maanantai 6. huhtikuuta 2015

Vegaanin pikamatka Viroon


Lähdimme viime keskiviikkona yhden yön reissulle Tallinnaan. Meidän ensimmäinen ulkomaanmatka oli viaton päiväkäynti Tukholmassa joululomalla. Nyt kun Tukholma ja Tallinna ollaan yhdessä koettu niin voidaankin alkaa lähteä vieraimmille vesille.

Laivalla tyttöystäväni osti minulle alkoholittoman oluen.

Matkalla bongattua.

Olimme varanneet huoneen PK Ilmarine Hotellista, jossa valitettavasti olikin kaikki tuplasängylliset huoneet varattuja. No, me kaksi aloitimme ensimmäiset seurustelukuukautemme nukkumalla Suvin sinkkusängyssä. Hyvin mahtuu, kun ei pelkää olla kanssanukkujaa lähellä. Ystäväni Kirsin kehoituksesta menimme Vegan restoran V -ravintolaan. Ravintola on pienehkö, joten kannattaa tehdä ravintolaan pöytävaraus, jos sinne syömään mielii. Itse tein sen hyvissä ajoin ja kätevästi sähköpostilla.

Hyvä puoli ravintolassa on se, ettei tarvitse syynätä listaa ("mikähän tässä on vegaanista?"). En muista kokeneeni tuollaista luksusta ennen. Lisäksi ravintola on hyvin viihtyisä ja henkilökunta ystävällistä ja osaavaa. Tilasimme alkupalaksi snack-lautasellisen puoliksi, jossa oli muunmuassa aurinkokuivattua tomaattia, sieni-kikhernepyöryköitä (eivät maistuneet falafelille mikä on hyvä, sillä en ole falafelin ystävä), oliivia, cashew-juustoa, rucolaa, pinaattia, hummusta ja tofua. Alkoholiton olut oli loppunut mikä koitui onnekseni: tarjoilija suositteli minulle kotikaljaa, joka oli luultavasti parasta maistamaani. Suvi tilasi valkoviintä.Suvi tilasi peruna-hamppumuusia niillä sieni-kikhernepyöryköillä ja valkoviinikastikkeella. Minulla oli quinoaa, tulista tofupihviä ja grillattua ananasta maapähkinäkastikkeella. Ja kyllä maittoi. Jälkiruuaksi olisi ollut tarjolla tuhtia suklaakakkua, mutta emme olisi enää saaneet sellaista määrää makeaa ahdettua mahaan. Otimme mangovaahtoisen kuppikakun puoliksi sekä cappuccinot. En valehtele kun sanon, että koin Vegan Restoran V:ssä parhaan ravintolakokemuksen. Ruoka oli alkupaloista jälkiruokaan asti suorastaan täydellistä ja tarjoilijamme oli niin ihana, että olisin voinut vaikka halata häntä. Puolivuotispäivänämme kävimme Tomi Björckin Farangissa maistelumenun äärellä ja vaikka ravintola oli fiini ja ruoka hyvää, V oli kokemuksena paljon positiivisempi. Kaikki tämä lysti maksoi meiltä yhteensä alle 40 euroa.Vertailun vuoksi: Farang-lysti lähenteli paria sataa..Ruuan jälkeen menimme Viru-keskukseen, josta löysin itselleni hienot kengät. Kävimme tarkistamassa ruokakaupan vegaanituotteiden saatavuuden. Yöllä näin unta siitä, että joku tuhma vegaani oli käynyt ostamassa kaupan tyhjäksi..


Laivamme lähtöaika takaisin Suomeen oli 10.30. Ajoitimme aamumme niin, että olimme Viru-keskuksella silloin kun se avattiin kello 9.00. Viru-keskuksen alakerran Kaubamajasta saa nimittäin vegaanisia herkkuja ja osan tuotteista löytää ainakin Prismoista ja Rimistäkin. Ostimme nakki- ja leikkelehyllyn tyhjäksi, sillä niihin tuotteisiin olen erittäin mieltynyt. Valehtelin. Kävi sääliksi Viron vegaaneja ja jätin muutaman leikepaketin. Samoilta hyllyiltä löytyy myös kuminalla ja tillillä maustettuja tofuja, tofulevitteitä ja -jälkiruokia jne. Meille riitti nakkituotteiden lisäksi soijahiutaleet (käteviä vegepekoniksi) ja vanukkaat, joita Suomesta ei saa (makuna speculaas eli hollantilainen keksi).


Aamupalaksi laivalle meillä oli varattuna banaania ja proteiinipatukoita.

Zzz..
Totesin Tukholman reissulla, että päiväkäynti Tukholma-exploringiin ei riitä. Tallinnassa olisi voinut olla vaikka parikin yötä, mutta yksikin parempi kuin ei yhtään. Seuraavaa matkaa odotellessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti