lauantai 24. tammikuuta 2015

Buenos Aires


Viime tiistaina São Paulon jäljiltä yhä hikisinä laskeuduimme Buenos Airesiin, jossa kentällä pitkien housujen vaihtaminen shortseihin oli virhe. Bussikortin ostettuamme suuntasimme ammattilaissuunnistajien elkein hostelliimme. Oli jännä palella muutaman päivän 24/7 hikoilun jälkeen. Huoneessa pistin lämpimämpää päälle ja kävimme päiväunille, jotka salakavalasti muuttuivatkin yöuniksi.

Aamupäivällä osallistuimme "walking tour" -opaskierrokseen, joita hostellimme järjestää pari päivässä tippien voimalla. Näimme Buenos Airesin vanhimman rakennuksen,  erään katedraalin, Plaza de Mayon, "Vaaleanpunaisen talon" (Evitan nähneet tietänevät), epäonnistuneen sataman ja tangoesityksen. Näin muunmuassa.


Opaskierrokseen osallistuminen oli nerokas idea. En jaksa kovin tarkasti lukea historiallisia tekstejä museoissa ja kirkoissa käydessäni. Tästä syystä kolmantena päivänämme kun menimme Recoletan hautuumaalle hyppäsimme englanninkielisen ryhmän opastukseen.
Tarkemmat huomasivat shortsikuvani. Kyllä kaupunki lopulta lämpeni melkein ahdistavan kuumaksi, mutta iltaisin ei onneksi tarvinnut enää hikoilla.Kolmannen päivämme iltana otimme jälleen kohtalokkaat päiväunet emmekä herättyämme kerenneetkään käydä kävelemässä Palermon ja La Bocan kaupunginosissa. Visiittimme Argentiinan Buenos Airesiin oli lyhyt, mutta onnistunut. Kaupungista jäi ystävällinen kuva. Erityisesti mieltä lämmitti katukyltit ja muutenkin selkeä kaavoitus. 


Tällä nimenomaisella hetkellä olen Chilessä ja maassa pysynkin seuraavat 1,5 viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti