tiistai 14. helmikuuta 2012

14.2. ystävänpäivä


Oletteko muistanneet pistää ystävänpäiväkortteja menemään? Pienenä sitä niin touhukkaana koulussa askarreltiin kaiken maan sydänkortteja. Minä olin ala-asteella ihan runotehdas ja laiskemmat tai vähemmän runollisemmat oppilaat "tilasivat" minulta runot korttiin pistettäviksi. Yksi poika lupasi 50 penniä palkaksi, mutta en sitä koskaan saanut.. Vaikka korko kasvoi ja yläasteellakin muistutin asiasta. Voisinkohan vielä rikastua tuolla vanhalla velalla? Itse en olisi ystävänpäivää ilman Fressiä edes muistanut. Laitoin jopa seitsemän korttia menemään (vain Kuopion suunnalla asuville, tosin). Olen itsestäni varsin ylpeä.


Suomessa ystävänpäivää on vietetty 1980-luvulta lähtien ja Wikipedia kertoo, jotta Suomen kalenteriin se on merkitty vuonna 1987 eli syntymävuotenani. Jihuu! Monet varmasti tietävätkin, että muualla maailmassa ystävänpäivä on Valentinuksen päivä eli rakastavaisten juhla. Turkiksi "sevgililer günü" tarkoittaa suoraan käännettynä rakastavaisten päivää. Mahtaa ulkkis-kaverit ihimetellä, jos niitä mennee tännään muistamaan..


Eilen alkoi Kansallisen audiovisuaalisen arkiston eli KAVAn "leffakerho" meillä Kuvakukossa. Kynnelle kykenevät, sinne siis. Teemana on "kahdeksan elokuvaa jotka jokaisen miehen tulisi nähdä ymmärtääkseen naiseutta paremmin". Minulle täysin sopiva teema siis, enkä edes vitsaile. Näytöskohtaisesti hinta on 5e (ei paha!), mutta 15euron sarjakortti on vielä halvempi ratkaisu, jos meinaa edes neljään näytökseen saapua.

Ingmar Bergman : Persona (1966)

Toissasunnuntaina kurkottelin tietokoneelle sängyltä, ku alako sätteillä oikeeseen kätteen kipu ja kovasti. Kivun kanssa elelin kokonaisen viikon ja loppuviikosta rupes ollee vaikeeta takin pukeminen ja avvaimen kääntäminen lukossa. Lääkärisetä sano, että pumpit ja combatit saan jättää välliin ainakin kaheks viikkoo ja salipuuhat nyt ei tuu kuuloonkaan. Combatissa kun ei oteta kontaktia niin uskon olevan ihan ok kädelleni, mutta tosiaan kovat salitreenit pittää jättää muitten ku jalkalihasten (ja selkä- sekä vatsa-!) osalta tauolle. Voi harmi. Ehkä voisin vihdoin ja viimein alottaa taas juoksulenkit, sillä viimeks oon juoksemassa käyny Amsterdamissa majjaillessani eli elokuussa. Huh huh! Capoeira-tunnilla sovelsin joitain liikkeitä niin, ettei ne rasittannu käsi polostani liikaa. Onko teillä jottain vammoja, jotka rajottaa liikkumistasi?


Mikä on teiän lempparikappale Whitneyltä? Meikän mielestä tämä eli I Have Nothing. En viittiny ensiks hirveen kovasti luritella, ettei naapurit häiriintys näin "aamuvarhain".  Pakko myöntää, että tuo piisi ei oo mittään, jos sitä ei laula seisaalteen ja täydestä sydämestä. Whitney Houstonin kuolema sykähdytti meitä viikonloppuna, mutta ei kovin yllätyksenä tullut, niin kuin ei Amy Winehousenkaan "aikainen" poistuminen. Tässä kuitenkin teille vähän ajateltavaa:
"The death of Whitney Houston is sad. It would be sadder if I actually knew her. She made some great music, yes, but she also wore a lot of fur. Her 'fashionable' purchases were the cause of the death of thousands of minks, rabbits, foxes, raccoons, chinchillas and many more animals. Do you know what makes me sadder? Do you know who else died today? 410 958 904 animals. Just the same amount that will be killed tomorrow, and the next day and the next and the one after that. They don't get to live a life of freedom nor do they get to fuck it up with drugs and fame. They suffer and die for no other reason but people buy their dead bodies."

