sunnuntai 6. marraskuuta 2011

BRITNEY 19-10-2011

Yrtän hermostumatta kirjottaa saman tekstin uusiksi minkä jo naputtelin päiviä sitten tänne. Kyllä mennee hermot aina kun vahingossa näppäilee kamerasta kuvat veke tai antaa sormien liukua näppäimistöllä niin hurjalla vauhilla että tullee virhepainallus, jonka takia joutuu sitten kärsimään.

19. päivä viime kuuta oli keskiviikko ja tämän päivän vietimme Rotterdamissa. Britneyn keikka järjestettiin Ahoy-areenalla, jonne oli majapaikastamme seitsemisen kilometriä. Mikähän pakkomielle minulla on aina mennä kaikki välimatkat pyörällä ja jos pyörää ei ole niin sitten kävellen? Metrosta ei saa ees puhua, saatika bussista. Sää oli hollantilaiseen tappaan epävakkaa ja lopulta hellyin sille ajatukselle, että ehkä voitas sittenki käyttää julkisia kulkuvälineitä. Matkaan meni vaan yks metron vaihto ja ihan pikku tovi. Voin sannoo että ratkasu oli paljon käytännönläheisempi ja järkevämpi siihen verrattuna mitä olin ensin suunnitellu..

Ahoylla meitä oli vastassa jo italialainen ystävä Dario ja hänen kaverinsa Brasiliasta Jõao. Jonppa esittäyty meille: "Hello, I am John!"
En voinu ku purskahtaa nauruun. "You're from Brazil right? I think you're Jõao.."
"John" alkoi sitten selittää ettei kukkaan ulkomaalainen ossaa sen nimmee sannoo ja tämä on ilmiö johon jo Amsterdamin aikoina törmäsin. Nimien yksinkertaistaminen / kansainvälistäminen. Siihen en suostu! Kieliryhmässäni saksalaiset Paul ja Michael olivat Pool ja Maikhol, Utrechtissa portugalilainen Raquel kertoi olevansa Rachel, Haagissa kiinalaiset honchauhingit oli Sawyereita ja Stelloja, salin italialainen Alessandro olikin Alex ja Britneyn keikalla tavattu holsku-Wenneke Wendy. Länsimaalasella ihmisellä on pikkusen korkeempi kynnys lähtee kiinalaisia nimiä toistelee, kun niillä on niin pelottavan erilainen ääntämystapa. Mielestäni ihmisten täytyis kuitenkin sen verran nähä toisen etteen vaivaa että opettelis oikeen nimen alusta alkkain.
Syyllistynpä itsekin tekemään ihmisille nimeni helpommaksi. Yleensä jos sanon koko nimeni reaktio on "häh?"
"Okei sano vaan Esme, se on helpompi."
Tänne tultuani kuitenkin huomasin, että Esmee on ihan yleinen hollantilainen nimi. Englannin tunnilla oli yksi hyvin ei minkään näköinen Esmee, semmonen harmaa ja kalsee, jonka kaima en halunnu olla. Kukkaan täällä Utrechtissa ei siis ees tiedä ja tajua että minua vois Esmeksi kutsua, hahhahhaa.Yksi koulukaverini (vain yksi) otti tosin ohjat ommiin kässiinsä ja kutsuu nimellä Es. Rakkaalla lapsella on monta nimmee.

Palataanpas Britneyn keikkaan. Oltiin Ahoylla tasan siihen aikaan ku ovien oli tarkotus aukasta ja oli kyllä matosien muodossa jonot pitkin poikin. Piti ovelta käyvä ihan tarkastaa mihin jonnoon meiän kuulu mennä. Jõao oli ostanu puolta kalliimalla liput Golden Circleen, mikä nimensä veroisesti on kaikista eturivein.. Katteellisena, mutta hänen puolestaan onnellisina vilkutimme heipat.
Shown aloitti sisarukset Destinee & Paris, jotka vaikuttivat lahjakkailta tyttösiltä (15- ja 17-vuotiaat). Tämä sama lämppäri oli myös Suomessa, mutta myö saatiin toinenkii lämppäri nääs Joe Jonas! Ei minulla ollu harmaita hajua kysseisestä herrasta ennen ku Jõao maris: "Ohh he is from Jonas Brothers. I don't like him." Kyllä, Jõao palasi kultaiselta ympyrältään meiän tavisten joukkoon. Joku oli käyttänyt hänen koodinsa kuulemma jo ovella! Harmin paikka. Luultavasti sai kuitenkin jälkikäteen rahat takasin, ainakin tämmösen käsityksen sain.

Kun Britneyn countdown screenillä alko tulla lähemmäks pyöreetä nollaa niin Katrille tuli heikko happi. Lieköhän liian iso juttu tuo Britneyn näkeminen? Kävin taluttelemassa potilaan areenan reunalle ja menin huolesta kankeena takas paikalleni. Kyllä Britney vähän jäseniäni lämmitteli, mutta huoli kalvoi koko keikan aikana rintaa.
Keikka oli semmonen mitä olin odottanukin, playbackia ja suurta showta. Kyllähän tuo menetteli. Britney on kuitenkin näkemisen aikonen misukka!

2 kommenttia:

  1. Mimmonen kamera sulla on, ko tullee areenaoloissakin näin selekeitä kuvia? Tai sit oot vaan ihme hyvä kuvaaja!!
    nimim.kännykamera

    VastaaPoista
  2. Ou nou, mita Katrille kavi? Tokeniko se? Jaiko se sinne backstagelle koko keikaksi? Brassimeiningin tuntien, veikkaan etta nyt kylla oltiin paasylippuja kopioitu koko jengille...

    VastaaPoista