sunnuntai 28. lokakuuta 2012

syysloma

Mighty ol' Snellman.

Syysloma Kuopiossa, ahh. Syksyinen Kuopio on vähintään yhtä ihana kuin talavinen, kevväinen ja kesänenkin Kuopio. Kauhistutti aluksi irtautua opiston arjesta pois, mutta innosti kotokaupungin kivat asiat kuten tietyt ryhmäliikuntatunnit keskellä viikkoo. Elokuussa viimeks oon sitä herkkua päässy maistelemmaan.. Intopiukeena olin ootellu lemppariohjaajan combat-tunteja ja keskiviikko-aamun varhais-spinningiä. Seuraavan kerran näistä pääsenki nauttimmaan vasta joulun maita.

Kuopion tuomiokirkko.
Tulin Kuopioon sunnuntai-iltana ja maanantaina lähtiinkin heti kävelylle yhden isosiskoni kanssa. Oli vähän pakkasen rouhee ilima ja vilu kävi luissa ja ytimissä asti.

VB-valokuvakeskuksen eessä on "Abbey Road", koska meneillään on The Beatles-näyttely.

Ihana kotokatu.

Vänärin sumun äärellä.

Lallattaen saapuva isosiskoni.

Vansku vaati kyytiin.


Keskiviikkona mentiin uuestaan kävelylle, mutta maanantaisen tunnin sijasta sisko kävelyttikin minua Puijon maisemissa kolome ruhtinaallista tuntia. Olin sentään varustautunnu kylymään ihan pitkävartisia sukkia myöten: tällä viikolla otin nääs uuet kompressiosukkani käyttöön. Ne ovatkin ainoat pitkällä varrella olevat sukat meikäläisen kaapissa, kun muuten minulla on vaan sporttisukkia. Nilkathan siinä palelee, jos ei oo housuissa pitkiä kalsareitakaan alla. 

Ne ketkä ei tiedä niin: "Kompressiosukalla lisätään jalan kudoksien painetta, jolloin laskimoveren ja lymfanesteen kierto tehostuu. Aito kompressiosukka tukee jalkoja ja niiden suonistoa, parantaa verenkiertoa, tehostaa lymfajärjestelmän toimintaa, vähentää turvotusta ja tehostaa pohjelihaksen toimintaa."
Perjantaina piti hoiella asioita. Nastolasta käsin ei hirveesti ehi ja pysty virallisia juttuja hoiteleekkaan kun loppuu koulu aina vaille neljä paitsi perjantaisin. Hyvä että on loma, jolloinka Kelalla kerkee kipasta ja pankissa nostelemassa rahoja. Byebye money, hello exercising like hell!


Perjantaina pääsin kymmenen vuoden tauon jäläkeen Isä Camilloon syömmään. Viimeks Camillossa olin kyllä viime vuoden puolella, mutta tuolloin olin imurin varressa ja luuttua heiluttelemassa. Kiva oli olla asiakkaana, varsinkin kun äiti oli päivää aiemmin varmistannu että saan veggaanisen lounnaan. Dank je wel, moeder!


"Onhan tässä ruuassa sitä ja tätä?"

Sallaattia aluks.


Herkkusienikeitto.

Pastaa.

Launtaina pääsin vielä nauttimmaan ystäväni Jennin seurasta. Jenni toi tarvikkeet ja minä kokkasin. Juoruttiin toistemme suut vaahtosiks. Muisteltiin tietty nuoruuttamme ja yhteisiä, villejä aikoja.


Murreeta seitania kookos-ananas-siemen-pastassa.

Heihei, Kuopio.


2 kommenttia:

 1. ihana toi viiminen kuva <3 tosi kaunis

  wau veiks äiti sut muuten vaan isä camilloon vai juhlitteko sun synttäreitä?

  hyvältä näyttää kaikki sun ruoat, mielelläni nappaisin varsinkin tommosen murreen seitanin ku naminami ananasta ja kookosta!! mulle teet tuota sitten eikönniiii *-*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joooo se murree seitani oli erihyvvää ja vielä Jeben tekemää eli en ollu itte etes teheny sitä! Se toi sitä ja pistettii uuniin. Ananas ja kookos.. slurps.

   Kiitti ku sannoit kauniiks kuvaks. <3 Kauniimpi ois jos siinä vierelläni olisit!

   Poista