maanantai 26. joulukuuta 2011

taksim & canlı müzik

Merry Christmas!
23. päivänä sekä jouluaattona meiän ei hirveesti tehnyt mieli mennä ulos. Porrailtiin vuoronperrään ja yhtäaikaa rakkaan lapsemme kohtaloa ja käytimme kaikki Maiken tallouspaperit. Jouluaattona Maike lähti kavereittensa luokse, joten myö vaihettiin majottajjaa. Mitä sattuman kauppaa olikaan se, että heiän asunnoillaan oli välimatkaa vain noin 700 metriä.. istanbulin kokosessa kaupungissa! Huhhuh. Majottajamme on ihmisoikeudellisesta näkökulmasta hyvin valveutunut ja pyysi meitä illalla mielenosoitukseen vai olikohan se kenties occupy Starbucks -tapahtummaan mukkaan. Vaikka olimme juuri olleet Borre-surujen vuoksi sisätilloissa kokonaisen vuorokauden ja meikäläinen vielä vietti sen käytännössä vaan tietokonneen äärellä ihimisille chattaillen niin päätimme olla jouluaaton "rauhassa". Tämä tarkoitti elokuvien katsomista. Katsoimmekin äärettömän huonon Jim Carrey -leffan (Mr. Popper's Penguins). Kylläpä nauratti nähhä pingviineitä kakkimassa naamalle, "hah hah haa".

Mammia illaksi!
Ruuan paperikuoret ja The Way Back.

Ei olis joulupäivänäkkää teheny mieli lähtä yhtään minnekään, mutta en halunnu antaa majottajallemme sellasta kuvvaa, että ei saatas mittään aikasiks. Se meille vinkkas Aşure-tapahtumasta, joka järjestettäisiin Taksimissa Lambda-järjestön (LGBT) tilloissa. Piirsin hirmu hienon kartan, että voitas kävellä Mecidiyeköystä Taksimiin niin kuin Ata Demirerin hauskassa laulussa. Oli kuitenki kaduilla niin hirveesti ruuhkaa, että otettiin metro. Kannatti.

Taksimissa oli menossa mielenosoitus tähän liittyen:
Ranskan parlamentti hyväksyi Turkin vastaisen kansanmurhalain
Täällä on kuulemma porukat lekalla rikkoneet omia ranskalaisia ajokkejaan jne.


Siinä näette myös "ihkut" mellakkapolliisit. Kylmää selkäpiitä vieläki tuo että miten niillä pittää olla tollaset jytäkät asseet aina mukana..

Taksimin metroasema.
Katetri.
Miekkari.
Kastanjien ja maissien myyjä.
Ihime että uskallettiin tommosseen homppelitapahtummaan täysin ulukopuolisina mennä. Tarjolla oli siispä keittoa ja porukat tanssi perinteisiä tansseja. Itteenikkii tanssitutti ja olis tosi kovasti halunnu kroppa rytmille antautua, mutta varmaan se suomalainen puolikas minussa taisteli vastaan. Hävettikin ku lopulta minä ja Katri sekä DJ taiettiin olla ainoot, jotka ei lattialle menny.

Lambda istanbul.


Keittoa kansalle.
"Mamma, vad betyder lesbisk?"


Serhan the host tuli loppuajaks kans paikan päälle ja sit sieltä lähettiin yhessä vähä kiertellee. Serhan mietti kummissaan mitä meiän kaltasten absolutistien kanssa vois oikeen tehä. Sille ei ittelle tullu muuta mieleen ku kaljottelu. "Mutta kyllähän Katri juo", tähdensin.
No siinä sitte lähettiin johonki pikku baariin, jossa oli kivasti satteenkaarilippu seinällä. Otin siellä elämäni kauneimman valokuvan, jonka meinaan täysin 100% ei-muokattuna tänne laittaa.

Katrille Efes, meikälle tee ja Serhanille raksaa.
KATTOKAA NY MITEN HIENO KUVA!!!
Mentiin toisseen baariloisseen, jossa oli live-mussiikkia, rokkia kaikenlisäks vieläpä. Meikä ihan onessaan! Soittajista joku aina vaihtu välillä pois ja tuli jossai vaiheessa takas. Sain toivookkiin piisiä. Viihyttiin paikassa monta tuntia, vaikkakin minulla kävi tupakansavu henkeen ja inhotti ajatus aamulla haisevista vaatteista. Että se siitä vuoden 2009 voimaan tulleen tupakkalain tuulettamisesta. No smoking, my ass. Katri joi vaivalla 0,7 litran kaljatuopin. Sinä aikana ku se oli vessassa niin pöytään tuotiin uusi samanmoinen tuopponen. Palattuaan Katri ihmetteli: "Kenen tuo kalja on?"
Minä: "Sää varmaan tilasit sen."
Se: "ENHÄN TILANNU!"
Minä: "Ilmeisesti tilasit."
Se: "Tein vaan näin kun se kysy että viekö se lasin pois." *näytti peukkua* *heilautti kättään*
LOL täällä sellanen kädenheilautus tarkoittaa "tule"! Onneks Serhan oli tarpeeks laupias samarialainen ja autto Katria kaljatehtävässä.
Ehittiin juoksujalkaa viimiseen metroon. Huh.

Ps. tykkään pimmeellä kuunnella rukkouskutsua ja tuntuu joskus aamuyöllä herätessäkin hyvältä kaihoisat sävelet. Tätä muistan tehneeni jo pikkusena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti