lauantai 8. lokakuuta 2011

Nijmegen

Eilen näin ekkaa kertaa kun hollantilainen tiskasi. Olin jostain lukenu, että ne jättäis tiskit huuhtelematta, mutta se oli kuulostanu niin pöljältä että en ollu uskonu. No, tiskattiin porukalla ja ka;  yksi huljutteli tiskit saippuavedessä ja kahelle annettiin kuivausliinat käyttöön. Lautaset oikeen pulppus saippuaa tiskipöyällä. Tuntu hirmu omituiselta rueta siinä niitä kuivailemmaan..
"I have to write this on my blog!" Lause, jonka niin usein sanon..
Shiva luuli, että ällöstelin heiän tappaa tiskata ja sano että voi minun kipot kyllä huuhella. "Ei ku tää on vaan outoo!" kikatin.

Toinen juttu minkä oon lähipäivinä huomannu on kenkien pitäminen sisällä. Niitä ei pietä koko aikaa, mutta silti saattavat joskus jättää etteisessä kengät riisumatta. Suomessa laitetaan ehottomasti heti sisälle astuessaan popot nurkkaan. Vai onko teistä joku semmonen, joka ei niin tee? Parasta on, että joka kerta ku kysyn siitä ("ootko olevinaan amerikkalainen?!") niin niitten vastaus on sama:
"Mehän mennään ulos tunnin päästä." tai
"En jaksanut vielä ottaa niitä pois."
Tunti on aika pitkä aika lemuttaa varpaita..

 
Tutustuin tämmöseen koomikkoon. Jos teillä on mielessä jokkiin vitsiniekka, josta saattasin tykätä, ni vinkatkaa.

Perjantaisin meillä ei oo koulua, joten torstai-iltana (kuten myös iteasiassa keskiviikkona ja tiistaina) valvoin yli yhteen. Juttelin yhen rinnakkaisluokkalaisen kanssa tsätissä ja se kysy minun poikaystävästä, mikä oli kummaa. Perjantaiaamuna kispailin salille ja sieltä rautatieasemalle. Tulin Nijmegen-nimiseen kaupunkiin, jossa luokkakaverini Shiva assuu. Nijmegenia pidetään Alankomaitten vanahimpana kaupunkina ja vuonna 2005 oli sen 2000-vuotisjuhula. Täältä on kotosin Van Halenin veljekset  (!) sekä jazz-muusikko Nina Simone asui jossain vaiheessa täällä.
OHO google map osas kertoo että täältä ei oo Saksaan ees kymmentä kilometriä. Vau!
Tehtiin ruokaa ja katottiin kaksi hyvin avaruusteemaista leffaa: Star Trek
(2009) ja Paul (2011). En oo koskaan seurannu Star Trek -sarjaa ja olin koko ajan ihan ulalla. Ei auttanu vaikka seurasin samalla Wikipediasta sen juonenkulkua suomeksi.

Täksi päiväksi on tiedossa Nijmegeniin tutustuminen, jihuu!

2 kommenttia:

  1. saippuaisia astioita, maistuu varmaan....mut hyvin sä kestät noita erikoisia poikkeavuuksia :)

    VastaaPoista
  2. Mun suosikkikoomikko on Margaret Cho :)

    http://www.youtube.com/watch?v=183l-qkr2_w&feature=related

    Aura

    VastaaPoista