2 kommenttia:

 1. Olipas täydellinen postaus! Varsinki ku tommosia mussutin videoita <3 Ihan yllätyksenä aloit tuossa viittomisvideossas laulaa äänee, luulin et teet viittoen ku aattelin et to on joku sun koulujuttu hehe.

  Joo siis mä ku luin joidenkin blogista, et ei meinaa tehä mitää ystävänpäivänä ni olin että "voi parkaa", mut jotenki en tajunnu et täälki on ystävänpäivä ja en mäkää täs kummempia tehny ku kävin koulussa ja nyt oon lasten kaa heha. 2 ihmistä tais sannoo hyvät ystävänpäivät vaa.. Emmäkää kyllä kellekkää sanonu. Ootpa ollu ihanan ahkera noiden korttiesi kanssa t. ylpee pikkusisko!

  Nonni mä oonkin tässä miettiny, et millonkohan sulla pistää kroppa vastaa ku nii hulluna porskutat eteenpäi! Mullahan tuli sillon se stoppi (juoksussa), ku alko jalat valittaa. Mikä johtu todennäköisemmin vääristä lenkkareista... Ja sit toinen stoppi ku tuli kilpparin vajaatoiminta. Ne pistää miettiiiin. Se on ärsyttävää, mutta totta, et pitää malttaa ottaa rauhallisesti ja olla ahnehtimatta, vaikka kuinka tuntuu, et pystyy viemää jatkuvasti kropan äärirajoille. Joskus se saattaa vaa sit sanoo ittesä irti, eikä siitä oo paluuta. Nimimerkillä Hannan olkapää. Ja mullaki oli tos viikon verran liiasta lonkkauksesta polvi kipee ni tuli taas ihan tyhmä olo, et enkö vieläkää oo oppinu. En näköjää. Otahan iisimmin käsijutuissa sen combsunkin kanssa, sekin voi olla yllättävän rankkaa ja riuhtovaa. Paranemisia ja pusu käteen!!

  Oot kaunis ja mahti laulajapirjo! <3
  Äske ku soitin noita videoitas ni Miro luuli et mä lauleskelen....... En sentää XDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi sinun kommentti jokasen bloggaukseni perrään sais minut varmasti pittää kirjotusintoni aloillani! Ymmärrät kyllä minnuu varmaan siinä "yhyy kukkaan ei kommentoi" -angstissa.. tosin et varmaa ennää kohta muista millasta on olla ilman kommentteja ku oon vähä kattellu että sulla on moninkertanen lukijamäärä ja ihan sikana aina tyypit kirjottellee siulle :D Voeeee!

   Toi Maikkelin piisi on yllättävän vaikkee laulaa, siinä on semmonen hassu sävelkuvio. Mitä mielit?

   Itteasiassa vähä outoo että oon kohta kaks vuotta saannu olla ilman pahempia urheiluvammoja, mitä nyt poloveen on välillä sattunu ja tietty alaselkään ja tähä vanhaan jalanvenähyskohtaan.. Mutta ei siis oo mitenkää käet erikoisemmi harannu vastaan tai tälleen. Pitihän tämäki kokkee! Olin tännää balancessa ja cobrat ei kyllä tuntunu kivalta. Huomenna meen combattii, mutta en aio tehä niitä punnerruksia.. nyyh.. ku niin hienosti suorin jaloin ne tekisin..

   Kiitos oma rakas pirjoni <3

   Poista