maanantai 2. heinäkuuta 2012

Helsinki-keskiviikko/torstai


Matkani Turun Kupittaalta Helsinkiin alkoi keskiviikkona puoliltapäivin. Jukka Poika tuli Kupittaan asemalla vastaan ja seuraavat puol tuntia soi päässä Silkkii. Viime kesän yks parhaimmista piiseistä mielestäni. Tiedoksi vaan kaikille, että kaikki "parhaat piisit" löydän spinningistä (jos ei lasketa combatin tracklistejä).. Siellä kuultuihin piiseihin kiintyy aivan eri tavalla.

Minulla on ollu monta kuukautta päiväkirjan kirjoitusongelmia. Oon tosiaan kirjottannu paperista päiväkirjaa viisvuotiaasta lähtien ja 13-vuotiaasta eli viimiset 12 vuotta oon kirjannu päivittäin. Muistan että yläasteella se oli joskus tosi stressaavaa, ku en antannu itteni uinahtaa ennen ku olin kirjottanu kirjaan. Terkkari kirjotti ylöski jossai tarkastuksessa, että kärsin päiväkirjan kirjoitusstressistä. No nyt tuossa junamatkalla kirjasin viikon juttuja ylös. Olin joka päivämäärän kohalle kirjottanu muutaman tukisanan tyyliin "satoi vettä kun juostiin" ja "ärsytti hirveesti" ni muistin mistä kertoo. Tosin jotkut "elokuva"- ja "ihanat ruuat" -muistisanat ei kauheesti ennää viikon jäläkeen auta. Nii mikähä elokuva ja mitä ruokaa?!

Olin yrittänny aktiivisesti löytää netistä kimppakyytiä (Kimppa.net tai Kyydit.net tahi Facebookin ryhmät parhaaksi koettuja). Kannattaa käyttää, varsinkin jos ei opiskelijakorttia ole. Töissä olevana Helsingissä asuessani pääsin Kuopio-Joensuu-Kuopio 30 eurolla, kun normaalisti hinta olisi junalla reilut 120.. Aina matkaa ennen etsin tyypin Enirosta ja sitä kautta Facebookista, jos mahollista.

Espoo.


Olin houkutellu Hansun jatkaa kotikonnuiltaan pääkaupunkiseudulle ja liittymmään seuraani. Hyvä mieli tuli kun Hansu sitten ottikin neuvosta vaarin ja meni veljensä luo Espooseen. Kun juna lipui rautatieaseman laituriin niin Hansu oli vastassa veljenlapsensa kanssa. Käytiin muunmuassa Ruohonjuuressa, jossa huomioin rattaiden kuljetuksen olevan kohtalaisen hankalaa, ainakin silloin kun on kolome muuta kassia mukana. Pieni käännähdys niin jo lensi reilun kaupan suklaat pitkin marketin lattioita. Miten lasten vanahemmat ossaa kantamusten ja rattaiden kanssa kulukee?Mentiin Kaisaniemeen vähäks ajaks istummaan, mutta kauan ei ehitty olla kun tuli naamalle kaks vesipisaraa. Sen jäläkeen taivas repes kahtia. Vau, tuli sellanen Hollanti-fiilis heti. Sato niin lujasti, että vesipisarat kimpoili asvaltilla. Noina hetkinä tullee mieleen Forrest Gump.


Paavo Väyrynen piteli hetken sadetta meiän kanssa. Siitä en kylläkkään viittinny kuvvaa ottaa.


Pilipilipom.

Menin Kampin Fressiin taistelee Hansun tappaamisen jäläkeen ja sitten matkustin yöpaikkaani Vesalaan. En oo pahemmin Itä-Helsingissä aikaani viettänny. Aikoinaan saatoin joskus ajjaa metrolla Kampista Itikseen, josta työkaveri otti kyytiin ja yhessä mentiin Vantaalle. Mutta huhhu antoipa Itä-Helsinki uuden tuulahduksen pääkaupungistamme meikäläiselle, jonka Helsingin vuos keskitty lähinnä Kampin alueelle. On ollu Katrin kanssa puhetta Helsinkiin takas muutosta, mutta jotenki toi Kontula-Vesala-akseli toi eppäilykset siitä, halluunko sittenkään.. 

Torstai oli pyhitetty Hansun ja Esmen ystävyydelle. Mentiin heti aamusta kattoo Avengers, mutta sitä ennen halusin näyttää hälle missä entinen kotimme on.

Home sweet home.

Leffan jäläkeen käytiin hakkee minun lemppariravintolasta pari lemppariannosta. Ne ketkä ei oo Annankadun New Bamboo Centerissä käynny ni sinne ja vähä äkkiä! Vaikka et oliskaan kasvissyöjä niin suosittelen lämpimästi sen tofuruokia. Monet valittavat miten tofu ei maistu miltään ja siksi se on pahaa. Yllätys, yllätys, tofuakin pittää maustaa. Osa NBC:n tofuista on vielä semmosia ihanan kiinteitä ja mehukkaita palasia. Sellasta en muualla oo tähän mennessä saannu.. Yksi annos irtoaa kympillä (jotkut myös vähän yli kaheksalla eurolla) ja siitä riittää kahelle suulle. Ei paha!

Tofua ja kiinalaisia sieniä.

Oltii menossa Kaisaniemen puistoon  syömään ihania annoksiamme, mutta justiin kun oltiin rautatieasemalla niin alakokkiin sattaa. Levitettiin sanomalehet peppujen alle ja käytiin satteensuojaan lounastammaan.Mentiin moikkaa Sami-kaveria sen töihin. Se sattu soittaa kun oltiin sopivasti hollilla.


Sami otti minusta taidekuvan.


Sami vakavana.


Vaikka oli edellispäiväsestä combatista raajat tönkköinä niin rynnittiin Vuosaareen Fressi Clubhouseen kokkeilee mimmonen combat siellä ois tarjolla. Kiva että Fressi on laajentanu. Muistan vielä ku Fressejä oli Suomessa viis, nyt niitä on 11. Vuosaaressa sali on ollu Fressinä vähän yli puoli vuotta.

Reenin jäläkeen vedettiin soijarouhepiirakat nassuun.Riennettiin siitä kahtoo stand uppia (Homojen hommaa!) Bottalle. Essiintyjinä oli Riku Sottinen, Anders Helenius, Joni Koivuniemi, Sami Hedberg, Ida Grönlund ja Anitta Ahonen.


Piti lähtä kylläkin stand upista kesken, koska superpäivän takia leffateatteri kutsui. Siinä oli minun ja Hansun ystäväpäivä kokonaisuuksissaan. Ensi päivitykset kertovat sitten vielä perjantaista, lauantaista ja sunnuntaista. Ihanat Pridet oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti