maanantai 24. kesäkuuta 2013

midsommar-st.michel

En ole Suomessa jouluisin, niin satsaan perhejuhannuksiin. Ensimmäinen virallinen perhejuhannus Mikkelin mökillä tais olla 2007, ja sitten en oo yhtään missannukkaan. Viime vuoteen verrattuna mökillä oli paljon vähemmän porukkaa, mutta silti meitä oli tosi monta. Minun on vaikee kuvitella mihin myö kaikki perheenjäsenet mahuttas ennää puolisoineen ja lapsineen! 

Pakkaamista Jeshkan kannustuksessa.

Löysin meille Facebookista kimppakyyvin, jonne sitten sadan kilon juhannuskamoja roikotellen käveltiin. Tunti meni tallustaessa ja kiukutellessa. Vuoronperrään ärjyttiin ja naurettiin. Vielä kun oli sellanen koira fleksin päässä, joka ei kävele suoraan vaan jää nuuskii ojanpenkkoja, ja sitten lähtee kiertää meitä.. Piti olla kyllä tarkkana, ettei polvitaipeille käy huonosti.

Ihan hullua kässätä miten lähellä Mikkeli on meitä nykyään. Eihän sinne ajannu ku 1h 10min! Vau! Ei ehitty kukkaan meistä ees nukahtaa. Kyyti jätti meiät Pitkäjärven ABC:lle, mikä on ihan loisto paikka olla olemassa. Tätä ennen ollaan jouduttu täydentää meiän juhannusvarastoja toisella ABC:lla, jonne pittää mennä autolla. Pitkäjärven ABC:lle on mökiltä vaan 2,5km.

Jeshka säikkymässä pikku lapsia.
Sanni chillaa. 

Katen haukkarit kasvo yhenäkin.

Olin ollu niin viisas, että olin pyöräyttänny kolomet eri seitanit evvääks mökille: nakkeja, kinkkua ja "juusto"-valkosipuli-seitanin. Vaikka olin kaukaa viisas, niin silti meillä oli heti alussa jo eväsvajetta. Hankalaa aina arvioida mökki-evväitten määrä, en ymmärrä miks.

Välipala, makkarassa ei säästellä.


Meikän kuohari ja Sannaa ikävä. Sanna ossaa avata pullon täydellisesti.

Otin kuvan pimmeestä nurkasta. Kas mikä sieltä löytykkää!

Oon ehtinny kahtoo tosi vähän elokuvia. Sitten kun oon töistä / harrastuksista tullu kottiin, niin oon semmoset rapsakat viis minnuuttia aina jaksanu, ja sitte on silimät väsyny. Mökillä halusin heti kahtoo yhen elokuvan yhen siskonlapseni kanssa. Iltaa myöten piti myös päästä näkemään 60-luvun lespoilua.


Melissa & Yusuf.

Katri & Michael Jackson.

Yumi.

Juhannukseen kuului saunomista ja uimista, daa, yllättäin. En ollu muistanu miten kuuma voi puusauna olla. Kyllä meinas koru jättää polttojälkesä meikäläisen kaulalle. Käytiin myös kaupungissa näkemässä äidinäitiä ja isänissää. Kahottiin elokuvia, pelattiin Aliasta ja Imagoa, kokkailtiin, juteltiin.. Mökillä on alakanu remontti niin sen parissa meni monilla aikaa. Mää onnistuin luistammaan koko remontti-hommasta omien puuhieni vuoksi. 

Mummolla kylässä.

Katri saa rapsutusta Melissalta.

Imago.


Takasin löyty myös matka kimppa.net-sivun kimppakyyveistä. Ei maksanu ku 5e/hklö (vertaa: bussi opiskelijalta 13e ja aikuiselta 27, juna 20e/40e). Lämpimästi suosittelen matkustammaan muitten kyyvissä. Se on usseesti mukavaa molemmille osapuolille.
Kokko unohtu polttaa, vaikka se oli tehty valmiiksi. No, se saa ootella paikallaan ens vuotta varten..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti