keskiviikko 20. helmikuuta 2013

talviliikunnan riemuja

Jennyn pallo män roskiin.

Ja taas on yllättäen aikaa vierähtänny, ja minulla on konneella ja puhelimessa julukasemattomia kuvia kasapäin. Toissaviikolla minulla ja parilla kaverilla oli luontoliikunta-kurssin ohjaus. Meiän aiheena oli talvigolf ja niinpä sählymailoja ja tennispalloja käyttäen pellailimme. Aluksi oli puttailuviestiä ja sitten hyvinkin lumihankinen golf-rata. Olin tosi onnellinen siitä, ettei  minulla ollu talvikenkiä koululla mukana saatika jaloissa.


Rata kiersi myös järven jäälle.


Viikonlopuksi oli eri kiva mennä Kuopioon kun sain matkaseuraa luokkakavereistani, joista toinen jatkoi Iisalameen ja toinen män Kuopijjoon. Ei sillä etteikö muutenkin ois ihana mennä kottiin!


Kotona oli perusmeininki: treeniä, rakkautta, ruokaa ja elokuvia. Sunnuntaina tehttiin Katrin kanssa jotakin ennenkuulumatonta ja lähettiinnii pulukkamäkkeen laskiaisen kunniaksi. Sääksi oli siunaantunut erityisen topakka ja napakka lumisade. Silimät oli piettävä kiinni koko kolomen kilometrin menomatka ja sammoin suojattava naamaa hanskoilla.

Tsekatkaa satteen tihheys!Katri oli monta kertaa ihan kypsä kääntymmään. Ylläoleva kuva onkin juuri niinä hetkinä otettu, kun olin varma siitä että saan mennä laskiaismäkkeen ihan yksinäni. Halusin jottain erityistä elämään, enhän ollu laskennu mäkkee aikapäiviin. Sammoin ajatus mäessä jaettavista ilimasista Fressi-liukureista kutkutti vähän tämän Fressi-treenaajan syäntä ja mieltä..


"JEE".


Olin jostain syystä unohtannu loukkaantunneen häntäluuni hetkeksi, mutta se kyllä muistutti olemassaolostaan sitten mäessä. Kovin montaa kertaa en tohtinnu sitten laskeekkaan. Vielä manguin Katria jäämään minun kanssa ulkojumppatuokioon.

Näkyhän Katrillakii olevan hauskaa.


Illalla ystäväni, luokkatoverini Sanna tuli meille ja alettiin pyöräytellä laskiaispullia. Pystyin syömmään vaan yhen ja sitten tuli jo makkeeöverit.. säälittävvää!
 Maanantaiaamuna oli erityisen hauskaa palata koululle 4.10 lähtevällä junalla, varsinkin ku oltiin ostettu liput kaikkein mölysimmästä ja täyemmästä vaunusta.

Spuge-Sanna.

Minulla on leffankahtelujen kanssa menny ihan äärimmäisen huonosti, ihan itkettää. Reenit ja kouluhommat on menny niin eelle, että en oo kertakaikkiaan voinnu keskittyä mihinkään elokuvvaan. Sittenkin ku oon jottain kahtonnu ni Juttaa vaan tai Voice of Finlandia. Kuka ois uskonukkaan että sitä alakasin seurata.. Nyt jo innolla ootan seuraavaa jaksoa.


Ystäväni Hansu tuli viime viikolla yheksi yöksi kyllään ja sai samankaltasen "liikuntaminiloman" ku Jenna oli sitä edeltävällä viikolla. Tai oikkeestaan vielä pahemman, sillä otin Hansun mukkaan tunneille. Ensin meillä oli hankipelejä ja -leikkejä (lumiveistoksen tekoa, viivahippaa, tervapattaa, hankikäsipalloa ja -futista), sitten heti perrään 1,5h keppi- ja pallojumppaa ja lopuksi vielä kelkkasafari. Mahto väsyttää jälestä.. Minullekii tuli illaksi sitte liikuntavappaata.

Me pyhät ystävykset (Kirsti, Irkku, Hanna, meikä, Jenny, Sanna, Karkki, Liiffi).


Meillä oli  myös fitness- ja kehonhuoltokurssilla 5-10 minnuutin jumppaohjaustuokio, jota mää suunnittelin paine pepussa. Hyvin se tais kumminkin mennä! Ylös ylös lantiolle, kädet ylös lantiolle, auki, auki, yhteen, yhteen, auki.. ja yhteen! Onneks en oo kasvannu aerobic-levyn kanssa lapsuuttani, krhm, Tuuli Matinsalo..


NOSTALGIAA FACEBOOKISTA AH
Kahtelin yks päivä aikani kuluksi miltä FB-proffiilini näyttää sellasten silimissä, jotka ei oo kavereitani siellä.. no huhhuh tosiaan timelineltä näky randomisti vuosien 2007-2009 merkintöjä. Muutenkin saisin poistaa kyllä jokikisen, sellasta shittiä oli. Ainakin 50%! Tosin allaoleva status-päivitys on oikeesti ihana ja hyvä.


Tällä viikolla saatiin vihdoin ja viimein sellaset viisi kuukautta sitten tilatut kurssiverkkarit, -kollarit ja -hupparit. Kävipä niin, että tyttöjen hupparit oli ihan vääränlaiset ku olivat tilanneet sammoin kun housutkin. Mää onneks säästyin sekkoiluilta kun tilasin poikien mallit, mutta harmittaa toki tyttöjen puolesta. Ja kaipa joillain pojillakin oli ollu vähä housujen kanssa vaikeuksia.


Kaverikuva Sannasta ja minusta. Ja Hannasta.

Kappas ku en oo tällä menneellä viikolla ottannu paljoo vielä kuvia. No, ne vielä tähän loppuun. Oon ollu tosi innoissani ku viimiset pari päivää on taivas ollu hirveen nättinä ja muutenkin on ollu kivoja luonnonilmiöitä. Meikä se kamera ojossa vaan ollu ja huokaillu ääneen.
Taas oli tänä aamuna herätys salille kello 5.30. Eilettäin tehtiin Sannan (ja Tonin) kanssa 1h45min pituinen combat-kimara, niin tais tulla vähä urheilukrapulaa siitä. Huomenna sitten ossoon onneks pittää ihan kokonaisen välipäivän.


Tännään olin yläkoulujen liikuntapäivässä yksi ensiapuvastaavista. Onneksi minun vuorollani ei käynny kellekään kuinkaan niin sain vaan kuletella ensiapulaukkua ja samoilla ympäriinsä. Tosin vähä tylsäksi meinas käyvä välistä.


Ja nyt äkkiä elokuvan kimppuun niin ku olis jo! Minkä elokuvan itse katsoit viimeksi ja mitä pidit?

2 kommenttia: