lauantai 16. kesäkuuta 2012

Korpilahti & pääsykokkeet

Emppu tuli!

Menin siis männä sunnuntaina Keski-Suomeen arkiviikkoni viettämään. Lehtimäki-viikkoon verrattuna oli paljon aurinkoisemmat säät ja enemmän hyttysiä. Tulin kippeeksi keskiviikkona, mutta se ei estänyt minua uimasta torstaina. Päänsärky ei oo näitten päivien aikana hellittänny ja kurkussa on inhasti limmaa. Eli se siitä kaipaamastani viikonloppusaleilusta..

Odotushuoneessa dattailemassa.

Tämmönen teksti oli ekassa palaverissa edessäni.


Pääsin kans lukkee prinsessa-lehtiä.

Ja koska tämmösistä työasioista ei oo soveliasta kirjotella missää julukisessa blogissa niin näytän vaan vähän kuvia.Lampaanrasvaa? Joo mää passaan.


Oooh, uusi paras kaverini.

CHANGE OF SUBJECT
Kahden viikon leirityöruppeema on vihdoin ohi. Vielä täytyy tänään kokkailla ja siivoilla valmistujaisjuhliani varten. Ei ole hirveästi porukkaa tulossa, mutta itsepintaisesti päätin juhlat lauantain sijjaan sunnuntaipäivänä pittää, sillä Melissa-sisko Brasiliasta tullee huomeniltana! Eli tavallaan minun valmistujaiset vois olla Melissan vastaanottojuhulat.. Ehkä sitten ens kerralla pistän juhulat pystyyn semmosena ajankohtana, että suurimmalle osalle soppii. Tänne vie tieni elokuussa:


Toukokuussa tapahtunut epämääräinen "maakuntamatka" (josta myös tänne kirjoitin) oli pääsykokkeissa käymistä. Nyt voin ihan julukisestikin siis kertoa millaiset kokkeet minulla oli. Hain siis liikuntaneuvojaksi Nastolan Pajulahteen (20km Lahdesta). Hain myös liikunnan ja vapaa-ajan ohjaajaksi (AMK) Kajaaniin sekä liikuntatieteelliseen Jyväskyllään. Pakko sannoo, että tuo liikuntaneuvojakoulu himotti eniten, koska se kestää vaan kaksi vuotta, kun taas Kajjaanissa olis pitänny olla 3,5v ja yliopistohan kestää kaikista pisimpään, se tiedetään. Just ja just kestän kaks opiskeluvuotta lissää näitten äskösten opiskeluvuosien jäläkeen, mutta 3,5 vuotta alkaa jo tuntua aika kauheelta. En siis menny noihin toisiin pääsykokkeisiin lainkaan.

Minulla oli kokkeet tiistaina 15. toukokuuta ja olin tullu Lahteen kaverin luo yöksi edellisiltana jo. Matka meni mukavan helposti: bussilla keskustaan, jossa bussinvaihto ja siitä Nastolaan tietylle pysäkille. Siitä osasin omien karttapiirrustusten avulla taivaltaa kolmen kilometrin matkan kouluun. Alussa oli pikkasen hölömö olo ku meikällä oli farkut jalassa ja kaikki tuli yhden tai kahden hengen ryhmissä kollareissa tai verkkareissa paikalle. Kuuntelin ku ihmiset kerto omista lajeistaan (seiväshyppy, salibandy, jalkapallo näin muunmuassa) ja mietin omiani. En ollu ennää varma onko monien lajien harrastaminen rikkaus vai olisko ollu parempi, jos mulla olis semmonen tietty yks laji jota kovasti olisin eloni harjottannu. Sillon vähä nieleskelin ja mietin että opiskelupaikka ei saatakaan meikälle puota.


Auditorioon kokkoontu alussa semmoset 100 ihimistä, joista pilkkouduttiin pienempiin ryhmiin. Meiän ryhmälle osu paras pääsykoejärjestys: rytmiikka & motoriikka, palloilu, uinti, yksilöhaastattelu, ohjaushetki, ryhmäkeskustelu, fysiikka & voima sekä esseen kirjoitus. 


Rytmiikka & motoriikka -osio käsitti muunmuassa harppihypyn ossaamista, cha cha cha -tanssikoreografian muistamista, random mussiikin mukana tanssimista (jos ei tienny miten sitä "lajia" tanssitaan ni täyty vaan improvisoida), lyhyttä käsikoreografian muistamista, käsillä- ja päälläseisontaa, kuperkeikkoja, siltaa, kärrynpyöriä, arabialaisia, puolivoltteja, jumppapallon päällä polvillaan pysymistä kädet sivuilleen ojennettuina (30s) ja erilaisia hyppyjä patjalla. 


Palloiluosio käsitti kuljettamista ja syöttöä (sählypallolla ja -mailalla, jalkapallolla ja korispallolla), oman monipuolisuuden näyttämistä (kasassa oli mailoja ja palloja, siitä vaan esittämmään!) ja kolmee eri joukkuepeliä. Uintiosiossa oli starttihyppy, kroolausta altaan toiseen päähän, syväsukellusta 10m (huh meinas tosi pahasti happi loppua kun en ollu vetäny henkee tarpeeks ennen veden alle pulahtamista), rintauintia altaan päähän (onneks oon tässä haka) ja lopulta kahen renkaan sukellusta pohjasta. 


Yksilöhaastattelussa kysyttiin muunmuassa soveltuvuuttani liikunta-alalle, sitä minne töihin liikuntaneuvojana esim. Kuopiossa hakisin, suhtautumistani päihteisiin, lajejani, liikunta- ja kulttuuriministeriä jne. Minun tarvi kans puhhuu englantii mikä onneks suju ku heinänteko. Kolme minnuuttia kestävässä ohjaustuokiossa pistin kokelaskaverini ryömii maassa ja tekkee sekä rapu- että kääpiökävelyä.  Ryhmäkeskustelussa leikittii että oltas radio-ohjelmassa ja aiheena oli asiat, jotka ovat liikunnassa tärkeitä. Vielä oli fyysinen voima -testaus eli piippijuoksu ja -vatsat. Lopuksi vielä aineistokoe, jossa aiheena oli liikuntariippuvuus.

Siinä oli kuvina bodycombat 47:n 8, Release Me.

1 kommentti:

  1. olihan aikamoiset kokeet, mut onnee!! susta tulee kyllä "paha" liikunnanohjaaja, siis positiivisesti...
    hannele

    VastaaPoista