keskiviikko 16. tammikuuta 2013

lunta ja jäätä


Viime lauantaina heti aamupalan jäläkeen lähettiin Melissan ja Jeshkan kanssa kiireenvilkkaa Kallaveden jäälle. Susanna tulikin pian paikalle lumikenkien kanssa ja aloitimme matkan. Käveltiin pikku tovi ennen ku alako jää sen verran sohjottaa, että oli järkee pistää kengät jalakaan. Meikäläisen nappaamat lumikengät oli asetettu semmosille säädöille, että ne oli koko ajan lähtee jalasta. Harmi vaan ei pystynny ilman välineitä kenkiä jään päällä säätelee. Kohtalonani oli siis kävellä aina muutama askel ja sitten kengän irrottua pysähtyä laittamaan remmiä takas kiinni.Ulukona oli tosi kaunista ja Jeshkakin juos tapojensa vastaisesti häntä taivasta kohten sojottaen. Häntä alko laskea sitä myötä miten paljon lunta oli jo kertynny sen anturoitten välliin matkaa hidastammaan.. Lopussa näytti aika tuskaselta koiran meininki, ku joka välissä yritti pysähtyä pureskelemaan lumipaakkuja pois tassuistaan, muttei kuitenkaan mielinny jäähä jäläkeen.


Aamupallaa en ollu ehtinny tarpeeks syyä kun oli tullu jäälle niin kiirus ja kun vihdoin kottiuduttiin niin kiire sen ku jatku enkä kerenny ku välipalabannaanin vetästä huiviin. Uimahallille matkamme kävi! Ka, kun on noussu hinnat, mokomat. Minulla oli vielä vuosien takasia ilmaislippuja lompakossa, näyttivät olleen 3,20e hintaiset. Nytten pyysivät viittä euroa tiskillä.. Sama ilmiö on bussilipuissa ja postimerkeissä. Hinnat nousee koko ajan tasasella tahilla eikä ihiminen voi siinä muuta tehhä ku vähä lapasiinsa nyyhkiä.


Uin rinulia pisimpään kun koen sen niin omaksi ja tutuksi, mutta vaihtelin välillä krooliin, selkäkrooliin ja perhoseen. Sen jäläkeen viimeistään oli niin hirviä nälkä että rupes kiukuttaa vaan kaikki. Piti vielä pari tuntia oottaa siskoja kun ne leikki ensin lasten kanssa altaassa ja sitten laittautuivat. Arvostan sitä ettei tarvihe hiuksia kuivailla ja meikkiä pistellä, kun pääsee niin paljon noppeemmin liikenteeseen.Viime viikon Rosso-disaster saatiin korvattua uuella pitsalla, joka oli kyllä ulkonäöltään todellakin erilainen ku männä viikon  pleasure heaven. Ateria on hinnaltaan aika lompakkoo hellivä eikä oo mitenkään kovin epäterveellinenkään: pitsan saa ruispohjalla ja ilman juustoo se on tietenkin vielä vähärasvasempi. Täytteenä oli artisokkaa, herkkusientä ja yrttisalaattia (basilikaa ja rucolaa). Ranskikset vaihdoin lohkoperunoihin, joita oli juuri sopivasti.. sellaset kolome nelejä.

Liisa & I.


Ravintolassa oli Väinö & Susanna & Vanilja & Minttu, minä & Katri, Liisa, Jeremias ja Melissa. Sen verran turinata olikin ettei kaikkien kanssa ees pystynny juttelemmaan pöyän yli. Vanilja vielä näytti mistä on äkäset lapset tehty ja heivautti lasin särki rikki lattialle. Noo, eipä sitäkää äkäsyyttä kestäny ku viitisen minnuuttia.

Illaksi lähettiin Susannalle ja Väpälle ja oli tarkotus ilimeisesti pelata jotakin niin ku edellisviikolla oltii nii hyvin Alias-pelit käynnistetty. Kaikki oli ilimeisesti päivän aktiviteeteista niin puhki, että ilta käsitti sittenkin vaan ylleistä hengailua.

Mirja & Melissa.

Siskonlapsi Kamu, pian 13v.

Toinen siskonlapsi Yusu-ukkeli sekä Jerkku.. puhelimien lumoissa.

Sunnuntaina käväsin taas PT olemassa Katrille ja yhessä vetästiin täpäkkä punttireeni läpi. On ollu erityisen hyvä mieli liikunnan kanssa juuri siksikin että on ollu niin kotosa olo omalla salilla. Ja eilettäin muuten julkistettiin se, että loppuvuodesta on Kuopion Petoselle tulossa uusi Fressi. Ohhoh.Illalla vielä lähin mussukoilleni vetämään privvaatti-combatin. Olin valmistautunnu että oltais kaikki oltu kasvot peiliin päin, mutta muitten vaatimuksesta asetuin sitten lavalle. Oon tyytyväinen siihen että painostivatkin minut siihen! Pientä lavakammoa on saattannu olla kun en oo kamalan palijoo siellä lavalla heilunukkaan.

Maanantainan teemana lienee ollu jää, ainakin kuvista päätellen. Koirien kanssa käytiin aamusella taas jäällä kävelemässä ja illalla oli tiedossa suomalaista, perinteistä kansanharrastusta, avantouintia.


"Täältä tullaan!"Eilettäin ei sitten ollu juurkaan muuta erikoista illassa kun että kävin äidin luona ja pikapyrähyksellä Susanna-siskolla. Illalla vielä Katrin kanssa tehtiin niin raju treeni salilla että teki mieli aina sarjan jälkeen alkaa itkee tai kiroilla tai vaikka molempia yhtäaikaa. Jos meinaa lihasta kasvattaa niin ei saa päästää ittiä helepolla..

Efes Pilsenin kanssa.
Loppuun vielä muutama tarkoin valittu elläinkuva..

Työstän juuri elokuva-aiheista blogikirjoitusta. Kiitos niille, jotka kommentoi edelliseen elokuva-arvostelu-kirjoitukseeni. Oon hyvilläni.

2 kommenttia: