tiistai 19. kesäkuuta 2012

ai meliissa ai ai meliissa

Mökin rappusilla syvälliset keskustelut menossa.


Eräänä toukokuun aurinkoisena aamuna vuonna 1987 syntyi lapsi tähän maailmaan. Painoa oli 3800g ja pituutta 51cm. Toisena toukokuun (aurinkoisena?) aamuna muutamaa päivää vajaa kuutta vuotta myöhemmin syntyi toinen lapsi. Painoa myöskin 3800g ja pituutta 51cm. Ken olisi uskonut, että kaksoset voivat syntyä kuuden vuoden aikaerolla ja että siihen välliin voisi vielä yksi veli putkahtaa maailmaan?

Hillitysti tatuoitu Melissa Esmen kanssa Turkissa armon vuonna 1998.


Koska lapsuudenkotimme oli semisti metsän keskellä ja koska sisaruksien seura on anyhow maailman parhainta, vietimme vappaa-aikamme lähinnä perheen kesken. Melissasta tuli minulle tosi tärkeä kaveri. Toisemme näköiseksi teki se, että pidimme samallaisia vaatteita ja molemmilla oli pitkät, vaaleat hiukset.

1999.

Kun ruettiin olemaan vanahempia, niin alko leffat ja mussiikki tulla tosi tärkeiksi. Ylläri vaan, lempparinäyttelijät, -elokuvat ja -bändit (näin muunmuassa) oli molemmilla lähes samat. Kesät olimme vuoronperään lammessa, järvessä tai elokuvan ääressä. Alettuani semi-vegetaristiksi yhdeksänvuotias Melissa seurasi puoli vuotta myöhemmin perässä. Perheen siskoksista jokainen on ainakin jossain vaiheessa ollut jonkin asteen kasvissyöjä, ja vain kahdella niistä on ollut motiivina elläinten oikeudet. Minulla ja Melissalla.

2004.

2004.

Kun ihmisisessä yhdistyy sisaruus ja kaveruus niin ei voi paremmaksi ystäväksi tulla. Melissan hermoja on välillä kiristänyt meikäläisen parisuhteet, jotka ovat vieneet Melissan ja minun yhteistä aikaa. Minulla puolestaan meinas pää seota Melissan pissis-aikana (joka ei kestänyt kylläkään pitkään.. mutta tarpeeksi). Emoilu oli pissis-vaiheen jälkeen mielestäni ihan ok, kuuntelinhan ja kuuntelenhan itsekin niin sanottua "emo-mussiikkia". Melissan kanssa oli hyvä käyvä keikoilla ja festareilla moshailee meiän värikkäitä tukkia.

2005.

Oltuani kolome Melissatonta kuukautta Turkissa muutin vielä Mikkeliin vuodeksi 2005-2006. Näin Melissan kanssa vähän harvemmin, sillä Melissa asui vielä Karttulassa. Kuopiossakin kävin harvakseltaan. Kesän 2006 hyvitimmekin menetetyn ajan ja käytännössä Melissa asui luonani. Kävin niin rennossa paikassa töissä, että Melissa oli mukanani. Pelasimme asiakkaiden poissaollessa korttia.

Työpaikallani kesällä 2005.

2006 ja meikä on aika pNuk.

Pusu poskelle noooin!

Moshing rave sisters.Juhannusmorsiot.


Olin luullut jatkavani Mikkeli-vuoden jälkeen etelämmäksi. Vaihtoehtoinani oli ollut Turku ja Helsinki. Kuitenkin Mikkeli kauhistutti minut niin, että häntä koipien välissä muutin takas Kuopioon. Ja kuulkaas, innolla muutinkin! Melissakin oli kesällä 2006 muuttanut vihdoin pikku kotokunnastamme kaupunkiin.


Olimme Melissan kanssa käyneet yhdessä Turkissa kesällä 2005, silleen ilman aikuisten valvovia silmiä. Alkuvuodesta 2007 menimme parin viikon yhteiselle matkalle, joka oli rakkautta ja riitaa täynnä. Vielä samaisena kesänä käytiin paikkailemassa parisuhdettamme kuukauden pituisella Turkin reissulla. "Parisuhdeleiri", mietimme.

2007.

Sammoin kesällä 2008 ja 2009 kävimme kuukauden pituisilla Turkin parisuhdereissulla. Alla oleva kuva on Melissan rippijuhlista ja meillä oli mielestäni liian etäset välit. Varmaan monien muitten mielestä ei ollu välit ettäistä nähänykkään. Kumminkin elomme kestäneen paita-peppu-suhteen viilenemisvaiheet ovat riistäneet syäntä. Millon Melissalla on ollu liian vähän aikaa minulle (mielestäni) ja milloin Melissan mielestä oon keskittynneempi tyttöystäviini ku siihen.

2008.

Turkin reissujen lisäksi kävimme vannoutuneina Britney-faneina Dublinissa keikalla. Paljon muitakin yhteismatkoja on haaveissani, esimerkiks oon jo vuosikaudet haaveillu Route 66 -reissusta juurikin Melissan kanssa ja tämä toimi yhtenä innoittajana ajokortin ajamiselle.

Britneyn keikan jäläkeen hymmyilytti. Dublin, 2009.


Provinssi 2009.


istanbul 2009.Ankara 2009.

Melissa on pienestä lähtien ollu semmonen kiinteä osa minua, on se sitten jättäny vastaamatta puheluihin ja saanu minut ihan itkun partaalle käytöksellään tai oon minä sitten pistäny sen toiseen huoneeseen nukkumaan ja jättäny siskonpedin pettaamatta. Voi sitä itkun määrää mikä silmistämme lorotettiin viime kesänä kun täytyi hyvästit jättää. Pisin ero aiemmin on ollu vähä yli 3kk, sillon kun olin kesän 2005 Turkissa kokonaan. Tämä vuosi on ainakin opettanut minulle sen, että sillon ku sisko on kylässä niin se saa nukkua missä haluaa! Nämä pari yötä Melissa on uinunu meiän sängyn vieressä patjalla latialla ja sitten kömpiny minun viereen sängylle kun Katri on lähteny töihin. Mulle kävis ihan hyvin vaikka se olis meiän vieressäkin!

Pridet 2011.

Joskus ollaan Mirjan ja Melissan kanssa tehty niin, että ollaan käyty salilla body balancessa ja siitä menty lounastaa Introon. Eilen ravintollaan menimme sitten siskostellee, voiko olla kivempaa. Vielä oottelen innolla viikonloppua, kun juhannus tuo melekeen jokasen sisaruksen (ainakin puolet!) Mikkeliin mökille. Jihuuu!

Näin käymme matkaamaan..


Melissa yritti ottaa kuvia puistosta..


Mirjan ja Esmen lempipuuhat.


Tästä pääsette Melissan bloggiin jos ette oo ruojat siellä jo olleet. Melissa uhkailee lopettaa bloggaamisen, auttakkee minnuu nyt vakkuuttaa se siitä, että sen pittää jatkaa kirjottamista.

3 kommenttia:

  1. huh, mitkä silmäpussit tolla toisella naisella. voiteet jo kehiin.

    VastaaPoista
  2. OOT IHAN PARAS!!!! rakastan sinnuu niin <3 the love of my life

    VastaaPoista