sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Gent

Viime viikon sunnuntaina pistimme alkuperästä suunnitelmaa muuttaen pyörät parkkiin ja otettiin bussi Zeistista Utrecht Centraaliin. Kämppikseni oli juuri tullut Brysselistä 25 eurolla, joten aattelin että meiänkin matkat Gent-nimiseen kaupunkiin olis jottain sammaa hintaluokkaa. Ei. 38e/henkilö siivus matkakassaa mukavasti tai suoraan sanottuna koko matkakassan. Enpä halunnu reissua perua kun luokkakaverit oli kylminä perunnu yhteisen luokkaretken Belgiaan torstaina. Kuulin ihan vaan puskaradiosta eikä kukkaan viittinny suoraan meikäläiselle kertoa. Kiehuttaa!

Zeistissa bussia oottellee.
R'dam.
Hollantilaisia piparinappeja jee!!!
Otimme ensin junan Rotterdammiin. Olin nähäny unta piparkakuista, joten olin tosi onnellinen ku saatiin rautatieasemalta ostettua kruidnootjesia.

Rotterdamissa vaihettiin Antwerpenin junnaan, jossa jo tajusin mitä holskut oli tarkottannu sillä ku välillä olivat nauranneet että minulla on pikkusen flaamilainen korostus. R-kirjaimet! Ihanasti pärähtävät Belgiassa. Ne ärrät mieluiten hollannissani pitäsin. En tykkää kauheesti amerikkalaistyylisestä enkä ranskalaisestakkaan ärrästä vaan ihan kunnon ärränkierränorrenympäristä, ainakin nykyään ku ossaan sen sannoo. Minultahan on leikattu kielijänne ku muinoin oli ongelmia ääntämisessä. Olikohan kieleni luullut syntyväsä muhun maahan? "Avaa suu!" Ja niin yllättäen niksnaks sakset leikkas jänteen poikki. Sain sentään syyä jäätelöä viikon, mikä oli tosi harvinaista meiän huushollissa, missä jätskipalat mitattiin viivoittimella.

Antwerpenistä jatkettiin Gentiin Dampoort-nimiseen kaupunginossaan, jossa meillä oli sohvasurffauspaikka valamiina. Oltiin aateltu viettää sunnuntai Bruggessa, mutta rahasiivutuksen takia piti suunnitella koko homma uusiks. Jätettiin Brysseli suosiolla välistä ja päätettiin olla yks kokonainen päivä Gentissä.

Hyvin aurinkoinen päivä. Huomaa ihimiset chillailee.
Tulleeko kellekään näläkä?
Eka kerta ku nään varotuskuvan tupakka-askissa. Ja aurinko tuas paisttaa silimiin.


Tykkään hirveesti ottaa tarroista kuvia (jos en saa niitä irti päiväkirjaani.. varas!) ja katutaide muutenki on lähellä sydäntäni. Gentissä oli kokonainen graffiti-katu, mutta ne kuvat pistin vuan Facebookiin. Kansion nimi on STREET ARTSY FARTSY, check it out.
Niinku elokuvasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti