maanantai 10. lokakuuta 2011

Esmeray = Dutch?

Jos minusta tulisi hollantilainen niin


+ saisin vaikka mitä vegaaninannaa, pistelisin poskeeni tempehiä, tofua ja jugurttia niin että napa alkais ritistä. Eikä tuntuis lompakossakaan pahalta.


+ minulla olisi varmaankin jättipohkeet ja vieläkin vahvemmat jalat, kiitos pyöräilyn.


+ kattoisin leffoja teattereissa niin paljon ku sielu sietää ja vaan kahellakympillä kuussa!


+ tapaisin enemmän ihmisiä, joilla on yhteisiä mielenkiinnonaiheita kanssani. Kävisin CouchSurfing-miitingeissä ja olisin valveutuneempi. Täällä on kuitenkin 11 miljoonaa asukasta enemmän..

+ niin ja saisin matkustella paremmin, sekä maan sisässä että ulkona. Junalla pääsee n. tunnissa mille rajalle tahansa, Belgia ja Saksa on ihan vieressä kuten myös muu Eurooppa. Lentoliput Amerikkaan (ja varmaan muuallekin) on paljon halavemmat.


+ saisin syyä turkkilaista ruokaa millon vaan haluan. Vuonna 2005 väestöstä oli 2,2% turkkilaisia. Ja se näkyy. Täällä toimii jopa turkkilainen simit-ketju Simit Sarayi!


+ pääsisin naimisiin!!!


+ eikä siinä vielä kaikki, saisimme adoptoida.

+ hedelmöityshoidoissa kolme ensimmäistä käyntiä maksaa vakkuutus.

Miksen siis muuttaisi tänne?


Kolme suurinta miinusta:

- suurin osa perheestä on Suomessa.
- MISSÄ MUN RUISLEIPÄ!


- "sataa sataa ropisee, pili pili pom."5 kommenttia:

 1. mä kaipailen välillä albert heijnia :( ja muutenkin hollannin valikoimia.. sitä lähinnä, että melkeen mitä vaan ns. etnisiä ruokajuttuja löytyi tosi helposti.

  Mutta hollannin säät - iso BUUU.
  ..ja sit se, että 1,5v jälkeekin mulle avautui hirveen huonosti paikallisten huumorintaju. Kielenoppiminen paremmin olisi tottakai auttanut mutta valitettavasti vaikutti että tietyt jutut ei todellakaan jääneet vaan lost in translation.

  VastaaPoista
 2. Joo on ihanaa ku joka paikassa on niin paljon kaikkee etnistä! Asupa Kuopiossa.. hm..

  Säät on ihan perseestä, en kestä! En ylleensä koskaan valita säästä mutta täällä ei voi muuta tehä :-DD En tietenkään ääneen nalkuta, ihan vaan päässäni marisen.

  Kerrohan tarkemmin toi siun Hollanti-historia ku en ihan muista / tiiä?

  VastaaPoista
 3. Aika hyviä syitä hollantilaistua. Pitäisköhän suomalaisten luopua ruisleivästä ennen kuin homot saa naida?

  VastaaPoista
 4. aika perseestä sateessa syyä jotaki höttöleipää ilman perhettä ja ESIM mua. ei kannata!

  VastaaPoista
 5. Esmeee, tein kaksoistutkintoo suomessa ja hollannissa. Pääsykokeet oli suomessa mutta alotettiin samantien 2007 syksyllä hollannissa ja oon yhteensä tehny 3 puolen vuoden vaihtoa siellä (Zuidoost Amsterdamissa, Diemenissä - Hollannin paskimmassa oppilaitoksessa Inhollandissa :D ) 2007 syksy, 2009 kevät ja 2011 kevät

  Lyhyet vaihdot, runsastöiset opinnot englanniks ja mun samanaikainen (full time ;) italianopiskelu aiheutti sen, että en puhu hollantia oikeestaan yhtään (perusfraaseja lukuunottamatta)
  Ymmärtämäänhän sitä oppii ihan kohtalaisesti, mutta lausuminen oli mulle ihan helvettiä.

  Mut joo, long story short - johtuen pääasiassa varmaan ongelmista inhollandin kanssa, oli mulle 1,5vuotta siellä ihan todella tarpeeksi. Tietty nyt jo odottelen, että pääsisin siellä käymään kun hyviä ystäviä jäi sinne töihin.ym :)

  VastaaPoista