keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

ÅBO

Terveisiä Pieksämäeltä.

Sunnuntaina koitti "yksinäinen junamatka" Turkuun. Aluksi vähän harmitti, kun tajuttiin liian myöhään jotta olisin sittenkin mahtunut pikkuveljen autokyytiin. Olo tuli paremmaks kun ymmärsin saavani Katrin kanssa vielä ylimääräsen tunteroisen olla Pieksämäelle asti, jossa tiemme sitten eros. Mikkelistä Tampereelle asti matkas vanaha tuttuni vuodelta 2005. Tämä kysseinen henkilö oli itteasiassa se, joka minut tuolloin viittomien pariin lempeellä kädellä ohjas. Oma viittomanimenikin on hänen perujaan.. Kyllä siinä kelepas kuulumisia vaihella!

Tampereelta etiäpäin sitten hengailinkin hyvän ystäväni, tietokoneen, seurassa. Yritin muistella keitä kaikkia tuttuja minulla Turussa on, joita olis kiva tavata. Yllättävän vaikkeeta rueta listaamaan turkulaisia kavereita, kun ihimiset muuttaa ees taas. Sama ongelma on Tampereelle mennessä. Kansa on niin eläväistä, etten aina ossaa pyssyy perässä.

Äkkiä muistin että minun combat-ihkutus-kaverini Jenni assuu Turussa. Jostain syystä sijotan sen aina Tampereelle asumaan. Tuosta vois joku tamperelainen jopa suuttua. Istuttiin eka jokirannassa ja sitten tultiin veljen luokse lukemaan veljen tyttöystävän Danskun ihkuja Cosmopolitaneja. Ahhh mitä laatutekstiä! Opittiin varmasti vaikka mitä tähellistä. Nyt osataan sata uutta niksiä ja antaa tyttöille kiksiä.

Jompi kumpi ossaa flirttailla kameralle. Arvo kumpi.

Kyllä hymmyilyttää.

Yksi juttu mistä voisin puhhuu ikkuisuuen on Danian ihanat Vietnam-henkiset ruuat. Ne jotka lukkee / on lukennu Tuksun blogia niin varmaa alkovat miettiä nyt jenkkihenkisiä juttuja. Sunnuntaina Dansku teki säilykeseitania kasviksilla ja riisillä. Meille tuli Melissan kanssa vähän kinnaa siitä kumman kotikokiks Dania tullee, siis siltä itseltäänhän ei tarvii kysyä. Ne mökillä syödyt vietnamilaiset riisi-"tortillat", ahhhh. Miten unohin ottaa kuvan niistä? Assuin Jerkku-veljen kanssa yhessä syksystä 2007 jouluun 2008. Nuilta ajoilta on Jeremiaksen keittotaidot todella tuttuja. Ainoina elementteinä toimii makaroni, Pirkan valmispasta, jauheliha, kana, rahka, bannaani ja energiajuomat (Ed).

Danian luomus.

Jeremias = Kokki kolmonen.

Maanantaina ja tiistaina oli tosi laggauspäivät meillä. Sää on ollu aika satavaista ja unirytmi on koko konkkaronkalla ihan päälaellaan. Maanantaina sentää sain aikasiks mennä vanahan kaverini luo, jonka oon viimeks nähäny melekeen neljä vuotta sitten. Häntä nähessä tuntu että aika on tosiaan rientäny vähä liiannii noppeesti.

Kissa kuuluu sisustukseen.Maanantaina piirsin pikku paperille oikeen hienon juoksulenkin. Haluttiin alotella lenkki kolomen kilsan reippaalla kävelyllä Skanssiin. Intersportin ja Stadiumin kahlaamisten jäläkeen oltas jatkettu lenkkiä 13 kilsan juoksulla. Melekeen heti ku alettii reippailla ni rupes tullee hilijasia vesipisaroita, jotka ei koskaan tiedä hyvvää. Pyörittiin kaupoissa tunti löytäen oikkeen oivallisia ja tarpeellisia urkkavehkeitä. Olin ihan täynnä tarmoa: nyt juoksemaan! Mut ei, ulukona oli järkyttävä rankkasade, melekeen semmonen mitä Hollannissa oli yhtenään. Se siitä. Juostiin kyllä, mut vaan takas veljen luo. Oltii kaavailtu Jennin kanssa yhteis-combattia, mutta sekkii suunnitelma kusi.

Eilen päätettii ottaa auto ja lähtä sinne Skanssiin hakkee varraamani kamat ja sit käyvä keskustassa pyörähtää. Ensimmäinen vastoinkäyminen tuli kun ei löytynykkää autoa meille. Dania oli sanonnu meneväsä pyörällä töihin, mutta olikii mokoma huristellu kaaralla. Noh, myö sitte otettii se pyörä ja sovittii, että Melissa kyyvittää meikäläisen. Ehittii ottaa pyörä varastosta ulos ku rupes ilimestyy tummia läiskiä asvalttiin. Eiiii, taasko alkaa sattaa? No alako ja kunnolla! Hirveetä kyytiä lähettii keskustaan suihkii.

Dude, where's my car?

Pieni, onnellinen hetki.

Ylläolevassa kuvassa on himoitsemani toppi, jota en ole vielä omassa koossani ja toivomassani värissä nähäny muuten ku Nikeshop-sivuilla. Pienestä lähttiin oon tykänny Nikestä jostain syystä. Boikotoin tommosia merkkituotteita ja muutenkin "shoppailua" vuosikaudet, kunnes kaks vuotta sitten super-urkkailun alotettuani alko periaatteet vähä haurastua. Melissa haukkukiin minut usseeseen otteeseen pinnalliseks, kun piti jokasta Niken tuotetta hipelöidä.

