torstai 30. elokuuta 2012

Pajis, Pajiksempi, Pajiksin


Ravitseva urheilijan iltapala.

Sunnuntai-iltana raahauduin rinkkani kanssa Lahden kautta Nastolaan ja asetuin (hetkeksi) aloilleni huoneeseen espoolaisen Karoliina-kämppiksen kanssa. Ei olla vielä saatu "vakituisia" huoneita ja kämppiksiä, ne saadaan ehkä ensi viikolla. Meiän huone jakkaa viereisen huoneen kanssa vessan ja suihkun, mikä on käytännössä ihan toiminut. Huone on ollu kiva ja viihtysä, paitsi vähän ouvon mallinen ja pieni. Hyvin ollaan kuitenkii täällä sopusasti eletty! ..mitä nyt naapurista kuuluu välillä hengausmekkalaa, joka on minun kauneusnokosia häirinny.

Karoliina oli minnuu järkevämpi ja oli ottannu kunnon evväät messiin. Minulla oli vaan pikasesti kottoo napattu nuudelipussi sekä kimpale seitania. Seitanin vetäsin melekeen ykösellä alas, mutta koska täällä huoneessa (tai missään muuallakkaan) ei ollu vedenkeitintä niin oli pakko vettää nuudelit raakoina. Päätin että aina Kuopiossa käydessäni valmistan pari kimpaletta seitania mukkaan. Protskua viikoksi!

Karkki patonkinsa kimpussa.

Huoneemme.

Pajulahdella on loistava ominaisuus: saamme asua huoneissa ilmaiseksi ja syödä viikolla aamiaiset, lounaat ja päivälliset. Tämän takia en tahdokaan asumisjärjestelyistä saatika ruuasta valittaa. Hankalaa tullee kuitenkin olemaan se, että joka viikonloppu tarvii tavarat raahata paikkaan x. Saahaan jättää koululle tavaroita kasseihin mitä nyt tarvitaan, mutta muuten joka perjantai täytyy huoneiden olla tyhjinä. Lisäksi koska lompakossani on pohja niin en voi aivan joka viikonlopuksi Kuopioon matkustaa. Tulen majoittummaan Lahessa, Helsingissä ja ehkä jopa Nastolassakin. Jos lukijoissani on minulle mahollisia viikonloppu-majottajia niin ilmottakkaa vaan. Ossaan olla hiljaa ja voin olla ihan omissa oloissani reenin ja leffojen parissa.

Näin nätisti meiän vaatteet mahtu.

Maantaina oli pakko lähtä kauppareissulle. Jos ei halluu Salleen mennä niin kaupoille on viis kilometriä. Sopivasti kaupan ovella tajusin jättäneeni lompakon turvallisesti pöyvän lipastoon. Onneksi en ollu reissulla yksin niin sain lainattua luokkakaverilta rahhoo. Hirveesti ei varmaan tuu iltapalamuonat maksammaan, kun nytkin riitti yks iso maustamaton jugurtti lisukkeineen (müsli, rusinat, muksut). Bannaaneja piti toki kasa ostaa, niitä iliman ei oikkeen mielellään elläis.


Koulu on yllättänny minut hyvinkin positiivisesti vegeruuillaan. Oon saannu esimerkiksi soijarouhekeittoo, kaalikääryleitä, kurpitsaa papu-tofupäällysteellä, pinnaattikeittoo, kasvispihvejä sienikastikkeella ja kuten kuvasta näkkyy: tofu-kasvis-pitsaa! SLURPS. Onnellisena aina ruokajonossa oon sylkikuplat suupielillä poristen. Aamusin saan puuroa.. ah.Ruuan (ja uppeitten koulukavereitten) lisäksi koulussa kivvaa on ollu oppitunnit. Teoriatunneilla ollaan käsitelty muunmuassa ihmiskehityksen ja lahjakkuuden eri teorioita, erilaisia oppimismalleja, vuorovaikutusta ja ryhmiä, etiikkaa ja tapahtumien järjestämistä. Ollaan myöskin opeteltu käyttämmään PowerPointtia.. Oon aika paljon elämäni aikana käyttäny PP:tä, että hirveesti ei tarvinnu opetukseen kyllä keskittyä. Ollaan myös palloiltu ja telinevoimisteltu. Olin etukätteen telinevoimistelusta vähän kauhuissani, koska kuperkeikat oksettaa ihan älyttömästi. Voin kertoo että oon niin herkkä pyörimiselle ja keinumiselle, että en voi oikeen ees kattoo ku joku toinen henkilö keinuu. Siitä päätelkää millanen olo tullee kuperkeikoista. Älkää edes vaivautuko kysymään olenko koskaan käynyt Särkänniemessä tahi Lintsillä..

Oppitunnilla onnekkaat saavat urheiluhierojaltamme käsittelyn.

Hirmu hyvä on ollu reenailla vappaa-ajalla kun elelee reenaajien keskellä. Jotenkin kiva että voi omia koulukavereita pyytää salille ja lenkille ja ne oikeesti on valmiita lähtemäänkin. Maanantaina testasin meiän koulun kuntosalin, mutta en ollu Elixian ja Fressin uutuuslaitteita monta vuotta hiplanneena kauheen tyytyväinen laitteitten tasoon. Koska jotku luokkalaiset reenailee vähä Lahenkin suunnalla niin oon saannu niiltä kyyvin ja päässy käymään Lahen Fressillä sitten olemassa. Oon teheny punttireeniä, mutta myös käyny euroviisuspinningissä, pari kertaa testaa ABS30-tunnin ja pääsinpä combattiinkin. Combat-tunnille otin mukkaan kaksi luokkakaveria mäiskimmään. Hauskaa olj!

Vinkki combatoijille: 
tunnille mukkaan puolen litran vichy-pullo. Huomio! OBS! Nimenommaan vichyä, ei kivennäisvettä. Sen voimalla jaksaa suolojen ansiosta paljon paremmin riehhuu ku pelkällä hanavedellä.

Tänä aamuna kun muut vielä uinu niin minä menin yhen luokkakaverin kanssa kymmenen kilometrin pururatajuoksulle. Tuli ainakin kantapään kautta opittua, että Pajulahden  pururata ei oo välttämättä ihan juoksukelpoinen. Hyvännäkönen maasto muuttu yhtäkkiä saveksi, pitkospuiksi, lammikoiksi, kallioksi ja vähä sellaseksi suoksi. Extreme run! Koulutuntien aluettua huomasinkin, että aika monet kaverit ei ollu niin pirteinä.

Torstaiaamun fiilikset.Meikäläisen muistiinpanot.

Karoliina peittojen sisältä kommentoi: "KELAA, vasta kaks viikkoo menny ja kaks vuotta jälellä.. Oh my God.."

Huomenna lähen lounaan jäläkeen Kuopijjoon, oekeetten ihimisten kaapunkiin. Siellä nähhään, ketkä siellä assuu. Muistakkee osallisttuu lauantaina Kuopio Maratonniin.

7 kommenttia:

 1. Tykkään. Ihania nää kuvat. Söpö oot ekassa kuvassa. Oikee komistus

  t. potilas kotoa

  VastaaPoista
 2. Ihana blogi! Nauroin ihan sikana torstaiaamun fiiliksille.... :D

  T. Arvaa kuka. :)

  VastaaPoista
 3. Tuttu asia, että puolet luokkalaisista on poissa tai nukkumassa tunneilla torstain aamulla :D

  VastaaPoista
 4. Nälkä tuli lukiessa!
  Hui, varmaan rankkaa elää aina kiertolaisena, kun ei voi kunnolla asettua aloilleen! Musta ei siihen olis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onha tätä kiertolaisuutta koettu jo ennenki.. nyyhkytärallaa..

   Poista