maanantai 31. joulukuuta 2012

2012


OHO, vuosi vaihtuu jo! Lue tarkkaan, sillä tämä on katsaus koko vuoteen. Tykkään laittaa muistiin asioita, joita oon teheny. Käsittelen siis vuoden 2012 urheilumäärän ja suurimmassa suosiossani olleet lajit, montako elokuvvaa oon nähänny per kuukausi (ja tietenkin yhteismäärä) sekä olen vastannut parriin kyselyyn ja tunkennu kuvvii välliin. Enjoy! (or not..)

Liikunta
Kun vuosi vaihtui lupasin itselleni:
 "..voisin nyt olla järkevä ja oikeesti ängetä 1-2 välipäivää viikkoon. Halluisin kovasti myös alottaa tanssimisen uusiks, mutta ehkä kerran viikkoon, kahteen saa riittää."
Vertailun vuoksi tässä on ensin vuoden 2011 liikunta-tilastot ja lajit top 12. Neljä kuukautta Hollannissa teki terrää ainakin top ykkösen suhteen.. huh. Kävin vielä alkuvuoden bodypumpissa, mutta syksyllä vaihdoin sen salliin.
 

Vahingossa urheilumäärä nousi tänä vuonna. Huomaa että olen listannut myös pallauttavan liikunnan eli kävely- ja pyörälenkit. Jottai kilometrin pitusia kauppareissuja en tietenkää oo laskennu.. Balance vähenty syksyn ja maisemanvaihdoksen myötä, ei omaehtosesti. Juoksemista oli aivan liian vähän. Uskomatonta myös että vuojen aikana olin kokonaisen kuukauden kippeenä. Huhhuh.


Mitä tapahtui tammikuun ensimmäinen päivä?
- Oltiin edellisiltana menty semi-pakotettuina yhtiin pilleisiin Ankarassa. Seuraavana päivänä luultavasti kokkailtiin, käveltiin ympäriinsä ja hengailtiin. Ei mittään sen suurempia.

Posseeraus alkoholittoman Efesin kanssa uv-aattona.

Mikä oli helmikuun tärkein päivä ja miksi?
- Varmaankin jokkiin opinnäytetyöhön liittyvä päivä, sain jottain tärkeetä tehdyksi. Se oli merkki siitä, että kyllä minäkin pystyn koulustani valamistummaan, ku oli vähä sellasta negatiivista fiilistä sen suhteen ollu ilimassa.

Okei nyt kun helmikuun kuvia selasin niin muistin, että Onni tuli meille silloin ja se oli tietenkin ihan älyttömän tärkeetä. Sammoin itävaltalainen Hollanti-aikainen ystäväni Anna-Selina tuli moikkaa meitä Kuopioon.



Miksi vuoden 2012 maaliskuun voisi elää uudelleen?
-  Koska käytiin luistelemassa ja oli ensimmäinen kerta kun pääsin retkiluistelee ja se oli täydellistä! Onnin ja Katrin kanssa oli ihanaa.




Mitä mieltä olet huhtikuun tapahtumista?

- Rupes ollee valamistuminen vieläkkii realistisempaa ja oli koulua vähän, jottai seminaareja vaan. Käytiin kävelemässä jäällä ja Katri osti koripallon. Minulla oli kauheen hyvä fiilis huhtikuussa.

Tää on sitte Katri, en minä.




Millainen mielialasi oli toukokuussa?
- Kutkuttava ja jännittynyt, onnellinen ja innostunut. Toukokuussa käytiin juoksemassa Joensuussa ekat puolimaratonit ja sitten haettiin meille Jeshka Venäjän rajalta. Vietin 25v synttäreitäni. Valamistuminen oli jo ovella ja olin käynny Pajulahessa pääsykokkeissa. Melissa oli tulossa Brasilian vuodelta Suomessa käymään 1,5 kuukaudeksi. Ressas ja eppäilytti ku en oikkeen tienny mitä kesällä ja syksyllä tulis tapahtummaan.

Synttäriruusu.

Jeshka pelokas koiramme.
Menossa Pajulahen pääsykokkeisiin ja pelotti.
 
Valamis!


Millainen sää oli kesäkuussa?
- Aurinkoinen sää. Olin pari viikkoa töissä leireillä ja muistelisin että hellettä kyllä piisasi (tosin onneksi ei niin runsaanlaisesti ku edellisvuonna). Säitten takia sitten heivasinkin lukkaristani spinningit pois ja pyöräilin ympäri Kuopiota superonnellisena.





Mitkä olivat heinäkuun parhaat hetket?
- Kun sain olla Melissan kanssa yhessä. Sammoin syäntä lämmitti Katrin ja Hansun läsnäolo. Oli Susanna-siskon polttarit ja käytiin Ilosaarirockissa sheikkailemassa. Pyöräily ja pitkät kävelytkin olivat isossa osassa.





Miten elokuu lähti käyntiin?
- Oli ihan hölmö elokuun alotus, Melissa nimittäin palas Brasiliaan. Itkusta ja yksinäistä. Pelotti koulun alottaminen.



Masensivatko syyskuun säät?
- Ei minnuu säät masenna. Joskus saattaa harmitta väärät vaatevalinnat, mutta ei muuten.


Miksi muistelet mielelläsi lokakuuta?
- Tehtiin kaikkee huippuhauskaa koulussa sekä koulun ulukopuolella. Ei kai sitä muuten ku lämmöllä voi muistella.




Mitä olisit voinut tehdä toisin marraskuussa?
- Enpä oikkeen tähän ossaa sannoo mittään, ku tykkäsin marraskuustakin ihan. Olin ehkä vähä allapäin, niin se olis saannu olla toisin.




Kuka oli paras uusi tuttavuus? 
- Koulussa hyvinkin moni ihiminen, joista osasta kuvia alla. Sammoin Hansu, jonka bongasin ittelleni combatista kaverikseni ja Hoksu Lahen perukoilta.

Hansu.

Sanna ja Irkkendaleri.

Karkki.



Piditkö uudenvuodenlupauksesi? 
- Lupasin että olisin stressaamatta leffojen katselun määrän suhteen, mutta on kyllä välillä vähäse ressi käynny pinnassa. Sammoin oli tarkotus pittää välipäivistä tiukasti kiinni ja oonkin omasta mielestäni aika hyvin osannu liikuntahulluuteni hoitaa. Lupasin, jotta tutustuisin joka viikko johonkuhun uuteen artistiin, mutta tätä luppausta kesti vaan parisen kuukautta. Ehkäpä ensi vuonna otan itteeni paremmin niskasta kiinni.


Skrillexin löysin.

Synnyttikö kukaan läheisesi?
- Veljelle ja sen vaimolle tuli pikku tirriäinen marraskuun lopussa.

Kuoliko kukaan läheisesi?
- Onneksi ei, tämä vuosi oli siltä kantilta aika jees.

Missä maissa kävit?
- Turkissa ja Hollannissa.



Mitä haluaisit vuodelta 2013 sellaista, joka ei onnistunut vuonna 2012?
- Vähemmän rahahuolia, kiitos.

Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2012?
- Puolimaraton 5.5., Jeshkan hakeminen, valamistumisjuhla (samana päivänä tuli Melissa Suomeen), Pride-viikko, koulun alottaminen, toinen puolimaraton ja lento Hollantiiin.

Vuoden suurin saavutuksesi?
- Juoksin elämäni ekat puolimaratonit ja se oli minulle iso juttu.. oon jo lähempänä kokonaista maratonia. Sain tehtyä opinnäytetyöni ja pääsin tulkkirekisteriin. Sitten mää valamistuinkin! Pääsin Pajulahteen opiskelemmaan liikuntaneuvojaksi.


Kärsitkö vammoista?
- Alkuvuodesta oikeessa oli rasitusvamma. En saannu tehhä voimareeniä monneen viikkoon. Toukokuun loppupuolella etureisi revähti niin oli taas monen viikon urheilukielto. Muuten on samat vanahat kivut vaivannu, alaselkä ja jalkapohja juilii.


Mikä oli mieluisin tv-sarja, jota seurasit?
- Ruettiin kahtoo Frendejä alusta, se on erityisen mieluisa. Sammoin muuten The Biggest Loser, oltiin kesällä siihen tajuttomassa koukussa.


Mikä oli paras lukemasi kirja?
- Luin ihan tosi vähän kirjoja nimetäkseni parhaimman. Seuraavaan uuden vuoden luppaukseen liittyykin kirjallisuuden tuominen takasin elämääni. Älkää kysykö miten meinaan ehtiä..

Mikä oli paras musiikillinen löytö?
- Kuuntelin runsaammanpuoleisesti dubsteppiä niin ku varmaan koko muukin maailma. Tutustuin toki myös uusiin artistiin ja kuuntelin vanahoja semi-tuttuja, kuten Ellie Gouldingia, Cheekiä, David Guettaa, The Xx:ää ja Depeche Modea.


Mitä teit syntymäpäivänäsi?
- Tein syntymäpäiväjuoksun koululta kottiin niin ku edellisvuonnakkii. Tällä kertaa Susanna-sisko kirmaili vastaan niin tehtiin normaalia pitempi lenkki. Kotona Katri jo siivoili ja laitto niin kokkailtiin ja illalla tuli tupa täyteen ihimisiä juhulimmaan ja syömmään keittiömme antimia.



Parhain kassi mitä oon ikänä omistannu.

Elokuvat 
Huonoin leffakuukausi oli lokakuussa, jonka aikana katsoin vain 16 elokuvvaa. Joulukuusta kehkeyty kaikkein menestyksekkäin 42 elokuvalla. Tavoitteenani oli luku 365, yksi leffa vuoden kullekin päivälle. Odotukseni ylittyivät, sillä määrä oli.. dun dun dun.. 376!

Oli hyvä vuosi. Toivottavasti 2013 tulis ollee vähintään yhtä hyvä. Oikkeen kivvaa vuojenalakua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti