sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

elokuvaviikko 8

Tinker Tailor Soldier Spy (2011)
Tomas Alfredson
Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja on 1970-luvun Lontooseen sijoittuva vakoilutrilleri. Melkein eläkkeelle ehtinyt George Smiley (Oldman) saa tehtäväkseen tutkia kuka Britannian tiedustelupalvelussa työskentelevä agentti pelaakin neuvostoliittolaisten hyväksi. Vakooja on ilmeisesti soluttautunut huipulle, joten kehenkään ei voi luottaa. Rooleissa on Oldmanin lisäksi Colin Firth, Tom Hardy sekä John Hurt. Elokuvalla on lehtien palstoilla keikkunut positiivisia kirjoituksia. Elokuva ei minua sytytä ja oli liian ylipitkä. Välillä täytynee näemmä olla eri aaltopituudella kriitikkojen kanssa, vaikka toki minua kalvaa se oliko elokuva vain liian fiksu minulle.
**½ IMDb 7.3/10

Real Steel (2011)
Shawn Levy 
Eletään 2020-lukua, jolloin robotit ovat korvanneet ihmiset nyrkkeilykehissä. Entinen nyrkkeilijä Charlie omistaa itsekin robotin, jolle käykin kalpaten. Yllättäen ovelle ilmestyy Charlien ja hänen entisen heilansa 11-vuotias poika, joka on juuri menettänyt äitinsä. Poika on isänsä tavoin erittäin kiinnostunut robottinyrkkeilystä ja alkaakin iskänsä kanssa suhdetta luodessaan valmentaa maailman parasta nyrkkeilijärobottia. Nyrkkeilevät robotit on ajatuksena sen verran tönkkö, että minun oli vaikeaa antaa tälle leffalle mahdollisuus. Alkukohtaus, jossa robotti pistettiin mäiskimään härkää, etoi yli kaiken. Hugh Jackman on kuitenkin kelpo näyttelijä ja Charlien orastava isä-poika-suhde sai vähän herkistymään.
**½ IMDb 7.2/10 
 

Rango (2011)
Gore Verbinski
Rango-nimisellä lemmikkikameleontilla ei ole terraariossaan muita kavereita kuin muovinen leikkikala ja barbien alaruumis. Automatkalla rengas osuu töyssyyn ja Rango terraarioineen lentää lemmikin maailmasta karuun ja tuntemattomaan todellisuuteen. Janoissaan hän vaeltaa kuivassa autiomaassa ja saapuu lopulta Dirt-nimiseen kaupunkiin, jossa hänet sattumien kautta nimitetään sheriffiksi. Rangolle annetaan tehtävä: hänen on selvitettävä syy kaupungin vesipulaan. Välillä hulvattomankin hauska animaatio, joka on tarkoitettu aikuisille. Lapsia ajatellen Rangossa on välillä vähän liiankin ronskia huumoria. Tällaista animaatioelokuvaa ei joka päivä tehdäkään.
*** IMDb 7.4/10

Serendipity (2001)
Peter Chelsom
Joulushoppailun tiimellyksessä Jonathan yrittää hamuta Bloomingdalesilla myynnissä olevia hansikkaita yhtäaikaisesti Sara-nimisen misukan kanssa. Vaikka heillä on kotona omat mussukkansa, he menevät yhdessä jätskille ja luistelemaan. Sara uskoo vahvasti kohtaloon ja sanoo, että jos heidän on joskus tarkoitus tavata niin näin tulee tapahtuman. Vaikka kyseessä on 2000-luvun alkupuolen oikein perinteinen romanttinen komedia, niin tykkäsin rainasta todella paljon. Itseäni kiehtoo se, miten ihmiset jatkuvasti kävelevät samoja polkuja huomaamatta toisiaan. Miten joku ihminen jota olet kaivannut saattaa ohittaa sinut metrin päästä, mutta ette kummatkaan saa siitä koskaan tietää. Ihanaa.
**** IMDb 6.7/10

Roman Holiday (1953)
William Wyler
Ann-niminen prinsessa kiertelee Eurooppaa ja Roomassa vieraillessaan hän tiukkojen aikataulujen ja alati samanlaisina toistuvien muodollisuuksien vuoksi kokee lähestulkoon hermoromahduksen. Lääkäri antaa hänelle rauhoittavia, mutta Annpa luikahtaa Rooman yöhön salaa. Lääkkeiden vaikutuksen alaisena Ann nukahtaa penkille, josta hänet kotiinsa pelastaa amerikkalainen toimittaja nimeltä Joe. Kun Joe tunnistaa prinsessan, hän tietää että hyvälle uutisjutulle olisi nyt käyttöä. Kuvaajansa kanssa Joe kierrättää kuninkaallista pitkin kaupunkia kokemassa elämyksiä, joita hän on aina yksitoikkoiseen elämäänsä kaivannut. Audrey on niin, niin söpö, että sydän sulaa häntä katsellessa.
*** IMDb 8.1/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti