sunnuntai 19. elokuuta 2012

weekend festival


Kun äiti alkoi houkutella minnuu Espoon Weekend Festivaleille, niin luulin eka että se meinas, jotta mentäs Espoo Ciné -elokuvafestivaaleille viikonlopuksi. Äidin mainittua nimen David Guetta minnuu alko ihmeen kaupalla enemmän kiinnostammaan ja heti vaan kun huomasin essiintyjälistassa Skrillexin niin: "Tuonne minun on päästävä ja vähän äkkiä!" Jos joku muistaa niin alkuvuodesta otin Skrillexin tehokuunteluun. Tällöin kirjoitin siitä näin:
"Yksi uv-luppauksistani oli tutustua uuteen bändiin joka viikko. Tällä viikolla olen kuunnellut Skrillex-nimistä artistia. Skrillex iskee minnuun, vaikka onkii vähä itteesä toisteleva. Tykkään tuollasesta mussiikista justiin ku vaikka kokkaan tai reenailen. Lisäks se on tehny kivoja miksauksia tutuista piiseistä.  Hyvä meininki tum tum tum!"
Tässä vuoden vieriessä etteenpäin on sisuskaluissani kehittyny pienet rakkaudentunteet Skrillexin mussiikkia kohtaan. Weekend Festivaleille siis!

Ensin pikkusen eppäilytti, jotta mikäs on kun ohjelma-aikatauluja ei meinannu millään nettiin ilmestyä ennen ku viime näppäimillä vasta. "No sellasta sattuu." Äiti peruikin lähtönsä ja mentiin matkaan Katrin kanssa. Oon tottunu sohvasurffaaja ja missä vaan oonkaan niin pyörin muitten ihimisten nurkissa. Ennee en ees ulukomaille suostuis pakettimatkaa ottammaan, ku aina vaan lennot. Joskus jos en oo sohvaa alleni löytäny niin on ollu pakko kirjautua hostelliin. Sillonkin valitsen halavimman mahollisen, joten ylleensä on semmoset 12 ihimistä samassa huoneessa uinumassa. Suomessa oon majottunu kerran, pari Omenahotellissa porukalla ja siks tuntukin aika luksukselta saapua Leppävaaraan Glo-hotelliin. Meinas ilon tippa silmään tirahtaa kun huoneeseen astuttiin. Kokonainen huone ihanan houkuttelevan sängyn kanssa, vaan meille! Ei tarvis miettiä miten handlaillaan avvaimen kanssa ja ollaanko kovasti häiriöks jos tullaan vasta yöllä takas jne. Mukavaa vaihtelua siihen normaaliin meininkiin. Ainoo vaan, että ruokailusta meinas tulla pieni ongelma, mutta onneks on jonkin verran rahhaa tilillä tällä hetkellä niin pysty ulukona syömään. Sammoin aamupala sisältyi hotellin hintaan. Ah.

Peti pehmoinen.

Katrilla on vatsakramppeja.


Minun tietokone. Itte googletin kuvan ja teetätin tarran.Lähettiin perjantaiaamuna matkaan ja kun Leppävaaraan viiden tunnin matkustamisen jäläkeen saavuttiin niin mentiin kamppeinemme heti Selloon kiinalaiseen ravintollaan lounaalle. En oo aiemmin nähny tofuvaihtoehtoa kiinalaisbuffetissa. Kyllä oli 8,80euron arvonen käynti: sallaattikasvisten lisäksi meille veggaaneille tarjolla oli kevätrullia, tulista tofukeittoa, sitä valkosipulitofua sekä lämpimiä kasviksia. 

Hotelliin tultua otettiin päikkärit ja neljän jälkeen alettiin kunnostautua Skrillexin keikkaa varten (lue: herättiin ja puettiin). Kaverini Marjut otti meiät hotlan edestä kyytiin ja varotteli vähän jo mahdollisesta ruuhkasta. Se ruuhka. Ette ole voineet missata tätä mediassa!!! Kun oltiin menty puolessa tunnissa vaan muutama kilometri siitä 16-17kilsasta niin alko maan vetovoima pistää suupieliä alaspäin. Ensin meillä oli puoli tuntia aikaa, pian vartti, sitten pari minnuuttia ja lopulta mentiin reippaasti yliajalla. Voi vitsi sitä autojen matelua! Ihimiset ihan coolisti jättivät autokyytinsä ja pistivät kävelyksi -tai mikä parempi- juoksuksi. Yli kahen ja puolen tunnin matelun jäläkene päästiin vihdoin Espoon Luukkiin ja kun autosta ulos noustiin niin mitäs ihmettä, siellä soitti yhäkin Skrillex. Olin justiin luvannu että jos en sitä nää niin kuuntelen pelkkää Skrillexiä seuraavat kaks kuukautta. Otin pään kolmanneks jalaks ja lähin kirrii henkeni eestä. Portilla kun oltiin niin soi jo First of the Year ja arvasin heti että viimiset piisit pärähtää. Ehin kuunnella ja nähdä Skrillexiä sen uppeet viis minnuuttia, mut sentään sen verran! Keikka loppu ja alloin itkeä kahesta syystä: harmitti hirveesti että missasin sen keikan mitä olin eniten odottanu, mut samalla oli onnellinen olo että ees yhen piisin ehin kattoo ja kuunnella. Matkalla keksittiin kaikkee nokkelaa.


SKRILLEX!!!


Toi pienikokonen kokovartalomusta on Sonny!

Keikan jäläkeen huomattiin, että ihimisiä oli festivaalialueella aivan liikaa. Siellä alueella ihan peruskävely tuntu siltä ku yrittäs tunkee jonku keikan eturivviin. Tajuttiin kans, ettei meille oo Katrin kanssa myynnissä mittään ruokaa. Kaikennäköstä pitsaa, paninia ja kebappia oli kyllä tarjolla, mutta kasvisruokaa ei. Jess. Kirrous jatkoi bajamajajonossa, jossa vessaan pääs 40minnuutin jonottelun jälkeen. Plussaa siinä oli se, että jono sijaitsi rinteellä sopivasti niin, että näky NRJ-lavan backstagelle. Meikä kahteli kun Skrillex siellä pisteli tupakaks (hyihyi), otteli yhteisvalokuvia ja heilu takkisa kanssa (ei osannu päättää missä takkiasa piti, roikotti välillä kädessä, välillä vaihto olan päälle, sit taas roikotti..)
Kun kerta vessaan pitkään jonotin niin siellä ommaa hupia harjotin.

Kävästiin pikasesti Cheekin keikalla, mutta pian tulikin lähtö David Guettan armoille. Oon Guettasta tykänny jonkin verran aiemminkin, vähemmän kuin äiti tosin, mutta nyt oli kyllä sellanen keikka että huhhuh. Ja miten David otti ylleisön mukkaan oli uppeeta. Paskat festarijärjestelyt, mutta uppee viisminnuuttinen Skrillexiä ja mahtava Guetta.

Cheek.

Guetta.
Skrillex:

Guetta:Sattumoisin Marjutin kaksi muuta kyytiläistä ootteli (turhaan) bussia Luukin pysäkillä niin heidän kanssa jäätiin seisoskellee ja kahtelee kuinka täyet bussit ajeli ohi. Lopulta Marjutin poikaystävä sai nukkuvan naisensa puhelimella kiinni ja ylös, ulos, lenkille. Käveltiin tunteroinen, kunnes Marjut tuli autolla vastaan. Hyvä kottiinkuljetus, kun päästiin autokyydillä suoraan hotellin etteen.

Vielä lähettiin pitsan toivossa kiertelee, mutta löydettiin vaan Stadin kebab. Meikä tilas falafelia pitalla ja Katri falafel-annoksen, mut ei ollu kyllä rahansa väärtejä. Hotellihuoneessa huomattiin, että Katrin falafelien päälle oltiin pistetty jottain outoo, varmaan juustoo. Mullakin oli epäilyttävän näköstä kastiketta pistetty pitaan, vaikka varmaan neljästi painotin sitä ettei saa pistää sallaatinkastikkeita. Ärsyttävää! ..ja kiva heittää ruokaa roskiin.


Lauantai

Katri uuen puhelimensa lummoissa.

Odottamassa bussia, jota ei koskaan tullu.

Lauantaina herättiin kokkeilee tien toisella puolella oleva Fressi. Siellä on uima-allas!!! Muuten laitteet olivat meiän Fressin laittesiin verrattuna vähän kivikautisia. Saatiin kumminki reeni tehyksi ja sehän se on pääasia. Hotellissa mentii suihkun kautta aamiaiselle, jossa harmitti ettei ollu mittään soijamaitoo siellä vaikka oltiin sitä pyyetty. "Vähän kuivat murot tullee", tokasin anteeksi pyytelevälle tarjoilijalle. No, tein niin ku joskus ulkomaillakii oon joutunu tekkee ja pistin kostukkeeksi appelsiinimehua. Ihanaa kuinka hyvä ruokavalikoima siellä oli!Isosiskoni Hanna saapu Brasiliasta nyt viikonloppuna ja sattumoisin majottu itsekin Leppävaarassa. Kävin näkkee sitä muutaman minnuutin ajan juna-asemalla, kun se oli lähössä Helsinkiin.Viimeks taiettiinkin nähhä semmoset vajjaat puoltoista vuotta sitten.

Meillä jatku Katrin kanssa matka urheilukauppoihin. Ensin oltiin aikataulutettu kauppareissumme niin, että yheksältä oltais jo tositoimissa. Täten ehittäs nähdä kolmelta alottava Jukka Poika. No, kello tulikin jo kaksitoista kun päästiin vihdoin kauppakeskuksen liikkeitten äärelle. Heti ekassa, Intersportissa, meni mukava tunteroinen. Kierrettiin myös Stadium ja hetkonen, jäikö meillä kokonaan Top Sport välistä?


Otin kuvan laukusta, jota himmoitsen.

Koska edellispänä Kate oli päättäny kiinalaisen niin minä tahoin Chico'siin. Mielessä siinsi Chico'sin iso kasvisburgerannos, jossa on runsaasti kasviksia ja sen lisäksi vielä soija- ja tofupihvit. Ahh. Vuos sitten sain Tiksin Chico'sista vielä ylimäärätäytteitä poisjätettyjen täytteiden tilalle (majoneesisen coleslawin, juuston jne.) Jos annos maksaa 100 mummon markkaa niin pittäähän se nälän poissa. Kyllä naama venähti ku nenän etteen tuotiin kaksi sämpylänpuolikasta, jossa toisella makas soija-, toisella tofupihvi. Välissä oli pari sallaatinlehtee kurpitsansiemeniä päälle ripoteltuna. Eikä tosiaankaan lähteny nälkä! Viimisen suupalan jälkeen ärsytti vaan: tässäkö se oli?! Onneks Katrilla oli vähemmän näläkä ni sain syyä puolet sen ruuasta. Chico's, never again. Kauhee morkkis siitä rahasta mikä tollaseen annokseen nyt sitte meni. Kellokin vielä meni etteenpäin niin, että tajusin jotta Jukka Poika missattas. "Mennään Weekend Festivaleille jee, siellä on Skrillex ja Jukka Poika." 


Koska masensi keikan missaaminen ja huonot kulkuyhteydet Luukkiin niin jäätiin nukkuu päikkäreitä, miltä ei meinattu muuten herätä laisinkaan. Ostettiin Subwaylta 30cm patongit (veggaaneille tai senmielisille tiedoksi, täältä pääsee näkkee suoraan kätevästi mitkä patongit ja kastikkeet on veggaanisia). Lisäks hankittiin evväiksi vielä herneitä, pieni sipsipussi (ihana Katri), vichy-vesi, omena, pari smoothieta ja bannaania. Vähän parempi varustautuminen kuin edellispänä..

"Happamia!" sanoi kettu.

Ootettiin Turuntien varressa yli puol tuntia kunnes tajuttiin, että ei sitä bussi vaan tuu. Lopulta mentiin taas Sellon etteen ja päästiin viis kilsaa huristellee Marttilaan, josta piti mennä bussi Luukkiin kymmenen minnuutin ootoksen jäläkee. Piti. Myö ja kuus muuta festareille haluajaa ootettiin pysäkillä ihanat 45minnuuttia, kunnes joku niistä juhlalikoista tilas meille tilataksin. Miten voi jättää bussi ajamatta, kertokaa mulle? Vielä ainoo joka sinne Luukkiin päin ois ollu menossa. Niitä meni siitä Marttilasta yks bussi tuntiin.. Tai piti mennä. Koska oli täys taksi niin makso matka vaan viis euroo per naama.

Haloo Helsinki!

Katri viettelyspuuhissa.

Ohjelma-aikataulu oli jotenki muuttunu niin ei nähtykään Carpark Northia vaan Haloo Helsinki! ..eikä missään tietenkään lukenu millon Carparkin kuului essiintyä ja missä. Valivali.. No oli se Hallookin ihan hyvä, kun ei tarvinnu Maailman toisella puolen -kappaletta kuunnella (oon siihen äärettömän kyllästyny). Poets of the Fall oli hyvä siks, koska oon tykästyny Cradled in Love -kappaleeseen kovasti. Hetki kuunneltiin Summersound Specialia ja sitten olikin aika Hurtsin, jolla oli muuten mukanaan jousisoittajia sekä pari tanssijaa. Keikka alkoi kahden viikatemiehen astelemisesta lavalle. Huh. Erinomanen keikka kyllä! Vielä lopuks Sebastian Ingrossoa hetki.


Poets of the Fall: 
Hurts:Sebastian.Päätettiin lähtee vähä aikasemmin Sebusta, että ei oltas niin karseen myöhään Sellossa. Oltiin nääs sovittu kävelevämme se pitkä 16kilometrin matka. Joo ei 16kilsaa oikeasti oo yhtään paha, mutta tennarit oli vähä huonot kävelykengät. Lisäks ei oltu syöty juurikaan mittään, joten nälkäkin vaivas. Minnuu ja Katria ei haitannu yhtään kävellä. Hirmu hyvä mieli oli vaan: "Jee, kiva harrastaa vähän liikuntaa tähänkin välliin!" Välillä pelotti kun tuli tummia hahmoja vastaan tai varsinkin kun huomattiin kävelevämme autiolla Viikatetiellä. Pelättiin että katu olisi nimensä veroinen. No ei ollu. Vasta sitten ku oli jälellä 1-2km niin rupes fiilis laskemmaan jalkojen särkemisen myötä. Ahh mikä olo kun päästiin rojahtaa hotellihuoneen sängylle ja syömään vielä puolet säästetyistä Sub-patongeista. 

Terveiset tieltä: 


Kaikenkaikkiaan viikonloppu oli hyvinkin onnistunut. Näin mahtavia artisteja, otin kivoja kuvia, nukuin ihanassa sängyssä, sain kierrellä urheilukaupoissa ja löysinkin pari tosi huippua juttua ittelleni. On ihanaa tietää että pääsee kohta taas maittavalle aamupalalle ja sit Espoo Ciné -leffojen parriin Tapiollaan. Ensi yö vietetään stadissa Omenahotellissa isosiskon huomassa vielä. Lauantaipäivä oli festareilla moninkertasesti parempi, kun vessajonossa täyty seistä maksimissaan 15minnuuttia ja alueella pysty oikeesti kävelemmäänkin. Oli kuitenkin sen arvosta!

"Prinsessa Ruusunen linnassa.."

7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Mun tekkee mieli kirjottaa enemmän aina blogiin jos saan kommentteja :-)

   Poista
 2. Oiii.. oottepa työ söpiksiä tuossa ekassa kuvassa!

  T.Hosu (tyytyväinen?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihania ovat tosiaan. Oikein nätteinä. Söpö pari.

   t.kalamataoliivi

   Poista
  2. Ekassa vaan?? No ei. Kiitos mussukka <3

   Ja sammoin kalamataoliivi, dank je.

   Poista
 3. Lueskelin blogiasi ekaa kertaa ja voi että miten ihanasti kirjotat murteella :) Kiva blogi muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kullanarvoisesta kommentista. Hyvin ussein tullee sellanen olo ettei kukkaan tätä etes lue ja voisin lakata kirjoittamasta.. Sillon tämmöset saa ihan hirveen hyvälle mielelle! :-)))

   Poista