sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Kuopio Maraton 2012

Oma sali paras sali. Balacen jäläkeen rento fiilis.

Oijoi kyllä minä vaan tykkään Kuopiosta kovasti, vaikka muuallakin on hauska olla. Kuopio on justiin sopivan kokonen. Ei oo ihan liian pieni, mutta ei oo liian isokaan. Miinuksena toki se, että on kaukana kaikenlaiset kivat kulttuuririennot mitä Helsingissä olisi tarjolla. Ihimiset ja meininki kolahtaa minnuun. Heti ku viime viikolla pääsin Lahteen ja Nastolaan vievään bussiin ni meinas itku päästä  kun bussikuski oli niin tyly. Sama tyllyys jatkui opiston kahviossa.. Niisk. Ee oo niin lupsakkata etelässä!

Heti kun kottiin pääsin niin lähin balanceen venymään ja ottamaan rauhallisesti. Teki tiukkaa torstaina jättää combat välistä ja perjantaina jatkaa samalla harmonisella linjalla. Olin kuitenkin tietonen että lauantain puolimaratonia varten tarvis leppoo ja olin valamis, vaikka hampaita kiristellen, niin tehhä.

Puolimaraton vol. 1. 05.05.2012

Edellisviikolla minulla oli ollu flunssa, mutta olin ainakin luullu päässeeni sairaudesta erroon. Katri se oli soitellu jo alkuviikosta olevasa kippeenä ja tulinkin kottiin sellasen räjähtäväyskäsen naisen luokse. Ja kappas kummaa, eipä minullakkaan ennää perjantai-iltana hirveen hyvä tunne kropassa ollut. Katri peru oman osallistumisensa, mutta mää vielä kamppailin omien ajatusten kanssa. Lauantaina vaikka olikin vähä kumma olo niin päätin kuitenkin suunnata kohti Rauhalahtee, josta maraton alkaisi. (Huomio: en suosittele tekemään sammaa perässä) Edellispänä olin jo pistänny uutta maraton-mussiikkia mp3-soittimelle: combat-trackien lisäksi vähä lissää Skrillexiä, David Guettaa, Pendulumia, Knife Partya ja Neroa.


"Hmm, mennäkö vai eikö mennä?"

Koska juoksin ekan puolikkaan Joensuun tuntemattomilla teollisuusalueilla niin aattelin että saattas olla hauskempi juosta kotokaupungissa tutuilla kujilla. Ja olikin! Sammaa matkaa lähti taittamaan myös siskot Susanna (29) ja Mirja (32).

Reitti. Aukee varmaa kuopiolaisille paremmin..

Matkalla piiputti pikkusen enemmän kun varmasti täysin terveenä olisi, mutta varmaan kiireellänikin oli ossuutta asiaan. Tajusin ainakin sen, että ittekseen on hauskempi ja rennompi juosta kun 1200 muun puolikkaan suorittajan sekä "muutaman" kokonaista matkaa taittavan kanssa. Meni varmaan pari kilometriä ennen ku sain pujoteltua itteni ihmismassasta irti ja välillä tuntu, että lähti liiankin lujjaa jalat menemään. Viimiset kaks kilsaa olin päättäny mennä niin kovvaa ku vaan pystysin, mutta oksetti jo sen verran että en uskaltanukkaan kiriä.

Maalissa oli kiva vihdoin rauhassa juua iliman että lens puolet vedestä naamalle ja housuille sekä syyä pikku rusinoita ja suolakurkkupaloja. Osallistumishintaan kuulu ruokailu (kasviskeittoa mulle kolme lautasellista ja ruisleipää neljä pallaa) sekä kylpylässä käynti, josta jälkimmäisen lunastan ens kerralla ku tuun Kuopioon. Sieltä menin suoraan rakkaan kuntosalini saunaan värjöttelemään.
Tultiin kivasti puolen tunnin vällein maaliin Sussu, minä ja Mirja. Sussun aika 1.24, minun 1.49 ja Mirjalla hapotti niin, että ajaks tuli 2.21. Hyvin tyytyväinen aikaani kuitenkin olin, en valita.

Muuten viikonlopussa mainitsemisen arvoista on Katrin seura, Hansun näkeminen, koirien kanssa touhuilu, Ice Power, unelmaiset seitan-ruuat sekä elokuvat jotka kävimme tännään Kuvakukossa kattomassa:

Le Skylab (Julie Delpy).

To Rome with Love (Woody Allen).

Ohhoh kello se on jo 23.00 ja juna lähtee takasin koululle ennen viittä. Huomasin pakanneeni melkein koko vaatekaappini mukkaan. Hyvvää alkavvaa viikkoo kaikille ja muistakaahan kommentoida! ..varsinkin jos saan elvytettyä leffa-arvosteluni. Niin pitkällä jopa olen, että arvostelun sisältävä tekstieditori on ollu koko päivän avonaisena. Almost done..

Goedenacht.

4 kommenttia:

 1. Oi, ihan mainitsemisen arvonen..:)
  Kiva postaus ja mukavaa kouluviikkoa!

  Hosu

  VastaaPoista
 2. Yhyy, miks mut oli rajattu kuvista poikkeen!
  En voi lukee leffa-arvosteluja ennen ku nään ko. elokuvat ite. Mutta tähdet voin tsekata! Pus pus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rajasin ku olit niin kuolleen näköne. Itte en haluais semmosia kuvia minusta levviivän. Vaikka jos oisin ollu hirveenä ni sää oisit laittanu kyllä näkyville :-D Mulla on fotosilimää. Muuten oot kyllä ihana ja kaunis.

   Leffa-arvosteluihin en koskaa spoilereita pistä, ihan vaan mitä hyvvää leffassa on tms. Mut kato vaikka jos oot nähny jonku elokuvan ni kommentoi alle mitä itte tykkäsit!

   Poista