torstai 3. toukokuuta 2012

JAM it


Viikonloppu meni opinnäytetyön kanssa stressatessa. Stressiä tulloo sillon kun työt ei edisty, oon tehny tämmösen loogisen päätelmän. Koko ajan oli kuitenkin jottain muuta tekemistä. Katri osti sen koripallon niin ollaan muutamat kerrat käyty kentällä ja lisäks ollaan niin koukuttuneita taas Gleehin, että jos ollaan sisätiloissa niin lähinnä ei tehdä muuta ku intoillaan sen sarjan parissa. Välillä mietin, että Glee on liikaa minulle, sillä huomasin yks kerta itkeväni joka jakson aikana ainakin kerran, pari. Lisäks nauran itteni kippeeks tämän tuosta, eli on aika bipolaarinen fiilis. Thanks, Glee.

Le-le-lettujaaa!
Elokuva: Man on the Moon.
Tässä Katri tekkee kylläkin kikherneomelettia.
Tehtiin muuten kahtena päivänä lettuja. Meillä on semmonen työnjako että meikä laittaa taikinan ja Katri sitten paistelee. Mulla ei jostain syystä riitä kärsivällisys tommosiin letunpaisteluhommiin. Ostettiin Jam It! -hilloa, joka on säilöntäaineetonta ja hyvvää. 

"JAM IT on runsashedelmäinen ja monikäyttöinen eksoottisista hedelmistä valmistettu hillosarja. Raikkaat ja aidonmakuiset eksoottiset hillot on pakattu sopivan kokoisiin pieniin 150 gramman lasipurkkeihin. Hillot ovat säilöntäaineettomia, eivätkä ne sisällä keinotekoisia maku- tai väriaineita. JAM IT! -hillot sopivat jälkiruokiin, leivonnaisiin, kastikkeisiin, viilin ja jogurtin kera sekä sellaisenaan nautittavaksi esimerkiksi paahtoleivän ja keksien päällä."

Mangon makusta valittiin tällä kerralla, mutta sarjaan kuuluu myös makuina papaija-lime, passiohedelmä, kookos, paprika-chili sekä mulberry. Ne kokkeiluun joskus! Parasta, että hillopurkki on pieni. Niin harvoin hillotellaan, että ne isot tonkat tuppaa kaapissa homehtummaan.  

Sunnuntaina kun olin kuvannu uusiks käännösvideoni opinnäytetyötä varten ni lähettiin taas kentälle. Aurinkoinen ilma ku oli niin kaikki muutkin oli keksiny saman loistavan idean. Niinpä sitten päästiin vaan toiselle korille ja siinäkii vieressä juoksenteli säbämuksuja. Eikä meny aikaakaan kun viisi kaverusta tuli viiden pallon kanssa vuoroaan oottelee. Tuli vähän painostettu olo ja sovittiin että mentäs joku yö kentälle, sillon ei oo varmaan koreille tunkua..


Houkuteltiin Mirmeli mukkaan.
Yusu-ukkeli.

Ollaan oltu nyt vähärahaisia huhtikuussa ja tämäkin kuu lienee kittuuttelua. Päivälliset on koostunneet lähinnä kaikenlaisten jämien yhteensaattamisista. Alla näette aurinkoisimman ja värikkäimmän näkösen ruuan mitä oon aikaan tehny; porkkanaa, bataattia, pinnaattia, lanttua, herneitä ja sipulia.


Otettiin parvekekuvat. Huomaa, meikä oli valvonu koko yön ja sitte ottanu superpäikkärit. Kovin ei oo ilonen olo pitkien päikkäreitten jäläkeen.

Kuopion tuntevat voivat helposti päätellä missä asutaan..
Katri oli löytänny FIT-lehden mukana tulleen suoristusraudan.
Kävin mamman luona monta kertaa vapun kunniaks tai ihan vaan siks, että siitä ihmisestä niin kovasti tykkään. Käytiin vapunaattona eka sen kanssa lenkkisaunassa ja sitten katottiin yks trilleri. Käytiin jälestä Katrin kanssa taas kentällä heittelee koreja. Kaikki syötöt piti tehä maan kautta, kun vallaistusta oli niin vähän että suorat syötöt meinas meiät vammauttaa. Seuraavana päivänä menin aamusella taas äidin tykö ja sen kanssa jatkettiin keskipäivän jälkee torille, missä riehat olivat jo laantuneet.

Efes Pilsen.
Luna & Efes.

Vapunpäivä.
Toissailtana hauskuuteltiin Katrin kanssa pukkeutumalla toistemme vaatteisiin. Varsinkin ku mulla ei ollu silmälaseja niin Katrin näkeminen kaukaa vähä hätkähytti. Meikä!!! Eiku. Katristakin oli ihan järkyttävää ja varmaan ihanaakin, että olin ihan niin ku se. Toisaalta, meiän tyylit on niin samankaltasia että ihan niin jännä juttu tää ei ollu.

Katri Esmenä.
Esme ja Katri.. eiku.. Katri ja Esme.. eiku..

2 kommenttia:

 1. luin sun postauksia ja ymmärsin, että teitä on monta sisarusta. onks teillä paljonkin ikäeroa? kun aattelin tästä kuvasta ett vahimmat ois ainakin jo 40v..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Aloitin jo kirjoittaa perheestä esittelytekstiä viime viikolla, mutta se jäi vielä vähän vaiheeseen.

   Meitä on kaheksan lasta, joista vanhin sisko täyttää kesällä 36 ja nuorin täytti juuri lauantaina 19. Kuvassa näkyvä sisko on 32-vuotias. Kahella sisaruksella ikäero on vuoden, muilla kolme vuotta. Mää tuun järestyksessä kuuentena ja synnyin ainoitten veljien välliin (Johannes täyttää syksyllä 28, Jeremias on 22). :-)

   Poista