maanantai 18. kesäkuuta 2012

viikonloppuriehat

Mainostan mielelläni.

Lauantaina olis ollu kolmen tunnin salihilluminen, mutta kohonnut lämpötilani ja limainen pään sisus esti sen. Keskipäivällä lähin itteeni ulos tuulettellee. Ensin olin torilla Liisan kanssa syömässä mansikoita ja miettimässä juhlapäivän antimia, ja sitte tulikin ystäväni Hosuli. Oli niin kuuma, että Vänärillehän halusimme mennä. Hosulikkiin oli kippeenä niin molemmat tippa linssissä sitten Fressin ohi hiimailimme.

Matkalla törmäsin Vanilja-siskonlapseeni..

..ja häntä kärräävään Susanna-siskoon.

Satamassa hengas myös Mirja-sisko.

No Fressistä ei onneks päästy erroon rannallakkaan, koska koko päivä oli pyhitetty beach volleylle ja Fressillä(kin) oli turnauksessa oma joukkueensa. Rantsussa oli Fressin ständi ja tyypit jako vesipulloja (”Fressi tarjoo!”). Makkoiltiin aikamme ja katteltiin vähän pelejäkin. Ehin ruskettuakkin ja se on ihan kiva, en jaksa tätä ainaista taululiidun väriä hipiälläni. Paikan päällä laulaa loilotti italialainen Zorama, joka toi semmosen jännän tunnelman.. Varsinkin kun vesi kimmels ja aurinko porotti täydeltä taivaalta. Italialaisista fiiliksistä jatkettiin semmoseen etelä-amerikkalaiseen slash espanjalaisseen mennoon, kun mentiin Amarilloon syömään.
Illalla kävimme sekä Albatrossissa (tosin vain kääntymässä) että Setan pilleissä. En oo Setalla käynny ku melekee vuos sitten, vaikka ennen en ainoitakkaan pilleitä halunnu välistä jättää. Mukavaa oli heti kun kaverit pölähti paikalle, sitä ennen juhulijat oli lähinnä 40+ miehiä, joilla oli jo juttuseuraa.
Pilleitten kommein!
Ainiin ja Setallakin oli muuten Zorama essiintymässä. Kelpas. Tässä pätkät minun lemppareista. Nimimerkillä: Eros Ramazzottia kuunnellen kasvanut.
Kun tultiin yöllä takas kottiin niin aloimme värkätä kakkupohjaa. En oo tosiaankaan mikkään leipuri, niin ku oon ennen jo kertonu. En liiemmin tykkää leivonnaisista vaan semmosesta ravitsevasta, terveellisestä ruuasta. Siks oonkin ennemminkin kokki. Pohjasta tuli hieno! Kyllä sain olla ylypiä itestä. Oli ollu tarkotus lauantain puolella tehhä ruuatkin mutta tajusin että tuoreena parempaa. Jotta herätys sitten aamuksi kello 8:00 ja amen.


Ensimmäinen vieras tulikin kymmeneltä, nimittäin Susannan lapsi Minttu. Minttu piirteli kaikenlaista, leikki koirien kanssa ja omatoimisesti löysi suunnilleen kaikki pehmolelut mitä meillä oli. Piilotettuna rojujen sekkaan kaappeihin. Meillä oli täystouhu Katrin kanssa päällä: meikä keskitty leipomisseen ja Katri siivos. Katri jo edellispänä oli ikkunat pessy ja pölyt pyyhkiny. Nyt oli vuorossa lattioiden imuroiminen sekä pesu. Mää tein juhlamennuun tofu-sallaatin, korvapuusteja, kahta eri lajia sämpylöitä (toisessa aurinkokuivattua tommaattia seassa, toiset oli aiemmin hyväksi todettuja aniksisia ruisporkkanaversioita), sitruunapiiraan, täytekakun ja sinnaappisen herne-perunasallaatin. Tarjolla oli myös porkkanatikkuja, ylläri vaan. Juomana toimi oivasti vichy ja maustetut kivennäisvedet. Tämän hulinan keskellä pakotin Katria värjäämään minun hiukset. Kun summeri soi ekan kerran niin olin vielä alasti, ääää!


"Moni kakku päältä kaunis, sisältä silkkoa täynnä." Tässä toisinpäin.

Oikeen kaunis juhulapotretti.

Kas, syömhän!


Puolenpäivän juhuliin osallistu vain ihan murto-osa perheestäni: iskä, Mirja ja Susanna kahden lapsensa kanssa.  Onneks tuli myös Katrin vanahemmat.

Söpöin lapsi minkä tiiän. Vanilja!


Kakku-taidonnäyte.

Kate pieni siivoojani.

PEKINGIN MYSTEERI!

Juhlista pois suljetut. Neljä koiraa, joista kolme kuvassa.


Yllärivieraitten joukossa oli ystäväni Melek vuosien takkaa. Huhhuh! Mukavasti oli ihimisiä kylässä ja meikällä oli tosi hyvä mieli. Että kiitos vaan teille! Ja ne jokka ei syystä tai toisesta luokseni päässy niin tulkoot sitten kahen vuoden päästä uusiin valmistujaisiin. Sain ihka ensimmäisen sykemittarini, joka on älyttömän uppee. Uusilla varroillani saan myös sponssausta kunnon pyörän osttoon sekä vaelluskenkiin. Ahhhhhh. Yksi lahjoistani oli Melissa Brasiliasta.

Esme & Melek.

Melissaa oottelemassa. Puhelin pyllyn alla.

Uuen kaverin kanssa.

On täyvellisen uppeeta kun Melissa on kesän kanssani. Katri on tosi söpö ja kavereitten kanssa oli kiva olla. Pittäisköhän läksiäisetkin järkätä.. kröhöm.. Tein muuten kesken päivän Mirjan avustuksella toisen pahasen kakun ja sit vielä uuen sallaatin. Nyt on rahkeita kakun valmistukseen, joten uusia juhlia kohti vaan hip hei!

Tässä vielä kuva Katrista, joka tuli pyytämään juhlaväeltä hiljaisuutta. Parka joutu herrää 4.30 töihin ja mopin varteen. Voih.

1 kommentti:

  1. Onnee valmistumisen narusta! Parane pian. Vanilja on übersöbö.

    VastaaPoista