin puvussa.
Womanizer oli taattua tanssikamaa Virtasessa, If U Seek Amy ainutlaatusen salamyhkänen ja Unusual You herkkä, mut silti biittinen. Levyn kanestakii tykkään ku se on niin värikäs ja hassu. Ihan erilainen edeltäjänsä kanssa kyllä.

2011 - Femme Fatale
Näin pääsemme uuen levyn makkuun, joka ilimesty männä maaliskuussa. Femme Fatale -kiertue ulottuu Circus-kiertueen tappaan Suomeen, mutta kuten myös vuonna 2009 en nytkään pääse Britneytä Helsingissä ihastelemaan. Ei hättää, onneks Rotterdam on 50 kilometrin päässä..
Gasoline on ollut levyn julukasusta lähtien herätyssoittoäänenäni, jonka takia minulla on siihen erityisside. Sinkkupiisit ('Till the World Ends, Hold it Against Me, I Wanna Go sekä uusin, Criminal) ovat tietty taattua menoa ja meininkiä, mutta kuitenkin myös muut, munmuassa Trip to Your Heart, saa minulta erityiskiitosta.Kiitos, Britney!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti