sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

ocimum basilicum

Onnia kiinnostaa lamasta kertova Inside Job -dokkari.
Vihdoin ja viimein sain viisaudenhammas-poistokuoppani kuntoon, kun kävin viikko sitten lauantaina hakemassa tohtorilta uuden antibioottikuurin. Ilkiää, että kun viisaudenhammas puskee, niin se ei monesti suuhun mahu tai kasvaa vinnoon niin ku meikällä ja se on poistettava. Sitten on riskinä se, että tullee hermostovaurioita tai että ei menekään poistaminen niin kivuitta kun vois olla mahollista. Luin netin keskustelupalstoilta kauhistunneena muitten tarinoita ja oli ihan mukavia kokemuksia muillakin. Hermostovaurioita näköjään joillekin tullee ja sitten jää osa leuasta koko loppuelämäksi ikkään ku puutuneeksi. Huh, onneks ei käyny minulle.


Juuri kun suuvaivojeni puolesta olisin urheilun parriin taas alkanu päästä niin kävi niin, että tuli flunssa. Terve. Oon jo kesästä lähtien ystäväni Samin kanssa puhunu sitä miten mennään yhessä combattiin sitten ku se tullee taas Kuopion Fressille vierailemmaan. Päätin, että jos ainoana vaivanani lauantaiaamuna on tukkoinen nenä niin lähen tunnille. "Otat sitten vähän rauhallisemmin", opastivat jotkut viisaammat. Voinko minä ottaa jollain combat-tunnilla "rauhallisemmin"? I don't think so. Elossa selvisin eikä tullut edes pahempi olo. Tännään kuitenkin pidin välipäivän vielä, mutta huomenna yritän tehdä palluun kentälle. 


Eilettäin kävimme myös Saarijärven koirapuistossa. Mukkaan lähti Mirja-sisko Rontti-puppensa ja äiti Lunansa kanssa. Rontista oli Onnille pallonhakuvastusta, mutta Luna värjötteli äitin jalkojen välissä parkana. On kokonsakin puolesta vähän säälittävän näköinen siellä bokserien ja noutajien seassa.. Tännään kävimme Valkeisella koirapuistossa Onnin uuvuttamis-retkellä. Tajusin sinne mennessä sen, etten ollu ottanu kameraa taaskaan mukkaan. Onneksi Onni rötkähti taas tähän viereen niin pystyin kätsästi webbikamerallani yhteiskuvan ottammaan. Ai niin sen verran vielä tästä koirasta, että ihan järree purukumi-hirmu on. Keskustassa ku asutaan niin tienoot on varsinkin kaupoille mennessä Onnille kuin paratiisikatuja. Ei koskaan tiiä haisteleeko se maata ihan viattomana vai ettiikö se purkkaa. Semmosen neljän minnuutin kävelypätkän aikanaki ehti kuus purkkaa naamaansa hutasta! Tännään ollaan oltu varovaisempia ja kaivettu suusta purkat ulos ennen ku on mokoma niitä ehtiny nielasta. Näkkiin muuten erittäin kauniin värisen koiran ja sain vihdoin kuulla millä nimellä moisen värisiä puppeja sanotaan. Blue merle. Vaaaaaaaaau.


Yksi uudenvuodenluppauksista liittyi Katrin kanssa jammailuun. On ollu ihanaa ku oon vaa voinu valita oikeestaan minkä tahansa biisin ja Katri on sitte alkanu soitella ja oon saanu la-la-laulaa. Eilen repertuaarissa kuultiin muunmuassa Beyoncéa, Michael Jacksonia, The Beatlesia, combat-biisejä (hittaimpina versioina toki, hahhah), Julian Lennonia, Frontside Ollieta.. Ollaan hyvä duo! Harmi kun Katri ei saannu mikrofonia tietokonneensa kautta hyvin toimimmaan, vaan ääneen tullee hassu viive. Ei voida siis ainakaan vielä mittään musisointia äänitellä. Sääli.Ruuan suhteen ollaan eletty täydellisiä hetkiä, vaikka on ollu kurjan rahattomat viikot meillä. Jos pennosia on vaan muutama, niin ei se tarkota sitä että pitäs vaan vaaleeta makaronia tommaattimurskalla syyä. Tehtiin veggaanikeittokirjan ohjeella bolognese-kastiketta, johon tuli soijarouhetta, tommaattimurskaa, vähän mausteita, porkkanaa, sipulia ja paprikaa. Ei hyvä ihme miten oli varmaan parasta kastiketta mitä ollaan syöty! Kastikkeen valmistaminen ei paljoa kukkaroa keventänyt, joten huikkaa vaan, jos tahot ohjeen kuulla. Päälle ollaan laitettu tuorebasilikaa, koska se on tällä hetkellä minulle hyvin rakas kasvi. Katri kun sitä kauppakassissaan kanteli niin meinasin ympärillään leijuvan jumalaisen basilikan tuoksun vuoksi taivaisiin astua. Bolognesen päälle ripolteltiin veggaanista parmesania nimeltä Parmazano, joka maksaa P&S:ssä 2,90e ja maistuu erinomaiselta. Sitten ollaan muutama lehti laitettu, mutta koska se ei meille rohmuille riitä niin ollaan tehty lämpimiä basilikaleipiä.

Laita leivälle (meikä käyttää kunnon ~100-rosenttista ruislimppua):
ketsuppia ja sinappia
ohut viipale kylmäsavustettua tofua
ananasta (huom. ei mittää Euroshopperin shaibaa, jos säilykkeitä käytät, vaan Dolea)
tommaattia
Cheezlyn soijajuustoa
basilikan lehtiä


AVOT. Kyllä meinaa ilon ja onnen itku tulla nuita leipiä syödessä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti