perjantai 25. toukokuuta 2012

Saaristokaupunki pestopasta


Tiistaina lähin koirapuistoon Minttu-siskontyttären sekä puppejen kanssa. Aika haasteellista oli jalkavamman rasittamana köpötellä, kun Onni syöksähteli välillä ja reisilihakseni nytkähti samalla. Auts. Ompelukonemaailmassa Onni on semmonen ommel, joka tullee, kun hurrauttaa yhtäkkisesti polkimen pohjaan eikä pidä kunnolla kankaasta kiinni. Jeshka puolestaan on siksak-moodilla koko ajan.


Tiesin, että kysseisessä koirapuistossa on jossakii ollu ainakii ennen pallo niin lähettii sitä Mintun kanssa ehtimmään. "Onkohan se puussa", se kikatteli keskenään. No oli! Aika hyvin oli naamioitunu tommoseks puun osaseks.Jeshka oli taas oma ihtesä ja meni pölkyn alle. Ei olla sitä monneen päivään ennää päästetty sängyn alle olemaan ja on sitte ollukin selkkeesti aktiivisempi.


Puistossa oli onneks Onnille leikittäjä, Jeshka-arkajalasta kun ei oikkeen oo siihen. Jos Onni puuhas jottain keskenään niin tuo musta koira tuli heti luoksensa härnäilemmään niin, että lopulta Onni juos rallia sen perässä pitkin puiston laitoja.


Vanilja, Mintun pikkusisko.

Tiistaina oli myös luokkalaisten kanssa viimeinen hengaustuokio. Itselleni se oli kylläkin samalla ensimmäinen, sillä en ole tuon luokan mukana ollut kuin kaksi vuotta, joista ihan muutama pahanen kuukaus on ollu aktiivisia kontaktikuukausia. Grillailtiin ja pellailtiin (Avistaa, Aliasta, mölkkyä). Jostain syystä Avistassa I:llä alkavaan leivontaan vastasin kiireessä "istukkakakku". Kai jotkut julkkikset(kin) on synnytyksen jälkeen istukan syöneet? Punnitse & Säästä -liikkeessä ei ollu muuta ku chorizo-vehnägluteiininakkeja. Olisin grillauksessa pitäny enemmän sammaisen firman La Rossa -makkaroista.
Keskiviikkona oli älyttömän hyvä sää ja lähdimmekin sitten pyöräretkelle Saaristokaupungin kautta Petoselle. Minä käytin Katrin pyörää, ku sillä kispaaminen ei satu jalakaan samalla tappaa ku omallani sattus.
Kun oon koirajuttuista jo kirjottannu niin nyt on aika vielä ruokain. Tein uuestaan tuota bostonkakkua, tällä kertaa mangohillon korvasin kuningatarhillolla enkä tehny siitä semmosta jätti-kaksikerroksista ku aiemmasta. Lue: siitä tuli kaks bostonkakkua! Ja meille on Katrin kanssa maistunu. Voiei. Nytkö alkaa pullailu?!


Tein eilen pestopastaa. Suosittelen tätä kaikille kynnelle kykeneville! Makaronina oli täysjyväfusillia. Laitettiin eka tommaattipalaset hienoisen olliiviöljyyn, kuivattuihin yrtteihin ja mustapippuriin ja sitä kautta uuniin 20 minnuutiks. Olin ostannu isoja kapriksia niin niitä pilkoimma sekä basilikanlehtiä ja valkosipulipaloja sekoitimma myös joukkohon. Kun tommaatit tuli uunista ni niitä piti suolata pikkusen. P&S:stä ostin vihreetä veggaanin pestoa ja pistin purkista puolet sekä pirskotin taidonnäytteen päälle sitruunamehua.
MUISTAKAA KAHTOO EUROVIISUT HUOMENNA!


2 kommenttia:

  1. Voi ei miks meillä ei oo pestoo! Nyt tekis mieli ei lasagnee vaan pestopastaa :D

    VastaaPoista