torstai 18. kesäkuuta 2015

Esmerayn päiväkirjat 1993-2013

Kaksikymmentä päiväkirjakirjoitustani ajalta 1993-2013. Kaikki joko 18. kesäkuuta tai mahdollisimman läheltä tätä kyseistä päivämäärää. 


Torstai 10.06.1993
"RAKAS PÄIVÄ KIRJA ISÄ TULEE JONKUN KANSSA MIKKELISTÄ KUIN JOSKUS PITÄÄ LÄHTEÄ MINÄ EN JAKSA KÄVELLÄ JALKASIN MIKKELIIN MARIA JA MIRJA MENI KERRAN AIKOJA SITTEN PYÖRÄLLÄ MIKKELIIN HUI EN JAKSAIS POLKEA PYÖRÄLLÄ MIKKELIIN MELISSA ITKI JUST. ÄSKEN MINÄ JA SUSANNA HAETTIIN MELISSA MINÄ NUKUIN TÄNÄÄN SUSANNAN VIERESSÄ. MOIKKA."

09.08.1994
"Kirjoittaja kuningas olen minä minä näin rotan eilen. Mökillä näin 2 kertaa vesirotan hei hei 
Ps. SAANUT MINÄ EN TÄNÄÄN kirjettä."


27.08.1995
"Me oltiin juuri tulossa kylältä. Oli iso ala-mäki. Susanna oli ratissa. Minä ja Anni kyydissä. Susanna tippui ratista. Minä ja Anni ei huomattu ollenkaan. Meillä on salainen maja-paikka. Anni oli kanssani koulussa. KIVAA!"

07.08.1996
"Eilen illalla täällä kävi: Hanna, Bruce, Raul ja Justine. Oon vähän kiusannut Jeremiasta. Ollaan lähdössä Eerolle ja Martalle. Siellä on riukupallopeli. Kello on nyt 10.10. Käytiin KAUPUNGILLA JA SYÖTIIN YHDESSÄ LITRAN JÄTSKIPUKETTI. Ollaan menossa rannalle Klo on nyt 12.00."

14.09. 1997
"Rakas päiväkirja, mä siivosin huoneeni tänään (suursiivous). Ja mä kävin Oksasilla kattomassa kanoja ja Kaisaa. Sitte isi tuli hakemaan sieltä, kun tuuli aika rajusti ja satoi. Isä meni sitten Tossavaisille ja siellä tuuli kauheen rajusti. Äiskä ja iskä kertoi, että nyt on myrsky. Iidamyrsky. Tänään kävin perhekirkossa ja vapaakirkossa. I <3 Somebody. NO MOIKKELIS!!!"

18.06.1998
"Rakas Mindy! ilker eli iko, Mirjan kihlattu on lupautunut kääntyä kristityksi. Saatiin tänään Nintendon tapainen 'Micro genious'. Siinä on 20 erilaista peliä mutta 70000000 muuta. YHDELLÄ KASETILLA!!! Sain tänään äidiltä 'Titanic Hit's'-kasetin. Ja Smash hits kakkosen. Eilen sain käsikorun ja Smash hits ykösen. Sain myös 2 englanti-turkki opetuskasetin. TÄH! Kello on jo puol yheksän. Heräsin, pelasin heti korteilla, pelasin Microgeniuksella, kävin kylällä, pelasin Microgeniuksella, nyt kirjotan."

20.08.1999
"Moi Mindy! Luin täs vähän päiväkirjaa ja huomasin miten mä oon tykänny K:stä. En ymmärrä! K on ihan hirvee! Mulle tuli uusi kamu Sortavalasta, Svetlana. Se on tosi kiva. Ku oltiin leirikouluun menos, mun pyörän rengas puhkesi. K, Janit ja Kaisa kiusaa Svetaa. 'Da, niet, baratsikapuga, Svetana smetana.' Miten mä oon voinu tykätä K:stä?! Maanantaista puheenollen, meillä on mopokaste. Aargh aargh aargh x 55 000! Suosittelivat ottamaan vaihtopaidan mukaan. Jaiks..!"


01.07.2000
"Katri on meillä.. Kerättiin kasveja ja silleesti.. nukuttiin siskonpedissä =) Pian mennään saunaan.. Öö.. mitäs mun pitikään. Ai niin, tehtiin äsken jädeannokset, laitettiin päälle mantelilasturouhe-juzkaa. Se tuntu jotenkin oudolta, joten vilkaisin pussiin. Ja hyi!!! Siellä kiemurteli niiden loisperhosten toukkia!!! Yök yök yök yök yök! Sitten jotenkin ouvosti mä löysin SUUSTANI yhen toukan ja tuntuu pahalle kurkussa vieläkin, puistattaa. Kuuntelen The Rainia. Juups ja heips!"

19.06.2001
"Taas kerran oon ollu 'vähä niinku' laiskana ja semmosta. Miten mä oikein aina onnistun laiminlyömään mun päiväkirjalupaustani?! Miten mä aina onnistun.. Joo. Marikki on meillä kylässä. Sen mun espanjalaisen kaverin lupaushan oli sendata mulle Destiny's Chlidin uusin.. eiku vanhin levy, muttei se oo varmaa vieläkää sendannu. No joo.. Toivottavasti se kumminkin lähettäs sen, ku mä oon ollu niin intona sen levyn perään, et joujou vaan. Oltiin muutesh äskön saunomas noitten kanssa ja Marikki tais vilustua tai jotain. Sillä on nytkii villapaita päällä =)"


18.06.2002 tiistai/martes/tuesday/tisdag
"Menin Leenulle yöksi ja aamul (kahelta iltapäivällä oikeestaan) äiti haki mut sieltä ja mentiin pillit vinkueen Kuopioon! Kuiteskin.. Leenul oli kivaa. Leenun piti lähtä ajaa lehmiä ja mä vaa jäin kattoo Charmedia. Pian L juoksi sisälle ja sanoi, että lehmä, Linda, synnyttäisi laitumelle (vai onko se laidun?). Lähettii viemää kottikärryä kauimmalle laidalle, missä se lehmänen oli. Muut lehmäs seuras meitä ja mä vähäse kauhistuin siit NE VAAN JUOS PERÄSSÄ! Ja ammuivat. No, vasikka oli jo syntyny ku tultii paikalle. Se oli ihan märkä ja sen äitykkä vaa puhisteli sitä. Jännää."


18.06.2003 CARSAMBA
"JEEJEE. Mikähän minuakin taas vaivaa.. unettomuus näemmä. Johtuukohan se siitä, että tiedän äidin saavan laskuni postista tänään?! Se ainakin aiheuttaa vilunväristyksiä ja vatsanväänteitä jos mikä. Tänän Eiccaa tullaan hakeen joskus kolmen, neljän aikoihin, eli olen vähän vaille vuorokauden itsekseni täällä. Hui. Mut onpa ainakin aikaa lukea kokeisiin, jos ei muuta sitten. Ja kai mä tota Trivial Pursuitiakin meinaan yksin pelata.. eli siltä pohjalta."


18 HAZiRAN 2004 CUMA
"PAUL McCARTNEY <3 Mm rakastan Paul McCartneytä. Tietty erilailla kuin esim. A:ta. Se oli niin paras! Ei kukaan muu oo tehny nuin hienoa konserttia. Paul. Paras konsertti ikinä! Ei tuskin tule parempaa olemaankaan!"

2004 tein isälle kyselyn, kun ajattelin tulla sille kaapista. En tullut.

18.06.2005 Cumartesi
"En tarvii asuntoo vaan satasen lainan. Hahaa oli huippu ilta! Tykkäsin kovasti. Oli hirmu sheikkailut mulla kun alkoi soida Ruslana. Maistoin ekaa kertaa elämässäni Blue Angelia (Mian lasista). Sen paikan omistaja valitti kun mentiin parkkipaikalle juomaan kaljojamme. Mia juos: 'Nyt kaljat pooooooois!' Se halus pelastaa meidät siltä vanhalta omistajaharpulta. Piita oli meidän kanssa ja oli hyvin kivaa. Puhuin puhelimessa Melissan kanssa kun se oli Kalajoella jossain discossa."

19.06.2006 pazartesi
"Melissan hiukset leikkasin ja värjäsin flamingo pinkiksi. Omat on sateenkaariraitaiset huu! Uimassa kaksi kertaa kävimmä i dag. Toinen kerta Jonnan kanssa. Hän on yksinäinen ja onneton ja avautui mulle ja Melissalle itkuun asti. Mutta sitä ennen siellä rannalla turkkilaiset, joiden kans juur vahingossa ii2:ssa olinkin alkanut kirjoitella. Pikkutyttö kuuli puhuvani turkkia ja: 'Mesut-abi, o kiz türkce biliyooooo!' Ja sitä ennen oli sanonu: 'Oo kadinin sacina bak.' ÄKSDEE. Kactim ku alkoivat puhua mulle."


18.06.2007
"It's a bitch convincing people to like you. Ai nii vitja mikä jymyuutinen. 78-vuotias isoisäni on mennyt kihloihin. Menee kahden viikon päästä naimisiin! Mikä ylläri! En ois voinu moista kuvitellakaan! Eilen olin saada sydärin tuosta. (myöhemmin) Kerron tyypeille tosi herkästi syömishäiriöstä ja silti ne ei tajua. Ahdistaa hulluna. Rasvaa, kaloreita, ihraa, puntteja, RUOKAA RUOKAA RUOKAA! APUA! Ahdistuskohtaus! En halua! En halua että puhutaan niistä :( En voi! Auttaisipa joku. Mul on vitun nälkä mut arvaa tekeekö mieli oksentaa ruuat viiden vuoden edestä?!"


18. haziran 2008 carsamba
"Oltiin Signmarkin lämppärinä tänään. Ihanan viittomakielinen tori oli; tosi paljon kuuroja, tulkkeja, tulkkiopiskelijoita sekä opettajia. Pieni ja hento ote on kyllä hyvä biisi nyt kun sitä on kuullut (joskin instrumentaaliversiona). Teknisiä ongelmia oli hurjan paljon ja oltiin ihan perumassa koko hommaa, mutta onneks saatiin Signmarkin DJ:n kautta koneita lainaan. Signmarkin keikka oli awesome. Katsottiin tänään kolome leffaa ja huomenna tylsää toimistosiivousta HUOH."

17., 18., 19.06.2009
"Stupid me to believe that I could trust in stupid you. Meinas tulla itku nyt ja eilen. Ärsyttää kun Belfast ei tuntunutkaan yhtään semmoselta ku viimeks, varmaan kun ei ollu kivvaa homobaareilua. Sehän toi oman lisänsä. On ollu ihanan neonvärinen olo, mutta samalla kauhian irrallinen. En ole ollu kehenkään oikein yhteydessä, kun ei ole pahemmin kiinnostannu. Kohta tullee kauhia kiire koulujutuissa. En tosiaan tiiä meenkö neloselle. En oo miettiny tuota. Oon lähinnä ollu varma siitä, että asiat järjestyy kyllä. En jaksa tällä hetkellä stressata mistään sen kummemmasta ku että kuka rakastaisi minua ja ketä itse? Esmeray <3 Placebo. Mi corazón de cenicero, my ashtray heart."


18 haziran 2010 cuma
"On se kyllä kumma miten hienolta tuntuu urheilu. Tein ihan rennosti aamupallaa, kuuntelin mussiikkia ja datasin. Kun kello oli tarpeeksi niin läksin sitten salille. Siellä taistelin ajatuksiani vastaan ja valitsin ku valitsinkin paremman eli crosstrainerissa hillumisen. En mie xyclingiin halunnu ku aattelin rasittuvani muuten ihan liiaksi. Oli iha lelle nostelee puntteja ni se olikkiin M. Mikä ylläri! Vitjanderi! Infrapunasaunassa on tosi jees istua, rentoutua, lukkee. Päikkäreitä on ihana nukkuu piikkimaton päällä. Led Zeppelin on hyvvää mussiikkia. Oon sitä aika paljon tännään kuunnellu. Lounasta ku alloin ottaa niin hah.. ei oo totta. Löysin puuron mikrosta. En voi käsittää miten olin unohtanu sen syyä! Mikä minnuun oikein meni :D"


18 haziran 2011 cumartesi
"Tännään olin töissä, vaikka oon kippee. Oli vähä kurja olo. Sitte käytiin Satamatorilla kahtoo Kuopio tanssii ja soi -esityksiä. Nähtiin mm. afrikkalaista tanssia, irlantilaista tanssia, nykytanssia (jota kahtoessani silimät itkee verta!) ja puhallinorkesteria. Haluan kahtoa leffoja."

18 haziran 2012 pzt
"Herättin kaheksan aikaan eilen laittellee juhlaruokia. Menussa vadelmainen kakku, juustoinen seitan, sämpylöitä aurinkokuivatulla tommaatilla, aniksisia ruis-porkkana-sämpylöitä, porkkanatikkuja, sinappista herne-peruna-sallaattia, vihreetä tofusallaattia ja sitruunapiiras. Ihanan äkkiä sain kaikki ruuat virreille, olin melekosen ylypiä ittestä. Sussu tunkas meille Mintun hoitoon. Onneks Minde on sen verran vanaha jo, että se lähinnä ittekseen vaan etti kaikki meiltä löytyvät pehmolelut ja leikki niillä. Itte olin ilikosillani (melekee) käet kyynärpäitä myöten taikinassa uunin saksattaessa kuumana ja hiusvärin syöpyessä tukkaani. Oih miten kauniisti ilimastu. Ehin tasan kaikein ennen ku eka vieraani tuli, joka oli iskä. Vieraita oli vähemmän ku synttäreillä, mutta se oli oikeestaan hyvä. Evästä meni kyllä hulluna. Tein kesken päivän Mirja apunani uuden kakun ja lissää perunasallaattia. Ei kyllä murustakaan jäljelle jääny ja ruuat sai kehuja. Seittemän jälkeen tuli paras lahja: MELISSA!!! Menin rappuun sitä vastaan, porrailin siinä sen kaulassa roikkuen. Minun rakas pikkusisko. Se on uskomattoman PITKÄ! Mulla oli tosi pieni olo sen rinnalla."


2013 sensuroitu (liian paljon surullista tekstiä)
2014 sensuroitu (liian vähän aikaa sitten tapahtunut)

Siinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti