sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Lehtimäki-Kuopio-Jämsä


Lehtimäen leiri loppui nyt perjantaipäivänä. Viikko-ohjelmaan mahtui vielä iltashow-näytöksiä muutama, jossa allekirjoittanut toimi yhden shown tulkkina ja juontajana vuoronperään. Check out the MJ-pants! Käytiin keskiviikkona kans Ähtärissä, joka on kyllä sellanen paikka, ettei normaalisti elläinoikeus-meikä lähtis. Aika hiihtämällä menin ja kattoin elläimet läpi ja otin polosista kuviakii. Mietin pöllöjä ja karhuja ja sitä miten laaja reviiri niillä olis oikeesti ja miten ne nyt joutuu parat ollee tommosissa minihäkeissä.


Porukka hengaamassa.Vaikka aika aurinkoiselta näyttääkin sää kuvissa, niin don't be fooled. Siellä oli melekosen tuulista ja sattaa ripsottelikin sillon tällön. Männä vuonna piti olla jatkuvaan lippis päässä ja taiettiin jopa aurinkorasvaakin tarvita. Tällä kertaa mukanani oli pipo.. Noh, käytin sitä kyllä vaan kerran sentään.


Viikonloppuna oli varsin rajattu, sillä pärähin takas Kuopioon vasta perjantai-iltana. Kotona oli myös Maria-isosisko (vm. '77) sekä lapsensa Aava (vm. 2007). Aavaa olen niin harvoin nähnyt, että ihan harmittaa. Tosi sulonen ja ilonen lapsi!


Koska vietän valmistujaisiani viikon päästä ja meillä ei oo ollu viikkokausiin ollu mattoja lattialla (kiitos vaan Jeshkan kusbailun) niin ohjelmassa oli matonpesua. Lisäksi koska Lehtimäellä pääsin vaa pari kertaa juoksulle ja kerran kauhoo lapsien täyttämää allasta ees taas niin salille oli päästävä. Lauantai siis alkoi kolmen tunnin saliruppeemalla (punttireeni, combat ja spinning), jonka jälkeen olin äärettömän väsyny. En muista millon viimeks olisin spinningissä ollu noin kuitti, henki vaan vinku ja tuntu että ainaki viis kertaa olisin omat voimani ylittäny. Olikin kyllä sellanen tunti, ettei ollu välissä mittää hengähdystaukoja. Ruoska vaan viuhmo!

Silmät killissä kohti uusia seikkailuja. Kusbahöyryn sokasemana.


Toi on sit mun paita.Matto ensipesulla. Ahh.

Teki mieli nukkua ainakii viis tuntia putkeen, mutta piti tyytyä puoleentoista niitten lemuavien mattojen takia. Toista mattoa pestessä jotenki likaveden perusteella äkkäsin, etten ole sitä ikinä aiemmin pessyt. Ja se mattohan on ollu mulla vaan seittemän ja puoli vuotta. Köh.

Kaksoset mattopyykillä.

Aava oli söpö kun oli tännää vaklaillu oven raosta minun ja Katrin muiskuttelua ja kyselly kumpi on pojan nimi, Katri vai Esme. Sisko kysy onko jompikumpi sitte poika vai. Aava oli kohautellu olkapäitään: "No en tiiä!" 

Mattopyykiltä lähettii melkein suoraan elokuvviin, ku "piti" käyttää kaverin sinä päivänä vanhentuvat leffaliput. Ikikiitollisna leffateatteriin riensimme ja Charlize Theronin kammottavia kuningatartemppuiluja seurasimma. Mukkaan lähti myös Jeshkan kummitäti, Jaana-täti. Ja nyt olen vihdoin ymmärtänyt sen, että Katrin saa leffaan houkuteltua poppareitten voimalla.


Katri lähti minnuu koirien kanssa junalle saattellee. Päälleen hän oli vetäny vihdoin saamamme Niken puna-mustat juoksuhousut. Kuvio meni näin: Huhtikuun lopulla näimme Helsingin Stadiumissa 50euron uppeet juoksutrikkoot, joita kummatkin kokkeilimme. Rakastuminen. Päätimme rahanpuutteen vuoksi hankkia housut joko Niken taikka Stadiumin sivuilta. Kuinka ollakaan, Niken sivuilla oli pökät vaan 35euroa. Kuinka ollakaan vol. 2, S-koko oli jo loppunut. Kuinka ollakaan vol. 3, Stadiumin sivuilla ei ollut noista pögistä tietookaan. Kiersimme viisi Kuopion urheiluliikettä, joissa yhdessä oli samat housut.. kuudellakympillä. Varasin Helsingin Stadiumista meille uuet mussukat ja kysymys kuului: kuinka saisimme ne hyppysiimme? Ystäväni kävi housut hakemassa ja antoi ne lopulta poikaystävälleen, koska hänkin oli Lehtimäellä ohjaajana.. Puolitoista kuukautta siinä meni, but it was worth it!Nyt oon Jämsässä odotushuoneessa istuskellee. Mukavasti on "etelän junien" mukkaan tää aikataulutus: yhteiskyyditys Korpilahden kannon alle on 19.20, sillä etelästä tuleva juna on paikan päällä kello 19.17. Niin ja itsellänihän juna oli täällä ennen viittä, seuraava olisi ollut muutamaa kymmentä minuuttia yhteiskyydityksestä myöhässä. Lievästi epäreilua. Ratatöiden vuoksi Kuopio-Pieksämäki-matka piti taittaa junalla. Matkapahoinvointi-Esko tykkäsi tästä kovasti.. not.. blurgh..

12 kommenttia:

 1. Meikän pallomaha ovesta kerkkaillessa. :DD mieti et noi popparitki mahtu vielä tuonne. parasta. Kiva kirjotus. :)
  t.kahri

  VastaaPoista
 2. Taitaa niillä Ähtärin eläimillä olla enemmän elintilaa kuin teidän koirilla, vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän koirat on pelastettuja koiria. Vaikka tillaa ei oo (vielä) hirveesti niin sentään ovat paljon paremmissa oloissa ku aiemmin! Ja pääsevät monta kertaa päivässä ulos, monesti vielä tunnin, parin lenkille. Että en lähtis arvostelee :D

   Poista
  2. Villieläimet on häkissä vain siksi, että ihmiset saisivat käydä pällistelemässä niitä lasin takaa ja niillä tahkotaan rahaa. huom. villieläimet.
   Pelstetuilla koirilla ei tahkota rahaa. Ne pikemminkin vain vie sitä. Ja on mitä ihanin teko pelastaa koira.
   Olen eläintarhoja vastaan myös, enkä käsitä niitä lainkaan.

   Poista
  3. Koira on koira, susi on susi. Kotikissa on kotikissa, ilves on ilves. Vähän(!) erilainen on elintilan tarve, itse kullakin.

   Poista
 3. Eläintarhan eläimet ovat usein pelastettuja yksilöitä tai niiden jälkeläisiä, eli eivät eroa siinä suhteessa lemmikeistä. Villieläimet häkeissä vs. luonnottomat ihmisen omaksi huvikseen jalostamat eläimet kerrostaloasunnoissa. Onhan ne söpöjä, sympaattisia ja aina iloisia, sellaiseksi olemme ne tehneet. Itse en ole käynyt eläintarhoissa vuosiin, vaikka asunkin korkeasaaren vieressä, televisiosta tulee hyviä luontodokumentteja. Tuntuu kuitenkin, että ihmisiltä puuttuu suhteellisuuden tajua. Arvostellaan eläintarhoja mutta itse pidetään vankeja. Arvostellaan lihansyöntiä mutta itse syödään soijaa (sademetsät tuhotaan peltojen tieltä, kuljetuksesta aiheutuvat päästöt yms.) Arvostellaan autoilua mutta lennetään mannertenvälisiä lentoja (yhden edestakaisen mannertenvälisen lennon päästöillä henkeä kohti, ajaa vuosia henkilöautolla).

  Täysin luonnonmukainen elämä ja ekologisuus on nykymaailmassa mahdotonta. Laitetaan kuitekin jokainen oma kortemme kekoon ja kannustetaan muita syyllistämättä. On hyvin vaikea arvioida kenen elämä on lopulta ekologista, siksi olen sitä mieltä, että ei kannata nostaa itseään ns. paremmaksi ihmiseksi. Toki saa olla ylpeä omista teoistaan ja jakaa ajatuksia muille. Ollaan myös avoimia muiden ajatuksille. Jos kritisoi muita on myös kyettävä ottamaan kritiikkiä vastaan ja tarkasteltava omaa arvomaailmaa.

  Kiva blogi sinulla, löysin äskettäin kun tyttäreni (13v.) näytti. Kirjoitettua murretta on välillä hieman vaikea lukea tosin.

  t Pike

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aika kaukaa haettua lähtee miettimään sitä mistä koirat on alkujaan lähtöisin. Mutta kiitos kommentista! Meiän pupet on tosiaan pelastettu muualta, en pidä "pentutehtailusta" enkä tahtoisi olla kennel-toiminnassa mukana. Maailmassa on aivan tarpeeksi kodittomia koiria.. On kohtuutonta puhua koiristani "vankeina".

   Lihansyöjät monesti vetävät "soijakortin" esiin. Suurin osa soijasta menee kuitenkin eläinten ruuaksi ja nämä eläimet sitten lihansyöjien suihin. Jotenkin tuntuu että jos kasvissyöjä (varsinkin vegaani) puhuu joskus maailman parantamisesta tms. niin se koetaan kauheaksi arvosteluksi ja sitten aletaan kysellä että "milloin itse olet lentänyt" ja etsiä vegaanista vikoja.

   Kaikkien tulisi miettiä omia ratkaisuja tämän maailman parantamiseksi. Ihminen ei voi melkein edes puhua ekologisuudesta jne. jos samalla kannattaa lihansyöntiä. Kyllä monet kasvissyöjät käyttävätkin muutakin kun soijaa, esimerkiksi vehnägluteiinia tai herneitä.

   Koitko muuten tämänkin kommentin vaikeaksi lukea murteen takia?

   Poista
  2. Voe tokkiisa. Käätä vuan oekeitte immeiste kieltä. Joka tuutista tulloo hienohelemojen puhetta. No suahan siitä selevän, ku oekein keskittyy. Mut kovin ruppee uuvuttammaan. Hoh hoijakkaa!

   Poista
 4. Vegaanius on kunnioitettavaa mutta siihenkin liittyy ongelmia. Ei lihansyönti ole epäekologista, mutta tehotuotanto toki on. Toisaalta ilman tehotuotantoa ei luonnonvarat riitä. Ne eivät myöskään riitä vaikka kaikki ihmiset olisivat vegaaneja. Ihmisiä on valitettavasti liikaa. Ihminen on alkujaan sekasyöjä kuten ovat simpanssitkin. Ovatko koirasi vegaaneja?

  Tiesitkö muuten, että kalan syönti on erittäin ekologista, jos suhteutetaan käytetyt luonnonvarat saavutettuun ravintomäärään? Samaan ei pääse soija, eikä nauta. Ymmärrän kyllä että vegaaniudessa on myös kyse siitä että ei haluta syödä elävää olentoa, eikä ole tarkoitus sinua yrittää "käännyttää" tms.

  Lentokonekommentilla en tarkoittanut syyllistää sinua, en edes tiedä vastustatko autoilua. Se oli vain esimerkki. Jos lentää, edes harvoin, ei ole varaa arvostella autoilua. Eräs tuttavani ihmetteli miten voin omistaa auton, enkö ymmärrä että se saastuttaa. Sama tuttavani käyttää lentokonetta vuosittain. Laskimme kilometrit ja päästöt ja niin vain kävi että hänen lentonsa saastuttaa paljon enemmän.

  Luonnonsuojelu ei ole kilpailu, se on yhteinen tavoite. Saavutetaanko tavoite, nostamalla itsensä muiden yläpuolelle, ja annetaan itsellemme oikeus arvostella muiden tekemisiä, vaikka todellisuudessa itsestämmekin löytyy niin paljon parannettavaa? Mielestäni ei. Fanaattisuus aiheuttaa ihmisissä vastareaktion. Yksi ihminen ei maailmaa pelasta vaikka tekisi kaiken oikein. Tarvitaan yhteistä tahtoa.

  Koirista: Jos sinun koirasi eivät ole vankeja, eivät ole myöskään eläintarhan eläimet. Ainakin Ähtärissä eläimet ovat alkujaan pelastettuja, aivan kuten sinun koirasi. Mikä antaa sinulle oikeuden arvostella?

  Mielestäni kannattaa ehdottomasti ajatella myös koirien alkuperää vaikka se onkin kaukana historiassa. Alunperin koirat jalostettiin hyötykäyttöön, nyt ihmisten viihdykkeeksi.

  Murre on ok. Tarkoitin lähinnä joitakin vanhempia tekstejäsi, mitkä olivat minulle hidaslukuisia. Murrekommenttini oli palautetta, ei arvostelua.

  t Pike

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tokikaan ottanut murrekommenttiasi arvosteluna :-) Oli jännä kuulla, että on vaikeuksia lukkee murrettani. Joskus vaihdoin eräälle nettisivulle esittelytekstini "peruskieleksi" niin alkoi heti sadella kommentteja, missä kehotettiin laittamaan takasin se omakuulosempi teksti.

   Ähtäri on, totta, sentää vähän parempi kuin jokkiin sellanen perus-elläintarha. Vai mitä oot itte mieltä?

   Poista
  2. mikähä liene nykyään kuopijjon eläinpuiston laita..? joskus kuulin karmivia juttuja siitä. :(

   Poista