perjantai 28. joulukuuta 2012

Utrecht & Gouda -ilman juustoa, kiitos


Utrechtiin 
Zeistista jatkoimme sunnuntaina Naomin hoivista Couchsurfingin kautta löytämälle Louis-miekkosen luokse. Louisista sen verran tiiettiin netin kautta, että hänellä oli kasapäin positiivisia kommentteja (lue: paljon vierailijoita) ja että tykkää käyttää hassuja cowboy-henkisiä hattuja. Kun paikalle pasahettiin niin host oli justiin lopettannu kynsilakkojen poistamisen: "Meillä oli eilen juhlat!" Seuraava mitä kävi, oli: "Oi, minulla ei ole vegaanista kakkua.. no leivonpa tässä yhden!"

Näitä käytin Naomin kotona, koska lattia oli kylmä. Höhö.Puolivalamis kaakku.

Healthcityyn 
Louis touhotteli kakkunsa kanssa aikansa ja sitten päätimme lähes yhteistuumin että päivällä menemme hänen kirkkoonsa laulammaan kauneimpia joululauluja. Minä vien, Katri vikisee. Olin sopinnu Healthcityn combat-ohjaajien kanssa uuesta reenistä niin lähin eka keskenäni sinne vettää taas 54:n läpi. Huippua. Ajjoin sinne muuten kasaan taitettavalla pyörällä, semmosella mitä en ollu ennen nähäny. Kyllä vähän tuli sellasta epämäärästä huutonaurua suusta kun Louis minulle sen kätteeni töksäytti.

Louisin mopoauto, joka toimii samalla pyörävajana.

Kirkkoon ja kakun äärelle
Koska kirkko on International Church niin tyyliin kaikki jäsenet olivat kotimaassaan joulunvietossa. Ei menty pikku porukalla hengaa kirkon puolelle. Paikalla oli minun, Katrin ja (viulisti-)Louisin lisäksi pari holskia, yksi hongkongilainen ja indonesialainen perhe. Laulettiin hyvin epäsointusasti englanninkielisiä Christmas carolseja, kuten iki-ihana Joy to the World. Louisin veggaaninen kakku oli suklaa-pähkinäkakku appelsiinikuorrutteella. Voin kerttoo että maistu ihan Jaffa-kekseille! NAM!


Vankila vai kirkko?

Sirkuspyörä!Syömään!
Sunnuntaina tehtiin vielä tempehistä illallinen. Toisin sanoen Louis toimi pääkokkina ja minä vähän pilkoin sieniä ja pyörin seurana. Kivvaa välillä katella ku muut tekkee. Voi kunpa Kuopiostakin saisi tempehiä hankittua.

Maanantaina eli jouluaattona Louis lähti töihin ku minä tahansa päivänä ja myö lähettii vähä kahtellee Utrechtia. Käytiin ruokakaupassa ja halusin näyttää Katrille hoodeja, kun viime kerralla en ollu sille kai kauhesti paikkoja esitelly ku oltiin ennemminkin Zeistin suunnalla jumitettu.


UFO!
Vanaha hengauspaikkani Pathé Rembrandt.Gouda
Maanantai-iltana lähettii vielä käymään Goudassa, joo juuri siellä mistä Gouda-juustokin on nimensä saanut. Louis assui ennen siellä ja halus tutustuttaa vanahaan kaupunkiinsa sekä kavereihinsa. Käytiin näkemässä sellasta naispariskuntaa, joihin minun oli kuulemma pakko tutustua. Toinen niistä työskentellee (mielenvikasten) kuurojen kanssa ja toinen on liikunnanope. Oho! No mutta niillä oli niin paljon kaikkee ommaa puuhastelua, että meni enemmänkin Gouda-vaelluksen puolelle tuo retki.Poika perheensä kaa baarissa kuluttaa aikaansa lukemalla Aku Ankkaa.

Joulupäivällinen
Louis oli couchsurfingin kautta pistänny päivälliskutsun menemmään ja tiistaina yhen aikaan pöyvän äärellä kirjava joukko tyyppejä Intiasta, Kolumbiasta, Hong Kongista, Brasiliasta ja Hollannista / Israelista. Tarjolla oli muunmuassa tofua, palsternakkaa, (oranssia) kurpitsaa, sallaattia, sieniä.. nam. Tarjoilu oli melekeen täysin veggaanista, ihan vaan joku vieraan tuoma piiras oli vaan lakto-ovo-versio. Jälkiruuaksi oli hedelmäsallaattia ja kakkuja. 

Ekkaa kertaa myös sain silkkipaperikruunun päähän. Oon ennen nähny vaan sarjoissa ja elokuvissa.


Katri kakun koristelija.
Siitäpä matkasimme loppulomaksi Amsterdammiin. Jatkan tästä myöhemmin, hilirimpsis!

Loppuun.. TÄLLASEN MÄÄ HALLUUN

2 kommenttia:

 1. Kiva lueskella teijän seikkailuista. Huippuhyvän näköstä hedelmäsalaattia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva muute ku kommentoit!
   (tälleen myöhään vastattuna)

   Poista