perjantai 3. helmikuuta 2012

elokuvaviikko 4

The Inbetweeners Movie (2011)
(Ben Palmer) 
Neljä brittiläistä jäippää on kääntämässä uudet sivut elämässään ja ennen sitä he päättävät lähteä kunnon perseilylomalle Kreetalle. Nyt on muutenkin aihetta bilettää, varsinkin Simonilla, jonka tyttöystävä Carli otti hatkat. Carli tietenkin sattuu olemaan samassa lomapaikassa.. Poikain hotellipaikka on hirveä läävä, diskoissa on yhteensä noin kolme ihmistä ja hekin yli kuusikymppisiä eikä krapulassa ole hauska herätä muurahaispesästä. Shotit lentelee ja idiootti-kaverukset toilailee yksin ja yhdessä sumuinen haavekuva naisista ja sänkypuuhista mielissään. The Inbetweeners Movie on kuin American Pie brittiaksentilla. Koko elokuva oli hirveetä shaibalaa alusta loppuun eikä ollenkaan muuttanut kuvaani tuulen ja sateen maan turisteista.
* IMDb 7.1/10

Colombiana (2011)
(Olivier Megaton)
Cataleyan isä antaa lapselleen tärkeän esineen ja käskee tätä pitämään siitä erittäin hyvän huolen. Melkein heti ovet pamautetaan auki ja Cataleyan vanhemmat kokevat karun lopun vielä pienen tytön silmäin edessä. Catsa karkaa yllättävillä parkour-henkisillä taidoillaan ja lähtee pakomatkalle. Isän antama esine takaa Cataleyan pääsyn Kolumbiasta Yhdysvaltoihin sedän luokse. Kun hänen pitäisi aloittaa koulu ja keskittyä olemaan lapsi, tulee hänelle toisenlaiset aatokset. "I want to become a killer." Luc Besson (Léon) on ollut käsikirjoittamassa ja tuottamassa leffaa, joten se jo yksistään riitti syyksi tämä katsoa. Léonin tasolle ei Colombiana tietenkään yllä, mutta varsin viihdyttävä ja henkeäsalpaavakin se oli.
*** IMDb 6.2/10

Des hommes et des dieux (2010)
(Xavier Beauvois)
Jumalista ja ihmisistä on tosipohjainen kertomus seitsemästä ranskalaisesta munkista, jotka ovat perustaneet yhteisön Algerian vuoristoille. He tarjoavat kyläläisille käytännön apua muunmuassa lääkärinhoidossa sekä virallisten asioiden kanssa. Terrorismi uhkaa yhteisöä varsinkin kun munkit kieltäytyvät hoitamasta muslimisissejä. He myös kieltäytyvät armeijan tarjoamasta suojelusta eivätkä suostu jättämään luostariaan. Elokuva on kauniisti kuvattu ja sen äänimaailma on laaja-alainen kaikkine gregoriaanisine kirkkolauluineen sekä helikopterin äänineen. Loistava pätkä. Kun olisin vielä muistanu sen tosipohjasuuden pitkin leffaa niin olisin varmasti saannu paljon enemmän irti.
**** IMDb 7.2/10

Kung Fu Panda 2 (2011)
(Jennifer Yuh)
Riikinkukkoklaanin perijä Shen on ilkeä jätkä ja tahtoo hallita koko maata. Ennustajaeukkonen kertoo hänelle, että jonain päivänä mustavalkoinen soturi voittaisi hänet. Shen uskoo kyseen olevan isopandasta, joten hän fiksuna kukkona käskee hävittää kaikki pandat. Shenin vanhemmat suuttuvat tästä ja karkoittavat poikansa pois ikiajoiksi. Muulla tuttu pandamme Po yrittää saavuttaa sisäisen rauhan, mutta hämääntyy erään kamppailun aikana vastustajansa haarniskassa olevasta symbolista, josta aiheutuu fläsärit lapsuuteen. Mitä symboli oikein tarkoittaakaan? Viihdyttävä animaatio hyvine ääninäyttelijöineen. Jack Black sekä Gary Oldman (Shenin äänenä) rokkaavat tykimmin.
*** IMDb 7.4/10

El mal ajeno (2010)
(Oskar Santos)
Diego työskentelee lääkärinä osastolla, johon tuodaan kaikkein pahimmin loukkaantuneet ja sairastuneet potilaat. Sairaalaan tuodaan viimeisillään raskaana oleva, itsemurhaa yrittänyt Sara. Saran miesystävä ampuu Diegoa ja sitten itsensä. Tämän tapahtuman jälkeen Diego saa itselleen yliluonnollisen kyvyn. Onko kyky lahja vai kirous? Yliluonnolliset lahjat kiinnostavat minua tasan aina ja espanjan kieli kivasti korvia kutittelee. Hyvästä ideasta huolimatta elokuvasta puuttuu jotakin olennaista, en oikeen tiiä mitä. Olen kai vähän liian nöpönuuka välillä. El mal ajeno ei ole kauhuleffa, mutta pikkusen sua välistä jännittää.
**½ IMDb 6.4/10

Kumaré (2011)
(Vikram Gandhi)
Ohjaaja Vikram on New Jerseyssä intialaisille vanhemmille syntynyt mies. Koko lapsuutensa hän on intialaisten traditioiden ja uskomuksien pyörteissä. Myöhemmin hän alkaa opiskella uskontoja. Joogasta tulee maailmalla iso juttu. Vikram luo itselleen valeidentiteetin valaistuneena guruna ja alkaa pian saada itselleen seuraajia. Vaikka Kumaré on "huijauselokuva", se on hyvin fiksusti tehty ja Kumaré guruna on hyvin sympaattinen, jolla on tärkeä sanoma.
****
Mig & min næse (2009)
(Ziska Szemes)
Ziska Szemesin on syntynyt Ruotsissa ulkomaalaisille vanhemmille, ja identifioituu vahvasti ruotsalaiseksi. Hänen nenänsä on kuitenkin niin epä-ruotsalainen, että hän on joutunut ikänsä kuulemaan rasistisia huutoja. Pitäisikö nenä leikata erilaiseksi? Dokumentin tekotyyli oli päätä kiristävän kammottava. Todella ärsyttävä ja jankkaava. Ei kiitos tälle.
*
Moe koer (2010)
(Moonika Siimets)
Tämä virolainen lyhytdokumentti kertoo naisista, joiden elämä pyörii heidän sylikoiriensa ympärillä. Niitä puetaan ja niille pidetään syntymäpäiviä, häitä sekä kauneuskilpailuja. Dokumentti on ristiriitaisesta aiheesta huolimatta kiinnostava ja syvällinenkin. Roska-dokkarin elementit tästä puuttuvat.
***

Dirty Girl (2010)
(Abe Sylvia)
Dirty Girl on 1980-luvulle sijoittuva elokuva kevytkenkäisestä highschool-tytöstä Daniellesta (Juno Temple), jolta löytyy luonnetta vaikka muille ammentaa. Hänen äitinsä on menossa naimisiin tiukkis-mormonin kanssa ja samalla koulussa hänet sijoitetaan "tarkkikselle", jossa ensimmäisenä tehtävänään hänellä on pitää Clarke-nimisen ujon pojan kanssa huolta heidän lapsestaan, jauhopussista. Yhdessä he lähtevät jauhopusseineen Clarken homofobisen ja väkivaltaisen isän ulottuvilta Fresnoon etsimään Daniellen biologista isää. Viihdyttävä elokuva, jossa välillä kertojaäänenäkin toimiva jauhopussitytär saa hykertelemään.
*** IMDb 6.1 / 10

1 kommentti:

  1. Kiitos, kulta! Kovasti tykkään lukea elokuva-arvostelujasi. Seuraavaa kertaa odotellen. Anne gibisi yok <3

    VastaaPoista