maanantai 25. kesäkuuta 2012

perhe, juhannus, perhejuhannus


Ohhoh, huomaan ottaneeni paljon enemmän kuvia nyt kesän tultua ku aikasemmin. Koskaan. Kuvia oon ottanu tammikuussa 150, helmikuussa 89, maaliskuussa 145, huhtikuussa 198 (alkaa jo nousta määrät kun ollaan oltu enempi ulukona ja oon jaksanu kanta kameraa mukana), toukokuussa 430 ja tattadaa, kesäkuussa 920! Tää viikko on vielä aikaa ottaa kuvia. Okei, oon ottanu juhannuskuvia sun muita myös Melissan kamerasta omalle konneelle, joten sekkii selittää vähän tuota hullua määrää.

Kiire, kiire, kiire.


Matkalla saattaa jano yllättää.

Valkeisella.


Jeshun siksak-näyte.

Maanantaina ja tiistaina Melissan kanssa hoiettiin kaikkia tärkeitä virallisia asioita, kuten käytiin lääkäreissä, työkkärissä, pankeissa ja postissa. Käytettiin koirat myös kivan pitkällä lenkillä. Laitoin vihdoin opinnäytetyöni etteenpäin Setalle ja pistin itte postiin seuraavan:


Nyt tiedän vähän tarkemmin tulevaisuudestanikin: muutan itsekseni viikoiksi Nastolaan koulun asuntolaan. Viikonloput vietän Kuopiossa ja budjetin kiristäessä kaulan ympärillä joutunen joskus Lahessakkii olemaan. Koska meinaan Kuopiossa kuitenkin viikonloput ja lomat hengata niin onnen pekkana pystyn jatkamaan Fressin jäsenyyttä. Lahessa on nykyään nääs myös Fressi! Siirrän vaan itteni sinne ni saan tuosta vaan sitte käyvä myös Kuopion tiloissa. Meinas tulla ongelma ku huomasin seutulipun Lahen suunnilla maksavan 76e/kk, gulp, mutta sitte löysin Lehtimäen liikenteen 40kerran bussikortin maksavan 50euroo. Sillä pärjään. Minulla alakaa koulu 20. elokuuta leirillä, joka oli yksi syy sille miksi keskiviikkona kolusin taas Kuopion keskustan urheiluliikkeet läpi. 

Tänä kesänä on meikän perhekeskeisyys oikeen korostunnu. Oon nähny Mirja-siskoa paljon, melekeen päivittäin, sammoin äitiäni. Alkukesästä oli Jerkku-veli kylässä ja kun se lähti pois niin sit tuli Maria-sisko. Molemmat asuu Turussa. Kun palasin toiselta leiriltä niin Melissa tuli meille assuu ja tiistaina tulikin Jerkku uuestaan pikku perheesä kanssa. Torstaina matkattiinkii Mikkelin mökille perhejuhannukseen, mutta ei mennä siihen ihan vielä..

Esme & Yumi herkkänä.


Melissan olemassaolosta oon ollu tosi onnellinen. Keskiviikkona se oli minun seurana lähinnä ehtii hyviä vaelluskenkiä ja makkuupussia minulle. Sairastelin jo toista viikkoa niin tuntu olevan aikaa enemmän tommoseen ku normaalisti. Koska oli Finnkinolla superpäivä niin päätin että leffaan on lähettävä. Mittää muuta hyvvää leffaa ei ollu tarjolla ku Prometheus, jotta sinne sitten pyysin Katria ja Melissaa. Sitten Hansua aka Hosulia. Äiti, Mirja, Jeremias-veli ja tyttöystävänsä Dania päättivät myös tulla mukkaan, joten mikä jottei! Kuitusen konkkaronkka &co. vei melekeen koko penkkirivin!


Kymmenellä pennillä siirappia.
"tonttu voi tulla ikkunan taa"

Torstaina oli pakko lähtä 17.15 junalla Mikkeliin, koska siinä ei tarvinnu mennä eka bussiyhteydellä. Kuopio-Pieksämäki-väli kun on koko kesän korvattu päiväsaikaan busseilla ratatöitten takia. Kahen koiran kanssa ei järemmin kiinnostanu bussilla kulukee, kun junallakin pystyy. Pakko sannoo, että mittään herkkua ei nytkää ollu mennä julukisilla kun toinen koira intoo ja vettää ku viimistä päivää ja toinen luikkii häntä koipien välissä karkuun ja yrittää pyristellä valjaista irti. Nam. Huomattii tuossa asemalla vielä Onnin karvanlähtöaika. Meikäläine sit friikkailiki koko menomatkan karvan määrää housuissa. Meillä oli Pieksämäellä kuitenki junanvaihto ja siitä löyty kivasti haastetta koko konkkaronkalle.Jännittäviä karvakasoja.Onni havvaitsi hyvän tuoksun.

Heitettiin Katri, koirat ja kamat (kolme K:ta!) Jerkun autoon ja Melissa tuli mun kanssa kävelee mökkimatkan. Mitä vaan siitä, että sais kahenkeskistä siskosaikaa revästyä jostaki.


TONNE olisin halunnu.

Melissasta on kehkeytynny Jeshun kummitäti.

Kun Onnin päästi mökin kuppeessa remmistä irti niin se syöksy järveen ku tykin suusta ammuttuna. Melekee tuli ilon tippa silimiin itellennii nähhä sen riemua. Jeshkakin kahlaili vedessä ja vaikutti siltä että vois haluta uida. Myöhemmin illalla vettiin sen valjaista kanssani pikkusen räpiköimään. 
"kuin uitettu koira"


Jeshkan kans piilosta. "Missähän Jeshka on, hmm?!"Mökki täytty ihimisistä. Laskin että siellä oli 19 tyyppiä ja 5 koiraa: äiti ja Luna-koira, iskä & iskän kihlattu, Mirja-sisko & kihlattu & Sanni- ja Rontti-koirat, Susanna-sisko & Väinö & lapset Minttu sekä Vanilja, Johannes & Johanna & lapset Aada ja Siiri, Jeremias & Dania & lapsi Yumi, minä & Katri & koirat Jeshka ja Onni sekä Melissa. Osa asu asuntoautoissa tosin, niin mahuttiin paremmin mökkiin nukkummaan ja oli enemmän nukkumarauhaa. Kaksi siskoo perheineen puuttui joukosta..

Vansku ja Mirmeli.
Mamma ja Luna.

Ärsyttävintä mökkireissussa oli itikat sekä venytyskorun kattoominen Pitkäjärveen. Millon opin ottaa itikkamyrkkyä mukkaan?! En voinu hetkeekää olla ulkona ku kävivät poloset heti kimppuun. Päikkäreiltäkii heräsin armottomasti raapiman käsiä ja jalkoja. Ei hyvä. Alloin viihtyä ulukona vasta kun sain suihkutettua itteeni Danian ihmeaineita. Koru tipahti Pitkäjärveen luultavasti liian riehakkaan hiustenpesusessioni vuoksi. Onneksi puuseppä-vaimoni sitten pysty taidoillaan minulle uuen väliaikaiskorun tekkee.


Katri puuhaamassa venytyskorua haapan oksasta.

Mökkinaapureilta tuli valitukset, ku koirat oli juossu niitten pihoilla. Joutuvat sitten olemaan välillä puussa kiinni, mikä oli tietty harmillista. Onneks Onni sai kumminkin tosi paljon juosta ja uida. Oon tyytyväinen ja Onnikin on varmasti.


Sen verran draamaa oli illassa, että iskä kokon polton jäläkeen pyllähti ja mursi kätesä. Vietti sitte yöllä kolome tuntia päivystyksessä ja sai tassusa kipsiin..


Jätskiostoksille ABC:lle talsimassa.

Ihan ku joku Britney-paparazzi-kuva

Tein Jeshkasta sunnuntai-aamuna maailman onnellisimman koiran nostamalla sen sängyn alta meiän välliin nukkumaan. En oo tosiaankaan ennen nähny sitä niin intopiukeena. Se peuhas ja yritti kovasti nuolla meiän kasvoja. Voi hellanlettas miten lutunen.


Sunnuntaina eli eilettäin jatku matka kohti Turkua. Siitä enemmän myöhemmin.

6 kommenttia:

 1. paljon ihania kuvia, ja ihanat koirat mukana :) bokseri on ollut haaveissa pitkään, minkähän ikäinen kuvan boksu on? niin söpö tuo äitisi koira :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :-)

   Muistaakseni bokseri on jottai 4-vuotias. Se on ollu siskolla ja sen miehellä nyt tämän vuoden. Sen luonne on aika.. hrr. se juoksee ku päätön kana ja hyppii päälle kuolat lentäen. Sit se on vielä kuuro ni sille on viitottava että jottain tajuaa!

   Luna on kyllä aika sulonen joo, varsinkin kun sen söpö alapurenta näkkyy kunnolla ahihihi..

   Poista
 2. A-pu-va! Mahtava kirjotus. hhihi. Ihanan värikäs blogis! Jeshka on ihanin vikassa kuvassa!! Ihanasta vaimostas voisit kertoo enemmän ;) hihi. noei vaiskaan. pusu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista, vaimo! Mukava ku joskus jaksat kommenttia laittaa. Oon susta pari kokonaista kirjotustaki laittanu kuule.

   Poista
 3. Olipa hauska kirjoitus! "Tuonne olisin halunnu" - Savon Talohoito OY! Anna mun kaikki kestää =)) Jeshka-kulta ihana pääsi teijän väliin nukkumaan. Oi onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö näe tuota söpöä keltaoranssia loistoa?!

   Nyt kyllä tekis mieli usseemminkin antaa Jeshkan tulla meiä välliin, mut pikkusen eri asia päästää meiä ihanan puhtaasee sänkyyn ku mökin peittoihi. Eli en usko että saa uutta tsäänssiä.

   Poista