tiistai 19. maaliskuuta 2013

tiistain ruokaporno

Jos joku ei vielä tienny niin oon syömisistäni hyvin tarkka. Aattelin huvikseen kuvata koko päivän ruuat ja jakkaa teille ruokailutottumukseni. Ihimeen paljon vaati malttia tuo kuvvailu. Jos saan jonkun idean niin halluun alottaa sen heti ja pistää täytäntöön sekä mieluiten vielä lopettaakin. Tuntu jännän vaativalta kuvata joka ruoka ja olla vielä postaamatta. Mutta eihän siinä ois ollu järkeekään.. jokanen ruoka-annos erikseen, no ei sentää.

1. Aamupala
Aamupala on välipalojen, lounaan, päivällisen ja iltapalan lisäksi päivän tärkein ateria. Hehheh. Tänä pänä aamupallaan kuului kikherne-omeletti eli kromeletti (kiitos, Jebe, nimen keksimisestä), lämpimät leivät, teetä ja kahavia, proteiinisheikit sekä kaurapuuroa.

 

Kikherneomeletin tekeminen on hyvin yksinkertaista: 1 osa vettä ja 1 kikhernejauhoa (jota löytyy Punnitse&Säästä-liikkeistä sekä hyvinvarustelluista itämaisista kaupoista), mausteita ja mitä nyt lisäksi halluu kromelettiin pistää. Minun tappauksessa mukana oli tommaattia ja seitan-paloja. Kromeletti käy erinomasesti myös välipalaksi. 

Puuroa söin myös niin ku joka ikinen aamu. Pyrin tekkee siitä joka kerta pikkusen erilaista, koska minulla on taipumus kyllästyä aamupuuron makkuun. Tällä kertaa oli tarjolla luomukaurapuuroa pelkästää vähäsellä suolalla maustettuna. Mää kauhoin sen alas sen enempää makustelematta.. jäi bannaaninpalat, vauvojen sosseet ja rusinat laittamati, mutta eipähän niitä tarvii joka kerta puuroon pistääkkään.Koska minulla ei ollu kiirenen aamu niin pistin teetkin tulemaan. Liian ussein käy niin, että unohan juua teen ja viimisenä sitten sellasen haaleen litkun huiviini heitän kertanielasulla. Mää tykkään juua vaan vihreetä teetä, mutta Turkissa teen toki poikkeuksen.. siellä kun musta tee on elämän eliksiiriä. Katrille pistin kahvijutut valamiiks, kun en ossoo kahavia keittää. Onneks se osas olla siitäkkii onnellinen!


Ostin eilen soijaproteiinia maulla omena-kaneli. Nyt sitten koklattii sitä ja koska oon ihan mustikka-koukussa niin pistin mustikkaakin joukkoon. Tykkään laittaa sheikkiin nesteeksi 80% vettä ja loput kasvimaitoa. Jääpalat (ja mustikat toki) tuovat kivan viileyden juomaan ja bannaani tekkee sheikistä tuhdimman. Tuhti Ali Baba.


Oon ihan yrtti- ja ruukkusallaatti-fani. Jos ossaisin niin kasvattasin jutut itte! Ruukku on vaan vaihtunu: välillä suosin basilikaa, välillä persiljaa ja niin edelleen. Kesällä hurahdin täysin korianteriin ja siitä lähtien oonkin korianteria jokaseen ruokaan yrittäny pistää. Katri ei kestä korianterin hajjuu ollenkaan ja alkaa heti kakomaan jos ruukku on sen lähellä. Ihmeellistä.. Ja mää ku kuvittelin että minä oon meiän suhteen hajuhermo! Takana on viimiset käpristyneet korianterinvarret ja eessä villirucolaa ja basilikaa. Niitäkkää en tosin ois varmaa ostannu, jos ei ois kaupasta ollu tuolloin korianteri loppu.


Edellisillalta oli jäänny lämpimiä leipiä syömättä niin laitoin ne sitte meille. Katrin leivät vasemmalla. Ne tunnistaa eri lautasesta (minun lempiväri on limevihree) ja ruispaloista, ku itte käytän 100% ruisleipää, jälkiuunileipää tahi riihiruisleipää. Plus minun leipien päällä on nuita rucolanlehtiä. Muuten leivillä on tommaattia, tuoretta herkkusientä, valkosipulia, pitsamaustetta ja soijajuustoo (Cheezly). Katrin leivillä vielä eriksee tommaattipyrettä.

Tada!

Tältä näytti minun aamupalani. Voin sannoo ettei jääny nälkä. Viimiset suupalat meinas olla hankalia saaha alas, mutta sain ne kuitenkin.

2. Lounas
Lounaslautasellani odotti kurkuista tehtyä food-arttia riidan päätteksi made by Katri.


Bruttaali kun oon niin otin kurkut sivusallaatiksi avokadon kaveriksi. Lounaaksi syötiin edellispäivän tähteet eli makaronilaatikkoa. Se koostui täysjyvämakaronista, kasvissuikaleista sekä maustetusta maidosta (soijakastike, oluthiivahiutale, sinappi, paprikajauhe..). Päälle pistin basilikkaa vielä. En hirveesti tykkää syyä makaroniruokia kun vatsa ei tunnu pastaa rakastavan. Joskus kuitenkin saatan sitä syyä, mutta mielellään olisin syömättä.


Yksi lautasellinen ruokaa ei riittänyt niin otin toisen mokoman ja vielä loput leivät. Leipääkään en jaksais oikkeesti nuin montaa syyä.. paitsi välillä kun himottaa riihiruisleipä. Sitten piereskelläänkin vaan kilipaa.


3. Välipala
Lähettii käymää Mirja-siskon mukana asioilla niin ehittii kahenkymmenen minnuutin varoajalla vetästä uuet sheikit (melekee samalla reseptillä ku aamulla paitsi siinä oli myös suklaasoijaproteiinia) ja kerkesinpä tehhä eväsleivätkin. Meikä joutu nyt tyytymmään ruispaloihin. Ihan turhaan kantaa nimmee "ruispalat", kun ruista siinä on niin murto-osa.


Asioilta löyty halapoja ruukkuja niin, ömm, taisin ostaa niitä vähä lissää. KORIANTERIA EI OLLUT TAASKAAN! Oli pakko korvata se villirucolalla, persiljalla, romaine-sallaatilla ja herneenversoilla.


4. Välipala
Viivyttii asioilla niin pitkään, että päivällinen venähti. Välissä nappasin appelsiinin.


5. Päivällinen
Päivällinen syötiin etelä-eurooppalaisittain (tai turkkilaisittain) yhdeksän aikaan illalla, vaikka normaalisti syönkin sen 16-17 välillä. Tehtiin kasvissosekeitto (punajuurta, perunaa, battaattia, palsternakkaa, porkkannaa ja maustehia). Keiton lisäksi tehtiin kulholliset sallaattia, jossa jäävuorisallaattia, avokadoa, seitania, herneenversoja, kirsikkatommaattia, tavallista tommaattia sekä kurkkua.
Onneks jäi molempia yli niin saan huomiseksi lounaaksi vielä niitä. Kannattaa tehhä ylisuuria annoksia, ettei tarvihe koko ajan olla kokkailemassa. Mää myös tekkiin siinä kokkauksen lomassa uuen ison mötikän seitania ettei piä päivällistäkkää liikaa ideoia. 

6. Jälkipala
Vähä jäi vajjaa fiilis vielä ruuasta niin vetäsin päälle (itteeni hemmotellakseni kai) proteiinipatukan.


Myöhäsen päiväruuan vuoksi jäi iltapala syömättä. Siinä olj!

4 kommenttia:

 1. kylhää maistuis tällaselle sekasyöjällekii...
  -hannele

  VastaaPoista
 2. Nams, onpas herkkukuvia!
  Tuuhan mulle joku päivä kokiks! Voin rapsutella ja hieroa palkkioks=P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vois varmaan tehhä niin. Ja samalla ku rapsuttelet ja hierot niin saan kahtoo hiuksias..ahh

   Poista