torstai 5. heinäkuuta 2012

HELSINKI PRIDE 2012


Käynnistin siis Pride-viikon juhlintani männä torstaina Homojen hommaa! -stand upilla. Perjantaina Melissa rakas pikkupiiperoni tuli Turusta pari päivvää minua myöhemmin ja menin häntä niinkin idyllisseen paikkaan ku Itäkeskukseen vastaan. Sieltä sitten käskynkkää kauniisti Kontulan läpi Vesalaan. Nähtiin Kontulan ostarin kulmilla naurava nainen makkaamassa maassa tissisilteen. Welcome to Helsinki, baby!

Melekeen aina kun otin Melissasta kuvan ni se kaiveli reppua.

Lähettiin hoitelemmaan Melissan hiusaineasioita, joka käsitti metroilua Vuosaareen ja sitten bussilla Rastilan suunnille pärräyttämistä. Parin päivän sissään kävin siis kahesti Vuosaaressa, joka on hieman hämmentävvää. Kun oltiin menossa takas keskustaan niin alettiin sellailla Pride-lehtistä. Mitä tehtäs ennen ku naistenpilleet alkas? Kello oli vaille viisi, kun hoksasimme satteenkaarimessun alkavan kuudelta. "Äkkiä takasin Vesalaan ja hakemaan meille kunnon kirkkovaatteet!" Sitten metro pysähtyikin ja tuli kuulutus: "Metroliikenne on katki, Itäkeskuksessa on tavattu henkilö raiteilla." Myö jo Melissan kanssa oltiin varmoja tyyliin itsarista tai jostain yhtä kammottavasta kun ihan vähän aikaa sitten oli tapahtunut se "isoisä meni lapsenlapsensa kanssa seisomaan junaraiteelle" -juttu. Onneks googlettelemalla selviskin, että joku oli tipahtanut pyörätuolistaan raiteille niin, että hänet ehdittiin kuitenkin nostaa turvaan.


KUKA käyttää tämmösiä paitoja?! Ilmottautukoon heti tyylirikospolliisille.


Suunnittelen reittiä tarkkaan.


Hypättiin metron pysähyspaikassa (joka oli onneks Sörkka) pois ja juostiin Hakaniemen tofukaupan kautta bussiin. Voitteko kuvitella, käytiin ostamassa "kirkkovaatteet". Ei riittänny pokka lähtee messuun kirkkaanvihreissä shortseissa ja limenvärisessä paidassa. Messu piettiin Kallion kirkossa ja ehittiin just ylämäkkee alkaa juosta ku rupes kirkonkellot kilkattammaan. Siinä oli semmonen apokalyptinen tuntu.. Meiän eellä messuun kiiruhti myös hyvinpukkeutunu herra. Tuli yhteisöllinen fiilis, tässä sitä ollaan ja juostaan Jumalan sannaa kuulemaan. "Kello löi jo kuusi, lapset herätkää.."Melissa kävi laatujaan ensimmäisessä, minä toisessa satteenkaarimessussa. Oon kirkkoon kovasti kaivannu, mutta perusmessussa mieltäni kalvaa se mitä muut kirkkokäyjät ja pappi ja kuka vaan ajattelisi, jos tietäisi seksuaalisesta suuntautumisestani. Satteenkaarimessussa tunnen olevani sataprosenttisesti hyväksytty, oikeanlainen ja rakastettu. Sain taas pidätellä itkua messun alusta aivan viimeiseen virteen saakka. 

"Vaikka vaellus on vaivaista/ 
 minä vielä jaksan toivoa/
olen kahden maan kansalainen."

Tästä kirkkojutusta tuli mieleen muuten se, että stand upissa oli muuten hauskaa, mutta jokanen koomikko otti kristityt vitsiensä aiheeksi jossain vaiheessa. Tästähän ylleisö riemastu, sillä ainakaan kovin moni homoseksuaali tuttuni ei kristinuskoisia hyvällä katso ja itseasiassa aika lailla toisinkinpäin. "En tuomitse sinua, mutta.." Harvemmin homoseksuaalisuus ja kristinuskoisuus ihimisessä yhistyvät, ja juuri siksi satteenkaarimessu on minulle omiaan.

Perjantai-illaksi menimme Kaivohuoneelle naistenpilleisiin ja parasta siellä oli nähdä vanahoja kavereita ja vähän uudempiakin! Takasin Vesalassa oltiin vaille viisi aamulla.

Melissa-kaunokainen valamiina Kaivohuoneen koitoksiin.

Lauantaina oli työlästä herätä lyhhyitten yöunien jäläkeen ja lähtä taas keskustaan. Tiedossa oli evväitten ja juomien ostoa sekä lähtö kulkueeseen Sennaatintorille.

Hyvin makeasti oravainen, aivan liian kesynä.

Matkaan lähde!


If you bamboo banga..


Haettiin lemppariraflasta viime vuoden tavvoin evväät ja sitten ruettiin talsii Sennaatintorille, josta kulkue starttaisi. Ahhh selvinpäin pridettäminen on super-ihanaa ja tää oli nyt minun toinen selvä Pride! Sitä ennen oon neljä Pridee riehua rellestäny ja ollu ihan tuiteritui. Nää päivät aistini ovat täysin avoinna ja olen koko ajan valmis hallaukseen. Kerrään ilmeisesti hallauksia vuodeksi varastoon..Siskonlapsi Aava tuli moikkaa. Äitinsä pinkki canga oikealla.


Jenni on paras.

Etsi kuvasta mökkinaapurit.

Hosu & Melber.

Tartu mun tukkaan!

With Charlie.

Pridet mennee ohi aivan liian noppeesti joka vuosi. Koska minulle jää samallaiset olotilat ku lapsena joulun jäläkeen niin oonkin kuhtunu Pridejä omaksi joulujuhlakseni. Voi sitä rinnassani kumisevvaa tyhjyyttä kun puistossa ilta viilenee ja Esme lämpimikseen hyppelee. Eikä paikalla ole kuin pari raasua ja yksi nainen, joka sai kaveriltaan 200euroa siitä, että riisui itsensä alasti ja tanssi hetken niissä Luojan suomissa vetimissään.
Sunnuntaina Hansu ja Melissa lähti Kuopioon puoliltapäivin kimppakyyillä, mutta meiän kyyti oli tulossa vasta puoli viiden aikaan. Niinpä ryhdyimme hankkimaan rahamorkkista: Ruohonjuuresta vehnägluteiininakkipaketti (joka tyhjennettiin heti liikkeen ulukopuolella), Narinkkatorilta Soda Stream -limsamaistiaisia (kylläkin ilmaisia) ja Bamboota lounaaksi. Once more with feeling. Hankimme erittäin kylläisinä myös jätskiöverit: kolme jäätelöä per henkilö. Äkkiä ennen kuin ne sullaa auringossa!!! Ugh..

Talonpojan nakki.ENNEN.

Katrilla huulikoru?

Kumpi parempaa, vanilja vai suklaa? Öh?

Ja eikä aikaakaan kun jäätelö housukankaani tavoitti.


Sellainen oli Pride-reissumme armon vuonna 2012. Kiitos kaikille osallistujille ja erityismaininta omille kavereille, tuttaville, ystäville ja hauskuuttelijoille. Ensi kessää ootellessa!

1 kommentti:

  1. Oli huikeen hauskat Pridet! :) Mekin nähtiin paljon vanhoja tuttuja ja Teidät, mahtavaa :D Ootte yhtä kivoja ja iloisia tyyppejä kuin Mirja joka tavattiin juhannuksena mökillä, toivottavasti nähdään vielä teidät kaikki uudelleen! :)

    VastaaPoista