Jatkettiin matkaa China Markettiin, jonne on aina yhtä ihana mennä. Tollasista "Aasia-kaupoista" saa niin palijon halavemmalla tofut. Ostan ylleensä moisesta myös sieni-soijakastiketta ja tempehiä. Melissan kanssa kun ollaan liikenteessä niin on tullu tavaks tutustua aasialaisiin "herkkuihin". Nyt sitte ostettii jokkii mehevän makkee leivän kaltanen pylpyrä ja noita kookosrullia. Tykkään muunmuassa naksuista, jotka on puoliks makkeeta ja puoliks suolasta.


Kun palattiin jälleen uitettuina koirina Jerkun luo niin otettiin pian Danialta pallautunu auto allemme ja huristeltiin sinne Skanssiin.

Minun kaunotar ja melekee minu lempipaita siinä.

Tultiin apteekkiin juomaveden toivossa ja löydettiinki vesihana. Ihanata.

Skanssi.

Tuhma Esme..

Because I'm living in a material world.

Hirvittää kyllä ittiäkii välillä toi sielun myyminen pirulle. Niin kuin ois idealistista ellää mahollisimman ekologisesti ja suosia pelekkää reilua kauppaa ja kirpputoreja ni ei. Oon huomannu, että varsinki kesäsin himot riistäytyy ihan käsistä. Ihan hyvin osasin ellää kirpputorien ja satunnaisten ulkomaan reissujen ostosvimmojen kanssa, mutta jotenkin hyvät urheiluvälineet saadakseen täytyy melekeenpä kääntyä uusien, käyttämättömien tuotteitten puoleen. Vähä jännää miten aina juoksen tarjousten perässä ja kerräilen kadun varsilta likasia pulloja. Tosi tarkasti tiiän mitä kaikkee saa S-Marketista halvemmalla kun K-Kaupasta ja toistepäin, sitte sitä mukkaan venkslaan kauppojen väliä. Ois hullua ajatella, että ostasin 2,25 eurolla soijamaitoa kun toisessa kaupassa se maksaa 2,11! Sitten meen johonkin Intersportiin ja siellä on jotakin erikoisen ihanaa 30 eurolla, mikä ettei, "kulje ulos kassan kautta". Onneks en meikkaa, käy parturissa tai juhli. Jostain on sitte mistä säästää.

Skanssista ajettiin Marian luo hänen puhelinneuvontansa avulla. "Ajat niin pitkään suoraan, että vasemmalle jää Prisma, sitten käännyt seuraavista valoista vasemmalle ja.."

Keimailevat siskokset.

Mariaa nauratti ET-lehti.

Ikäerroo 10v.

Kun puol kahentoista maita istahettiin autoon takas niin kävi ilmi, ettei kummatkaa tienny minne suuntaan lähtee. "En minä tiiä mitä kautta tultiin kun jouduin keskittyy vaan tuohon keppiin!" kiukkus Melissa, joka on Brasilia-vuotensa ajannu automaattivaihteisella ja kokee nyt kytkimen tuovan haastetta elämään. Itsekin olin jättäny menomatkalla tärkeet maamerkit huomioimatta, kun olin vaa katellu aina että no missä ne liikennevalot mistä pittää kääntyä ja missä seuraava iso risteys. Ei helepottanu yhtään se, että silimälasit oli jääny veljelle.. Yritinpä siinä sitten siristellä ja lukkee tieviittoja. Näin viittojen tekstit suunnilleen sillon kun oltii jo huristellee niitten ohi. Oli pikkusen sumua pinnassa ja tuntu että liian maalaismaisemalta alako tienoot näyttää. "Mihin suuntaan pittää mennä, Hämeenlinnan vai Helsingin?" Ääks, ei kummankaan?! Melissa rupes jo hermomaan kunnolla, väkivalloin laitto autoradion pois päältä ja kirreili. "OLLAAN LIEDOSSA!" se sitten huus, jolloin oli vaikeeta estää naurua. Oikeesti, Liedossa?! Onneks veli vastas vielä puhelimmeen ja opasti parhaimman mukkaan meitä Turkuun päin.

Sumu.


Se hetki, kun tiet ei näytä ennää tutuilta.

Melissa sai säälittävästä eksyilystämme kumminkin hyötyä, kun pääs muistellee vaiheitten käyttöä. Onni onnettomuudessa jne.

Lähen ihan justsilleen Helsinkiin Pride-viikkoa viettelemmään. Koodailen taas sieltä. Thanks, Turku.

2 kommenttia:

  1. Kiva kuvatus meistä! <3 Otin heti talteen, kun edellinen on jokusen vuoden vanha.. :)Pidä Esme hauskaa Helsingissä ja tuu taas pian uudestaan Turkkuseen!

    VastaaPoista
  2. ensinäkin, tehän saitte katen kaa lisäaikaa tyylii 15h sillä, ettet lähtenyt meijän matkassa turkuun! toisekseen en kertaakaan oo sanonut sua pinnalliseks varsinkaan jostain nikevaatteiden hiplailusta??? itekki niitä hipplailen!

    ihana postaus, oot ahkera ku jaksat ni yksityiskohtasesti kirjottaa kaikesta! PUS <3

    VastaaPoista