keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Tulppaanitaneli aka Kaneli-Taneli 1 år

Kattokaa nyt tuota hiusten määrää!

On ollu vakavaa inspiraation puutetta kirjoittamisen kanssa. Kirjoitan paperiseen päiväkirjaani minimissään kaksi sivua per päivä ja tänä kesänä olen ottanut tavaksi "huijata" päiväkirjaani. Pari päivää sitten minulla oli kirjoitusrästiä 22sivua! Nyt olen onneksi ottanut sen verran kiinni, että kirjoitettavaa on ennää 9.. Lisäksi leffa-arvioita en ole saanut aikaiseksi naputella ja arvatkaapa vaan oonko tän kesän aikana ehtiny kattoo leffoja! Aargh!

Melissa on asunnu meillä tulostaan lähtien ja on täällä vielä ensi viikon perjantaihin asti. Minun mielestäni tuo "vielä" olisi oikeasti "ennää". Eilen porasin olkkarimme lattialla sitä miten elämä on lyhyt ja miten en suostu elämään sitä ilman Melissaa. Yritän kovasti puhua puolisolle sen puolesta, että Melissan kanssa muutettaisiin yhteen. "Sehän voi asua vaikka naapurissa?" ehdotti Katri. Okei, sillä ehdolla jos asumme paritalossa taikka kerrostalossa samassa kerroksessa, tyyliin. Mutta 200 metriäkin eroa tuntuu liialta. Kiva, pillitin viime vuoden Melissa-ikävääni, nyt oon pillittäny onnesta ja pari viikkoo sitten aloin taas itkee siks kun se on lähössä taas pois. Sit taas ensi vuosi menee kyynelissä, varsinkin kun tulen ollee aika paljon myös Katrista ja koirista erossa. Meillä on mennyt nyt arki niin, että Katri on päivät töissä ja minä olen Melissan ja ystävämme Hansun kanssa. Olemme muunmuassa viettäneet leffamaratonin sekä pari sali-superpäivää. 


Ohjeet onnistunneeseen elokuvamaratonniin:
- Valitse leffat valmiiksi. Jos elokuvat ovat konneellasi, eti tekstit jo etukätteen.
- Tee päivän ruuat ja ostokset aamulla taikka mieluiten edeltävänä päivänä. Näin ei mee kesken kaiken aikaa ruuanlaittoon.
- Jos oot urkkahullu niin herrää aikasin liikkumaan, jotta voit sitten koko päivän lösötä leffojan ääressä.
- Kun katsot elokuvvaa niin älä harrasta turhia keskeytyksiä ("Apua kuka toi näyttelijä on, pakko tarkistaa IMDb:stä!", "jaa mitähän tuo termi oikeastaan tarkoittaa, googletan..", "montakohan asukasta Australiassa on? Wikipedia!"). Kirjota ylös asiat, jotka sinun on pakko tietää.


Sali-superpäivä tarkoittaa sitä, että ihan oikkeesti ollaan tyyliin 4-5h salilla. Tietenkin aika sisältää vaatteiden vaihdot, odottelut, saunomisen jne. Koska Melissa ei oo ennee salimme jäsen, niin ollaan pari kertaa siskon kanssa sille tarjottu päiväpassi (16e). Kuka maksaisi yhdestä ryhmäliikuntatunnista 16e?! Joten käymme siis usseella. Seuraava super taitaa olla perjantaina, jolloinka käymme ainakin balancessa, ehkä zumbassa (jos Melissa suostuu) ja illalla vielä sykespinningissä ja combatissa. Kävinkin itse ensimmäistä kertaa zumbassa noin vuoteen ja tällä viikolla body pumpissa yli yheksään kuukauteen. Jätin pumppaamisen siks kun tuntu että salireenin kanssa saan enemmän tuloksia aikaan.

Huomasimpa juur, että Hollantiin menosta on nyt aikaa vierähtänyt tasan vuosi. Sepä tarkoittaa sitä, että tämä blogikin täytti nyt vuoden. 
JA, MÅ HON LEVA!

Hollanti-lampaan kanssa juttutuokiolla.

Onni oli muutaman viikon Joensuussa hoidossa ja tuli sitten Ilosaarirockin jälkeen jälleen Kuopijjoon. Jeshka oli ne viikot tosi allapäin ja tahto heti lenkin jälkeen luikkia takas kottiin. Ihanaa on ollu nähhä miten se on oikkeen silimissä reipastunnu Onnin läsnäolosta. Ollaan käyty taas Vänärillä kävelemässä ja oon päästänny Onnin uimaan. Eilen se ihastu semmoseen jättikalikkaan, jota vähä aikaa sille heittelin. Se kanto sen ajatella kottiin asti eli kaksi kilometriä! Minulla ei ollu sydäntä käskee sitä jättämmään kalikkaa ulos.. Oli kyllä näky, ihimiset kadulla osotteli sitä ja naureskeli.

Koirat onnellisna siks ku päästettii ne vartiks olkkariin. Olkkari on niiltä restricted area.

Katri täytti viime sunnuntaina 24 vuotta, ja må hon leva sillekkii. Miten jänskää että alettiin tappailla kun se oli vasta 20. Ääk! Lauantaina käytiin eka kahtoo Pannuhuoneella Standup Finlandiaa, ja ilmeisen selevästi Sami Hedberg oli ylleisön lemmikki enkä yhtään ihimettelekkään kun sen jutut tuntu eniten improvisoiduille ja ne oli silti ihan sairaan hyviä. Standupista ku palattiin niin piettiin Katrille synttärit. Eipä tultu räpsittyä ku vaan pari kaverikuvvaa minusta ja Vantaalta saapuneesta ystävästäni, Ässästä. Hups, alan taas muistaa ottaa kameran mukkaan..

Mirja, Hansu, Kate & meikä, Melissa  @Pannuhuone.

Ässällä oli niin hieno takki, että minnuu alako hip-hopatuttammaan.

Mahtava öinen kaverikuva.

Kate vei minut eilen ravintollaan syömään. Oli vääntöä ravintolasta. Amarillossa on ihan hauska nachokuorrutteinen tofuruoka, mutta söin sitä kerran jo tänä kesänä ja se on muutenkin aika tyyris. Kiinalaiset ravintolat eivät ole kovin laadukkaita täällä ja thaikkuraflasta ei saa mittää ku kuolleita elläimiä vaa. Introsta perjantaina lähettii taas suru puserossa pois, kun ei siellä ollukkaan meille sopivaa lounasta. Saatiin kuulla se sit ku oltii syömässä jo toista sallaattilautasellista ("oho, nuudelissa onkin kananmunaa eikä täällä olekaan mitään vegaanista!"). Saatiinpa ilmaset sallaatit, sit vaan piti palata kottiin ja syyä kaalilaatikkoa. Pitserioissa en tykkää muutenkaa mittää tilata ku omat pitsat on sata kertaa parempia. Hesburger ei oo kauheen romanttinen eikä hintansa väärti.. Memphisiin ei Katri halunnu mennä. Helsinkiä tullee ikävä aina ku Kuopiosta yrittää löytää jottai ruokapaikkaa. NO mentiin sitten Rossoon, jonka vegepastaan oon ehtinny jo muutaman ruokailukerran jäläkeen kyllästyä, mut sit tilasinkin perinteisen lasten Onni Orava -aterian: pitsa (täytteinä artisokka, basilika ja tuore herkkusieni), muutama lohkoperuna, sallaatti raastepöydästä, juomana karpalomehu ja jälkiruuaksi hedelmäsallaattia raparperi-mansikkahillokkeella. Tämä kaikki yheksän euron hintaan, ei paha!

Katri ties jo mitä tillaa, mut menua on silti haaska selata.

Voi noita artisokkien muhkeutta. "Sokka irti!"

Katri pro-ähky.

Kunnon mies ei haarukkata käytä.

Katrille kahavia, meikälle tollasta.

2 kommenttia: