perjantai 25. lokakuuta 2013

Mimosa "Mimmi" Manson

Eräänä heinäkuisena päivänä juttelin Facebookissa ystäväni Anun kanssa ja vuodatimme toisillemme koirakuume-oireita. Sitten:


Mimosa puhutteli minuakin ja salaa pistin adoptiohakupaperit vetämään. Katrille kerroin saman päivän aikana ja sain ansaitusti nuhteita itsenäisestä toimimisesta. Viikon päästä siitä minulla oli Viipurin Koirien yhdistyksen edustajan kanssa puhelinhaastattelu. Tällä tavoin pyritään turvaamaan pelastuskoirien tulevaisuus. Katri oli luvannut ryhtyä uuden koiran pelastushommiin sitten kun saan toisen ammattitutkintoni. Ei kuitenkaan kulunut päivääkään ettenkö olisi säälinyt miltei vuoden ainoana koirana perheessämme elänyttä Jeshkaa. Epäilin koko ajan että Jeshun surullisenkuuluisa flegmaattisuutensa johtuisi yksinäisyydestä.
Koiran oli määrä saapua 12. syyskuuta Sipooseen eräälle huoltoasemalle. Viipurin koirien kautta koiran haku onkin ollut kaikista helpointa: Boris Romaniasta haettiin Helsinki-Vantaalta ja Jeshka Pietarista Vaalimaalta, Venäjän rajalta (hankalin!). 45 minuuttia ennen lähtöä tuli ilmoitus siitä, että Mimosa oli jäänyt rajalle: hänen mikrosiruaan ei oltu löydetty eikä rajalääkäri päästänyt koiraa rajan yli. Ei ole siis koirankaan tuominen ulkomailta ihan äärettömän helppoa. Mimosa vietiin takaisin Viipuriin, hänelle laitettiin uusi siru ja annettiin jälleen rokotus, jonka jälkeen täytyi säädösten mukaan odottaa tarhalla lisää kolme viikkoa. Torstaina 10. lokakuuta otimme hovikuskini Sannan kansa suunnan kohti Sipoota Lahden (Katri!) kautta.

Kiitos auton lainasta ja kyytimusiikista, Ansku!

Tormakka kuski Suomen kauniissa ruskassa.

Ja sitä ruskaa kuvailin pitkin matkaa.

Katria jännittää.

Matka Lahdesta Sipooseen kesti vain tunnin. Hienoa asua näin etelässä! Kun autokyyti saapui tunnistimme Mimosan heti. Kukaan ei olisi voinut olla huomaamatta sitä sinistä, kirkasta silmää joka kuljetushäkistä napitti. 

Tuliaismuisku.

Katrikin sai pusuja osakseen.

Mimosa eli Mimmi eli Mimmu eli Mimuli eli Mimula eli Mimsku (ja mitä näitä on ehtinyt jo tulla) istui kohtalaisen kiltisti takapenkillä koko matkan kotiin. Tarkkaavaisena misuna hän huomasi ikkunasta kaukana omistajansa kanssa viilettävän koiran ja näin Mimosa päätti esittää meille vanhan, venäläisen serenadin.Jeshka oli häntä heiluen ovella vastassa eikä lähtenyt Mimosaan tutustuttuaan edes lipettiin niin kuin yleensä lähtee. Illan kuluessa huomasimme suuria muutoksia Jeshkan eleissä ja tätä muutoksen tuulahdusta olemmekin päivittäin päässeet sivusta seuraamaan.


From solo to duo.

Tätä ennen Jeshka on haukkunut noin kerran kahdessa kuukaudessa ja sillonkin miltei säikähtänyt sitä mitä suustaan on päässyt.
Viime viikolla kylässä kävi isosiskoni Mirja perheineen. Mimosa esitteli meille laajaa ääniskaalaansa kovistellessaan Sanni-ranskista.Suosittelen hankkimaan koiran pelastusjärjestön kautta. Varsinkin Romaniassa eletään kovia aikoja kun koiria lahdataan surutta kaduille ja heitä kidutetaan. Miksi jättää koira poloja noihin oloihin ja ottaa "itselle mitoitettua" koiraa jostain kennelistä? Yhdistyksiä on Suomessa lukuisia ja heihin saa helposti yhteyden internet-sivujen kautta. Muistakaa näitä karvaisia, kodittomia ystäviämme. Olisiko sinulla tarjota jollekulle heistä hyvä loppuelämä?

Muutama linkki:

Loppuksi videoklippi siitä mitä meillä tapahtuu silloin kun olemme poissa. Pistin webbikameran kuvaamaan sillä välin kun olimme elokuvissa. Normaalisti kun makuuhuoneen ovi on auki Jeshka linnoittautuu sängyn alle eikä tule sieltä helposti pois. Nyt saimmekin tietää että sängyn alus ei olekaan Jeshkalle enää ainoa oikea paikka. Ei tarvinnut olla poissa kuin muutama minuutti, kun..:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti