tiistai 10. huhtikuuta 2012

PÅSK


Hellurei, sinne meni pääsiäisloma. Olin lomalla hyvin henkevä ja olen syväanalysoinut monia asioita, kuten eri mieltymyksiäni. Huomasin nääs että pääsiäisloma taitaa olla kaikista rennoin ja ihanin loma mitä on. Joululomalla on aina stressi päällä. Minulla stressaus liittyy ulkomaanmatkoihin ja muilla lähinnä lahjoihin ja joulunviettoon. Syys- ja hiihtoloma ovat niin pitkiä, että niitten aikana tuntuu ku pittäis paljonkin ehtiä tekemään ja se käy ahistammaan. Myöskin ylleensä yritän tunkasta ittelleni loman ajaks töitä anyway. Entäs sitten pääsiäisloma? Yksi pyhäpäivä perjantaille ja toinen maanantaille. Avot. Siinä on loma, joka ei ole "liian pitkä" eikä "liian lyhyt". Täydellistä rentoutumista ja yhdessäoloa. Lisäksi monena vuonna sää on vielä luminen, mutta aurinkoinen. Voiko parempaa toivoa?!

Olin halunnu lomani täyttyvän elokuvista, kuntoilusta ja rakkauvesta. Elokuvia en mielestäni tarppeeks nähny, mutta olen silti tyytyväinen.

Aktiviteettia

Kahri mussiikillisen inspiraation vallassa.
Katrin voittoputki.
Meikäläinen soheltamassa.
Päätin että kyllä minustakkii vielä tulloo kuule biljardinpellaaja. En ollu tätä ennen ku yhesti tahi kahesti kokkeillu mokomalla kepillä palloihin osua. Aina on lähteny valakonen pallo pomppimaan vinhasti kohteittensa yli ja ympäri. Meillä on kuitenkin salilla biljardipöytä joten mikä jottei. Tarkasti kahtelin aina ettei kukkaan vaa näkis minun yrittelyä, sillä nyt on vielä vähä häveliäs olo, kun taitoja ei vielä ole. Uskon kuitenkin ihteeni ja tiiän että jos vaan halluun ni kyllä lajin opin. Sittenpä näätte miten sulavasti pallot vastapäisten reunien kautta kimmahtaa reikäläisiinsä.

Ruokaa

Tule hyvä seitan!
Kaks tukkahurmuria vallan.
Jaksettiin pääsiäisloman riemuissa lähtee vässäämään vehnäjauhosta seitaniakin. Mokoma Punnitse&Säästä ei anna meille mahollisuuksia ostaa glutteenijauhoja ja siitä suoraan ruokaa laittaa. Ei oo siellä nimittäin kuukausiin ollu jauhoa myytävänä. Glutteenijauho-seitanien jämäkkyys on jotenkin mielestäni eri luokkaa ku nuitten omatekemien iänikuisten vehnäjauhosta pestyjen seitaneiden. Puuhaan mennee hirveesti aikaa mutta let me tell you, it's worth it. Katri vielä teki vieressä toista seitan-möykkyä, jotta nyt ollaan päästy kunnolla pihvin makkuun. Huh ja muuten, vitsit että meikällä on pitkä tukka.

Couscousit ja maissit seitanpihvien kavereina.
Tofusallaatti.
Kuitusen & Jauhiaisen gourmet..

Kottoo ulostautumista

Mirja-sisko oli kuhtunnu minut ja Katrin sekä äiskäliinin luokseen sunnuntaina pääsiäispäivälliselle. Vau. Meitä hyvin harvoin mihinkään syömään kututaan.. Viimeks tais olla just Mirja viime vuonna ku kuhtu ja sitä ennen liekö kukkaan kuttunu. Mirja oli meilleki laittanu hyvät ruuat oikkeen sallaattia ja jälkiruokaa myöten. Muut söi jottain kakkusta ja meillä oli hedelmäsallaattia upotettuna vaniljajugurttiin mahtavaan.

Ruokaa oottelemassa.
Jälkiruoka.
Tämän hemmon siivin tulin tädiksi. Kamer, 12v.
Nukahtiko Katri äitini viereen?
Kahtena päivän käytiin jäällä. Ai että olis himottanu saaha sukset alle.. Suksien lisäksi toivoisin rakas joulupukki tai nimetön sponsori myöskin oivaa pyörää ja pyöräilyvarusteita, joilla voisin harrastaa kymmenien jollei satojen kilometrien maantiepyöräilyä. Omallani taittaa 12 kilsan matkat kyllä, mutta tahdon enemmän ja nyt heti.

Yritin ratkaista ihmeellistä järvi-/jääpelkoani ja keksin monenlaisia syitä sille. Ensinnäkin, olen viettänyt elämäni ensimmäiset 15 vuotta lammen rannalla. Lammen reunat näki koko ajan, jotta varsin turvallinen paikkahan tuo meiän ihana lätäkkömme oli.  Ihan siinä vieressä oleva järvi oli tottakai monen kilsan sätteellä tuttu kun siellä asuntovenneellämme puksutimme (meikä monesti ohjaksissa), saarien väliä uimme taikka talvisilteen suksilla suihkimme ottamaan muitten mökkien laitureilla aurinkoa. Myös moottorikelkka-, auto+pulkka-, sekä potkukelkkareissut olivat kuuminta hottia. Tunnen oloni vähä turvattomaksi jäällä, jonka rannoilla sijaitsevista pikku tönösistä en tiiä tuon tulimmaista. Myöskin ahistaa kun kesällä laineet käy lampilaineita (joita ei siis ole) isommiksi. En pidä laineista, siksi myös merta hieman kammoan. Oh no täytyy kyllä mainita tässä että jos en oo merreen itte menossa niin isot laineet näyttää uppeilta. Mutta jos jouvun lähtee uimaan tulloo huono olo heti taikka jos oon jossai paatin sisässä ni karseeltahan se näyttää. Tulloo mieleen Titanic (pian 100v onnettomuudesta, huhhuh) ja "tuhannet terävät veitset" kun laivan kannelta alas putoaa..Taisin tallata hiihtoladun päälle.
Tämmönen viesti löyvettii vai miten se meni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti