torstai 26. tammikuuta 2012

Turkkune

Viikonlopun turkuiluni jäi köyhäksi valokuvvailun ja ylipäänsä sammoilemisen näkökulmasta. Ex-temporein kävelyreissu oli kun lähin Ellu-kaverin kanssa ulos, löyettiin vahingossa Kupittaan Citymarket ja käveltiin eri reittiä takasin veljen asunnolle. Aikaa meni varmaan parikymmentä minnuuttia vaan.. En nähnyt yhtäkään Turun kaveria, mikä oli tietenkin arvattavissa, olenhan tosi huono saamaan itseäni liikkeelle, jos kissana olen nojatuoliin ehtinyt käpertyä. Koska oli liikunnasta pakkolomaviikonloppu niin kahta kovemmin olin sitten menemättä yhtään mihinkään. Unohdin myös syödä. Lauantainakin söin aamupalan sijaan päivällisen, vai oisko ennemminkin ollu jo iltapala.

Bavaria!
Pääsin pellaa Jeremiaksen kanssa tanssipeliä vuoronperään yhellä matolla, harmi kun ei ollu toista. Olin ottanu myös kasasen Pictionary-kortteja, joiden mukkaan sitten porukalla piirrettiin. Ruotsinkielisemme piti puhelinta kädessään, jotta voisi kääntää sanat nettisanakirjan avulla omalle kielelleen. Parasta olikin, kun se sitten innoissaan piirteli vuorenhuippuja, lentokoneita ja pilvenpiirtäjiä eikä myö ollenkaan saatu sannaa arvattua. "Onkohan tuo sinun sanakirjas näyttäny oikein?" Lopulta pakotin sen kertomaan oikean sanan, joka olikin "kovaääninen". Ruotsiksi högt kun voi olla sekä ääntä että korkeutta kuvaava sana. No, se siitä. Ylpeenä puhuin sille välillä suomee ja yritin antaa kielikylpyä. Randomeinta mitä kävi oli:
Es: "Mikä puu tuo on?"
El: "KOIVU!!"
Ei ehkä semmonen sana minkä olettasin sen tietävän. Olikin sitte oppinu jostain saunatuoksusta sanan.

Näin sitä tanssahdellaan..
Suunnilleen parasta koko viikonlopussa oli Jeremiaksen tyttöystävän lapsi, Y, joka on niin söpö että hänet nähdessään sydän varmasti sullaa kovemmaltakii jätkältä. Kun oltiin keittiössä ja olkkarissa alkoi soida puhelin niin Y aina innoissaan alkoi hokkee "ueiin ueiiin" ja lähti juoksee puhelimen luo. "Tuo minulle se puhelin, jooko!" Olkkarista kuului: "Joo! Joo!" ja sit se käsi ojossa toi kännykän luokseni oikeen juoksujalkaa. 

Turkuun halluun mennä hiukkasen usseemminkin. Ja hei, tän sanon tasan joka kerta ku oon siellä käyny. "Voi että miks käyn täällä niin harvoin, halluun käyä täällä enemmänki!" No mikshän? Junalippu yhteen suuntaan opiskelijalla 32euroa ja matkustamisessa menee koko päivä. Jos Turkuun mennee niin mieluummin pidennetyks viikonlopuks tai vaikka viikoks eikä vaan yheks kokonaiseks päiväks plus kaheks tyngäks. Ensi kerralla voisin myös saada aikaan jotakin, käydä paikoissa ja nähdä ihmisiä. Tosin kävimmehän isosiskoni luona ja pääsin lukkee Aava-siskontyttärelleni vuoden 1997 Leppis-lehteä. Tuli ihan oma lapsuus mieleen..

1 kommentti: