tiistai 19. maaliskuuta 2013

sokka irti!

Salpausselän kisat käärästiin kasaan sunnuntaina 10.3. Päivä alako jännityksellä: kuinka pääsisin parkkikselta hyppytornille mälläämättä latuja tai kaatumatta hiihtäjien alle / päälle? Ehjin nahoin kuitenkin selvisin tornille, mutta tuntui vähän hurjalle lähtä ylittelemmään latua siinä lehmänkellojenkilkatuksessa ja hurraa-huudoissa. Kun eivät edes minulle hurranneet.. Vitsi, vitsi.


Kisapäivä oli mahtava! Aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja meidät vapautettiin lumenpuhaltamistehtävistä, eihän ollut mitään mitä puhaltaa. Lähettiin Nean ja Larin kanssa siis pulkkamäkkeen suorinta tein. Minullakkii alako vähän ääni pallautua, mikä oli tosi jees, olinhan monta päivää kamppaillut jo ääneni kanssa.


Hiihtoa seurasin tällä kertaa edellispäivästä sen verran viisastunneena, että pistin laskumäestä saadun liukurin aurinkovarjostimekseni. Mäkihyppykisoista osa seurattiin maassa maaten varsin rennossa tunnelmissa.
Palattuani mäkihyppyhuumaisena Kuopioon aloitinkin heti seuraavana aamuna neljä viikkoa kestävän työpaikkaharjoittelun erräällä ala-asteella. Kottoo koululle on vaan 2km! On jännä kun saan olla arkipäivätkin kotona enkä ookkaan Etelä-Suomessa.

Matkalla koululle.

Yhtenä päivänä oli Kuopio-hallilla liikuntapäivä. Siellä minäkii pääsin kokkeilee uusia vekottimia, kuten kuvassa näkyvää juttua.


Mäkihyppypeli, jota en uskaltannu kokkeilla muitten nähen.

Meinas mennä Puijon Kisat ohi vallan, kun en ollu tajunna ees mittää mainoksia siihen liittyen nähhä. Onneks maanantai-pänä Sokkarilla oli jottai kisa-arpajaisia menoillaan. Päätin että tiistaina mennään siihen varsinaiseen kissaan ja netistä ku kahoin niin ilostuin entisestään: Cheek essiintys kisan jäläkeen Puijolla! Jotta ei ois tarpeeks hyvä meininki niin kaverini lahjotti meille ilimasiks liput paikan päälle. Mää olin täysin intopiukeena kisakuumeessa ja Katrillakin oli hyvä mieli, kun hänkin pittää mäkihypystä ja pääs sitä ensimmäisen kerran livenä näkemään.Jossain vaiheessa kärkikolmikossa loisti kolome japskia.

Kuvia en voinnu kisasta muuten ottaa, kun oli niin äärettömän kylymä. Heti ku otti tumput käsistä pois ni jääty sormet koukkuun. Kisojen jäläkee jatku matka paikan päällä olevalle Puijo Areenalle eli lämmitettyyn telttaan. Siellä heti mentiin eturivviin kyttäämään Tsiikkiä eli Jarree.

I mean, kuka ei Cheekistä tykkäis?Katrikin on saannu stressiä vähennettyä, kun sai opinnäytetyönsä valamiiksi ja se sai siitä tottakai kolomosen (asteikolla 0-3). Nyt ennee harjottelu tuolla minun harjottelupaikan vieressä niin sitten on Katrin koulut käyty, ainakin tältä erää. Sammoin ollaan alettu kahella tavaroita läpi ja heitellä paljon turhaa kammaa roskiin. Löyettiin jopa Helsingistä tänne asti roudattu Kirkko&Koti-lehti, mitä ihmettä?!

Paljon on vaatteita ja kirjoja joita joku muu vois ommaan kottiisa minulta ottaa. Onkohan kellään kiinnostusta täällä? Tuntuu pahalta heittää kirjoja pois, mutta kun en minä niitä tarvihe eikä divaritkaan ota vastaan.. nyyh..


Siivouskaaos.

Lauantaina käytiin Mirja-siskon luona (sen hauskasti kirjotettu blogi on täällä!) kun sen lapsille pidettiin myöhäissynttärit (toisella oli loka-, toisella helmikuussa). Vanhempi heistä, Kamer, soitteli kitaraa ja Katri soitti sille kaverina. Välillä mää lauleskelin siinä.  Otin vähä videonpätkääkin musisoinnista. Kamer kylläkin heti kielsi: "Et sitten laita sitä nettiin!" No en laita, pittää toisen toivetta kunnioittaa.


Lauantai-iltana käytii salin jäläkee avannossa Mirjan kanssa ja teki kyllä todellakkii guttaa! Huhhh mää rakastan avannossa uimista. Siitä aiheutuvaa euforiaa on vaikee sannoin kuvvailla.


Sunnuntaina aurinkoo piisas taas sen verran että käytiin aamulenkillä jäällä ja vielä päivälläkii lähin kavereitten ja koiran kanssa Kallaveelle maisemia ja koiran intoa ihhailemmaan.
Lopuksi vielä ruokakuvia ja pari siskonlapsi- ja koirakuvvaa. Oon tännää kuvvaillukkiin ruokiani sillä silimällä, että se onkin seuraavan blogikirjoitukseni aihe.

Evväät Kuopio-hallille: quinoaa kasviksilla ja soijasuikaleilla.

Kung po -tofu.

Aamupala: ruisleipää korianterilla, appelsiinia, puuroa sekä proteiinisheikki.

Quinoaa, couscousta, kasviksia, kikherneitä, avokadoa ja täytettyjä herkkusieniä.

Seitan-puuhia.
Joku oli tainnu männä kiellettyyn paikkaan ja saatu kiinni siitä verekseltään..

Hiphei!

4 kommenttia:

 1. kaaheen pitkiä, mut hyviä, juttuja kirjotat aina. mie voisin ilmoittautua ylimääräsen tavaran penkojaksi..?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voisinki pittää vaikka penkojaiset! Olis haaskoo. Ja kiitos kommentista :-)) Oli ilo suaha se.

   Poista
 2. Nonni. Kauhee nälkä tuli nyt ku sun kuvat katoin. Kiitti vaa tosi paljo... Moni sun lukija käyny linkin kautta kurkkimassa minnuuki jee=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että viimein aloit lukkee (tai ainakii kahtoo?) blogiani. Ei siihe menny ku se reipas puoltoista vuotta höhöhöhö.

   Poista