maanantai 23. tammikuuta 2012

elokuvaviikko 3

The Iron Lady (2011)
(Phyllida Lloyd)
Rautarouva kertoo Yhdistyneen kuningaskunnan entisen pääministerin, Margaret Thatcherin (Meryl Streep), tarinan. Nykyajan Margaretin muisti ei ole yhtä hyvä kuin ennen ja hänen tärkein keskustelukumppaninsa on jo edesmennyt Denis-miehensä (Jim Broadbent). Elokuva näyttää flashbackeina Margaretin elämänvaiheiden tärkeimmät tapahtumat aina poliittisesta noususta pääministerikauden vaikeimpiin tilanteisiin asti. The Iron Lady oli valtavan hyvä ja lähestulkoon kaikki kiitokset kuuluvat jo kuusitoista Oscariehdokkuutta saaneelle Meryl Streepille. Hän sulautuu rooliinsa niin aidon taidokkaasti että ihan selkäpiitä alkaa kylmää. Go, Meryl, go go! You rock my world!
**** IMDb 6.2/10

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
(David Fincher)
Mikael Blomkvist on yhteiskunnallisen lehden toimittaja ja hänet tuomitaan herjauksesta. Henrik Vanger, ison sukufirman entinen johtaja. antaa Mikaelille eli Kallelle tehtävän. Hänen tulisi esittää kirjoittavansa perheen sukuhistorian, mutta todellisuudessa Vanger tahtoo Mikaelin selvittävän veljentyttärensä Harrietin kummallisen katoamisen vuosikymmeniä aiemmin. Olen hyvin kiintynyt Stieg Larssonin romaaneihin sekä ruotsinkieliseen elokuva-trilogiaan. Yleensä pidän jenkkiläisversioista vähemmän ja nyt kävi sama homma. En vain ymmärrä sitä miksi ruotsalaiset puhuvat keskenään englantia. Noomi Rapacekin oli 100x hotimpi kuin Rooney Mara, mutta myös Rooney suoritti näyttelijäntyönsä todella hyvin.
**** IMDb 8.2/10

The Resident (2011)
(Antti Jokinen)
Lääkäri Juliet (Hilary Swank) eroaa pettäjä-miehestään ja saa upean asuntotarjouksen, jota ei voi sivuuttaa. Vuokranantajana on komea karvanaama-heppu, joka aiheuttaa Julietille kammiovärinää. Juliet alkaa kuitenkin tuntea olonsa oudoksi ja hänestä tuntuu, ettei hän ole yksin. Joka-aamuiset pommiin nukkumisetkaan eivät mene Jullen väsyttävän työrytmin piikkiin. Elokuvassa olisi voinut olla ehkä, vain ehkä, paremmat ainekset seksuaalisävytteiseen trilleriin. Sen juoni oli vain liian ennalta-arvattava ja ylilyönneiltä ei säästytty. Hilsku oli roolissaan ihan hyvä, mutta henkilökohtaisesti minua ja elokuvaseuraani häiritsi hänen ja errään isosiskoni yhdennäköisyys. Öö.
IMDb 5.2/10


Gardener of Eden (2007)
(Kevin Connolly)
Adam Harris -niminen nuori mies potkaistaan collegesta huorariippuvuutensa takia ja hän palaa takaisin kaveripiirinsä tykö kotikaupunkiinsa. Hän työskentelee ruokapaikassa vailla päämäärää ja hengailee yhtä päämäärättömien ystäviensä kanssa. Hänen elämänsä saa dramaattisen käännöksen, kun hän purkaa vihaansa ensimmäiseen vastaantulijaan väkivaltaisin ottein tietämättä tarttuneensa sarjaraiskaajaan. Tapahtuma inspiroi Adamia harjoittamaan omankädenoikeutta. Leffa ei ollut kummoinen. Se meni tuollaisena "välileffana", mutta elokuvaillan päärainaksi en tätä valitsisi. Mitäänsanomaton elokuva. Älä vuokraa.
**IMDb 6.3/10

1 kommentti:

  1. Minä ajattelin että vois käyvä kahtomassa tuon rautaleidin! Nyt käyn kahtomassa sen suuremmalla todennäköisyydellä.

    VastaaPoista